Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

Πως μπορείτε να γίνετε θαυματοποιός σε ένα κόσμο 2 διαστάσεων

Φανταστείτε ότι έχουμε ένα σκουλήκι που κινείται σε ένα επίπεδο τραπέζι. Το σκουλήκι αυτό, μπορεί να βλέπει μόνο μπροστά του, δεν μπορεί να σηκώσει το κεφάλι του ψηλά. Αν κάποιος ακουμπήσει το δάχτυλο του στο τραπέζι κοντά στο συγκεκριμένο σκουλήκι, το σκουλήκι θα βλέπει μπροστά του μία κολώνα. Όταν σηκώσετε το δάχτυλο από το τραπέζι, το σκουλήκι βλέπει την κολώνα να εξαφανίζεται και εσείς γίνατε θαυματοποιοί.

Πραγματικά ικανός άνθρωπος δεν είναι αυτός που το παίζει θαυματοποιός στα σκουλήκια, αλλά αυτός που μπορεί να πείσει, να αλληλεπιδράσει επιτυχώς με τους ισότιμους του, δηλαδή τα τρισδιάστατα πλάσματα.

Εγώ σε επίπεδο πληροφόρησης αισθάνομαι ότι κινούμαι σε έναν 2D χώρο, είμαι ο γαιοσκώληκας Cris. Οσες προσπάθειες και αν έκανα για το αντίθετο.

Αυτά που βλέπω και αυτά που ακούω, δεν συμβαδίζουν με την λογική μου. Ως γαιοσκώληκας δεν μπορώ να αξιολογήσω παρά μόνο συμπτωματικά και εκ των υστέρων και όταν θα είναι πολύ αργά. Το εκ των προτέρων είναι για την μεγάλη μάζα του κόσμου πλήρως ελεγχόμενο, λόγω πληροφόρησης.

Σχόλιο για Α Παπαδόπουλο

O Α. Παπαδόπουλος όμως δεν κινείται στον ίδιο χώρο. Δεν έχουμε την ίδια πρόσβαση στην πληροφορία και στα τεκταινόμενα(για να το συνδέσω με τα παραπάνω).

Στην πολιτική τίποτα δεν είναι τυχαίο.

Η δηλώσεις αυτές εντάσσονται σε μία οργανωμένη προσπάθεια διαφήμισης του μνημονίου ταυτόχρονα με Πάγκαλο και Παπακωνσταντίνου, απλά ο καθένας έχει διαφορετικό κοινό στο οποίο γίνεται αποδεκτός. Ο Α Παπαδόπουλος απευθύνεται στο κλασσικό ΠΑΣΟΚ με τα κοινωνικά χαρακτηριστικά …., εκεί δεν μπορούσε να γίνει αποδεκτός ο λόγος των άλλων δύο. Γιατί δεν έκανε τις δηλώσεις αυτές πριν τις δημοτικές εκλογές;

5 σχόλια:

has είπε...

αυτό chris το τελευταιο ,το αναρωτηθηκαμε όλοι και ασφαλώς ακυρωνει εν μερει τα λεγόμενα του . Μετα Χριστον προφητες είμαστε ολοι...

mgpolitis είπε...

Σε έναν 2D κόσμο δεν ορίζονται τρισδιάστατα δάχτυλα. Εάν το 2D σκουλίκι βρει ένα έμπόδιο στο επίπεδο, απλά στρίβει και αλλάζει πορεία. Ένα απλό cellular automaton simulation in 2D checkerboard ("game of life") μπορεί να σε πείσει. Μαθηματικά άτυχη παρομοίωση.

Christos Friderikos είπε...

Ο τίτλος νομίζω ότι είναι σαφής

Πως μπορείτε (=εσείς ένα 3D πλάσμα) να γίνετε θαυματοποιός σε ένα κόσμο 2 διαστάσεων(=κόσμος 2D)
Το παράδειγμα που ανέφερα μπορείς να το βρείς σε πληθώρα εκλαϊκευμένων, αλλά και πανεπιστημιακών βιβλίων που μιλάνε για σχετικότητα (βασικό παράδειγμα για να κατανοήσει κάποιος τον χωροχρόνο). Οντως δεν ορίζεται τρισδιάστατο δάκτυλο σε δισδιάστατο χώρο, όμως μια χαρά ορίζεται η προβολή του εν λόγω δακτύλου στο επίπεδο, την οποία προβολή βλέπει το σκουλήκι.

Επίσης είναι άκομψο να επικαλείσαι την αυθεντία των 2D μαθηματικών για κάτι που εξηγείται με τα 3D και παραπάνω Ds μαθηματικά.

Αφού δεν κατάλαβες τον παραλληλισμό θα στον εξηγήσω πιο αναλυτικά, εμείς είμαστε τα πλάσματα που κινούμαστε στον 2D χώρο ταυτόχρονα με εμάς υπάρχουν και πλάσματα (οι πολιτικοί) που κινούνται στον 3D. Την παραπάνω διάσταση την συνδέω (επιτυχημένα ή όχι οι πιλαλίτες θα το κρίνουν) με την ύπαρξη της πληροφορίας.
Εσύ πιστεύεις ότι οι πολιτικοί έχουν παραπάνω πληροφορία για την εξέλιξη των πραγμάτων ή όχι; Πιστεύεις ότι οι δηλώσεις του Α Παπαδόπουλου εντάσσονται σε αυτό το πλαίσιο ή όχι;
Η γνώμη σου με ενδιαφέρει.

mgpolitis είπε...

@chris επί της ουσίας των όσων λες για την ασσυμετρία της πληροφορίας συμφωνώ απόλυτα, όπως επίσης για το ότι (και) ο Α. Παπαδόπουλος είναι υπόλογος για την σιωπή του όταν ήταν "στα πράγματα" και γνώριζε καλά τα προβλήματα γι'αυτό άλλωστε και παραιτήθηκε μετά από λίγους μήνες στο Υπ. Υγείας.

Επιμένω όμως ότι το μαθηματικό σου παράδειγμα είναι λάθος. Ένα 2D σκουλίκι στρίβει στο 2D εμπόδιο που είναι η προβολή του δακτύλου. Για να μην μπορεί να αποφύγει το εμπόδιο πρέπει να το ορίσεις σαν μονοδιάστατο. Check it yourself :)

Christos Friderikos είπε...

.... και ο Καλλικράτης 1 δικός του είναι.....