Θέμη και Χρίστο νομίζω πως το πόσα σπίτια έχει είναι το λιγότερο. Ας έχει... Αυτό που είναι κατάπτυστο είναι ότι όπως και ο Βουλγαράκης έτσι και αυτός είναι στην κατηγορία "έπεσα με τα μούτρα στην μαρμίτα". Που είναι το σεμνά και ταπεινά? Ο Σημίτης παρουσίασε εικόνα τέτοιας σήψης (βλέπε Νεονάκης, Πάχτας και συνεργάτες) αλλά μετά από πολλά χρόνια φθοράς, όχι σε ούτε μία τετραετία!
Βάλε και τον Συβαρίτη πολιτικό με τον στρατηγό άνεμο για να συμπληρωθεί το μπάχαλο ανικανότητας και λαμογιάς. Παραθέτω το παρακάτω απόσπασμα ομιλίας του σαν βασικό πειστήριο ποιότητας πολιτικού λόγου της κυβέρνησης: (ολόκληρη η ομιλία http://www.ydt.gr/main/Article.jsp?ArticleID=176870, υπάρχει και στο youtube σαν βιντεάκι)
Σας ζητώ να εκτιμήσετε, ειλικρινώς σας ζητώ να εκτιμήσετε ότι πάσχουμε ως Κράτος, ως κοινωνία, ως διοικητική δομή από τους «εργάτες» του πεδίου. Ποιος θα δει την κομμένη «γράνα»; Που σημαίνει υδραγωγός. Που καταστρέφει το έδαφος και ύστερα «γλύφει» και «κόβει» την άσφαλτο. Και θα έρθουμε εμείς ύστερα, οι «Συβαρίτες» πολιτικοί της μαλθακότητας και της τρυφηλότητας και των σχεδιασμάτων, (έχασαν από τον Κρότωνα), θα έρθουν οι Συβαρίτες πολιτικοί να πουν, «εδώ τα δισεκατομμύρια στην Τσακώνα πρέπει να καταβληθούν τάχιστα. Γιατί ο δρόμος Τριπόλεως-Καλαμάτας χάνεται, εξαιτίας της διακοπής από το νερό», αλλά και στην Μαλακάσα το ίδιο έγινε.
Σουβλίστε τους!
Κάθισα και διάβασα λίγο για το πως αντιμετωπίζουν το θέμα των δασικών πυρκαγιών σε άλλα κράτη με παρόμοια οικοσυστήματα (Καλιφόρνια και Αυστραλία). Εκείνο στο οποίο κατέληξα είναι ότι το τραγικό δεν είναι η φωτιά καθ' αυτή. Πυρκαγιές υπήρχαν και θα υπάρχουν, απλά όταν ευνοούν οι συνθήκες γίνονται πιο καταστροφικές (και όχι περισσότερες όπως βλακωδώς επαναλάμβαναν κάποιοι κυβερνητικοί). Οι περισσότεροι ειδικοί συμφωνούν ότι φωτιές επιπέδου Πελοποννήσου δεν σβήνουν παρά μόνο μόνες τους.
Η τραγική ανεπάρκεια του κρατικού μηχανισμού είναι η απαράδεκτη εικόνα μπάχαλου που επικράτησε με αποτέλεσμα 65 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους. Ποτέ στην Ευρώπη δεν έχουν υπάρξει τόσα θύματα από δασική πυρκαγιά. Η ευθύνη είναι αποκλειστικά αυτών που είχαν τον συντονισμό και δεν μπόρεσαν να κατευθύνουν τους ανθρώπους. Σχεδόν 30 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις αυτοκινήτων που είχαν σαν αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν στη φωτιά!!!!! Διαβάστε το παρακάτω από το Global Environmental Change Part B: Environmental Hazards
Volume 6, Issue 2, 2005, Pages 81-91 με τίτλο "Is staying at home the safest option during bushfires? Historical evidence for an Australian approach". Έχω το άρθρο σε pdf γιά όποιον το θέλει. Λένε λοιπόν οι ερευνητές:
Leaving at the last moment when the threat is clear, often involves driving or walking through flames, ember storms and intense heat and smoke, with the accompanying disorientation and poor visibility—and would appear to be the most dangerous option.
Κανείς δεν μπόρεσε να εφαρμόσει ένα πλάνο δράσης γιατί νομίζω πως δεν υπήρχε κάποιο. Ο κόσμος έπαιρνε τηλ. την αστυνομία και του απαντούσαν "κάνε ότι σε φωτίσει"... Αυτό είναι εθνική ξεφτίλα και ξεπερνάει τα στενά κομματικά όρια.
Δεν νομίζω με άλλη κυβέρνηση να έσβηναν οι φωτιές αλλά σίγουρα δεν θα υπήρχαν τόσοι νεκροί με λίγη σωστή ενημέρωση και συντονισμό.
Έτσι πως πάνε τα πράγματα βλέπω κυβέρνηση
ΛΑΟΣ-ΝΔ. Θα είναι ενδιαφέρων να δούμε πως θα δουλέψει αυτός ο συνδυασμός.. ίσως καλύτερα από το "στρατηγό άνεμο" και την αρμάδα του.
ΜγΠ