Τρίτη 19 Μαΐου 2015

''Γκέτο'' ο πεζόδρομος της Ικτίνου - Ανάστατοι κάτοικοι και επιχειρηματίες. (αναδημοσίευση)



Τον βίο... αβίωτο κατοίκων και καταστηματαρχών κάνουν κάθε βράδυ ομάδες νεαρών, οι οποίοι μαζεύονται στην οδό Ικτίνου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Ναρκωτικά, βανδαλισμοί και σκουπίδια συνθέτουν ένα σκηνικό αφόρητο και αποκρουστικό.

Όπως δήλωσε στο thestival.gr ο κ. Καραμανίδης, ο οποίος λειτουργεί επιχείρηση στον πεζόδρομο, η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο:
''Έχουν υπάρξει μαχαιρώματα, διακίνηση ναρκωτικών και αλκοόλ σε ανήλικα, σκουπίδια παντού. Κάθε βράδυ καλώ τουλάχιστον 20 φορές την αστυνομία, αλλά δεν έχει εμφανιστεί ούτε μια φορά'', επισημαίνει.

Οι κάτοικοι συλλέγουν υπογραφές και πρόκειται να παραδώσουν ένα έγγραφο - διαμαρτυρία στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης. Επιπλέον, όπως τονίζει στο thestival.gr κάτοικος της περιοχής:
''Οι κάτοικοι υποφέρουμε. Τις νύχτες δεν μπορούμε να κοιμηθούμε. Μαζεύονται πολλά άτομα, παίζουν μπουζούκια και κλαρίνα, τσακώνονται, μεθούν, φωνάζουν. Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Ειδοποιούμε την αστυνομία κάθε βράδυ, όμως δεν έρχεται κανείς με τη δικαιολογία ότι είναι πάρα πολλοί οι συγκεντρωμένοι και δεν επαρκούν οι ίδιοι. Η πολιτεία πρέπει να παρέμβει και για αυτό θα κινηθούμε με κάθε νόμιμο τρόπο''.

www.thestival.gr/society/item/170412-gketo-o-pezodromos-tis-iktinou-anastatoi-katoikoi-kai-epixeirimaties