Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2008

Μήνυμα συμπαράστασης

Πριν από λίγο μας ειδοποίησαν ότι κλείνει τον Παν. στην Κοζάνη και πρέπει να φύγουμε γιατί 60 μονοκύτταροι οργανισμοί αποφάσισαν να κάνουν επιδρομή. Χθες στην Θεσ/νίκη (και Αθήνα) γινόταν χαμός με περιουσίες να καταστρέφονται, την αστυνομία να λιάζεται και την κυβέρνηση να το σκέφτεται συσκεπτόμενη.
Είναι μια κατάσταση που αυτή η χώρα δεν έχει ξαναζήσει. Ο chitis χθες έζησε δραματικές στιγμές βλέποντας τον μόχθο μιας ζωής να είναι αφημένος στην τύχη της διάθεσης του κάθε αλητήριου μπάχαλου που βγήκε στο δρόμο. Ό κουμπάρος μου στην Αθήνα κοιμήθηκε στο μαγαζί μαζί με μια στοίβα πυροσβεστήρες Θέλω να εκφράσω τη συμπαράσταση μου σε όλους τους συνανθρώπους μας που θα περάσουν μαύρα Χριστούγεννα όχι μόνο γιατί καταστράφηκε η περιουσία τους αλλά γιατί θα μείνουν χωρίς δουλειά γιατί καταστήματα και επιχειρήσεις θα κλείσουν μια και οι πωλήσεις θα μηδενιστούν στην χριστουγεννιάτικη περίοδο που όλοι περιμένουν για να ξεχρεώσουν τα στοκ τους. Αυτό σε καμία περίπτωση δεν συγκρίνεται με το δράμα που ζει η οικογένεια του παιδιού που δολοφονήθηκε από "ειδικό" κάθαρμα της αστυνομίας. Αλλά ούτε μπορεί να γίνει η μία τραγωδία άλλοθι για την κατάσταση πολιορκίας που επικρατεί. Το τριτοκοσμικό χάλι της χώρας είναι πέρα από αναλύσεις. Ξανά καλό κουράγιο σε όλους, όλοι οι υγειώς σκεπτόμενοι πολίτες είμαστε δίπλα σας. Διάβασα στο nylon.gr το παρακάτω απόσπασμα από άρθρο του Guardian:

The riots in Greece are symptomatic of a society deeply disillusioned with the failures and dishonesty of its political class


4 σχόλια:

chitis είπε...

Δεν έχω νιώσει ποτέ στη ζωή μου τόσο συσσωρευμένη κούραση, και ας έχω φάει, από μικρός και με το κουτάλι, τα δεκαοχτάωρα.

Οσοι με γνωρίζουν, ξέρουν ότι δεν υπερβάλλω.

Δεν έχω νιώσει όμως και τόσο συσσωρευμένο φόβο, κυριολεκτικά νιώθω ανθρωπάκι, κατουρήθηκα πάνω μου για όσα έχουν συμβεί και αρρωσταίνω για όσα φοβάμαι πως θα ακολουθήσουν.

Λυπάμαι που τίποτε από αυτά δεν μου αξίζουν.

Διαφωνώ με ό,τι γίνεται, έχω να αντιπροτείνω πάρα πολλούς τρόπους τόσο για να πενθήσω όσο και για να διαμαρτυρηθώ και να ακουστώ.

Τα υπόλοιπα, όταν τα πράγματα θα έχουν ηρεμήσει.

has & tas είπε...

Παιδιά , με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο το άρθρο στο μας παρεπεμψε ο Μ.
Και εγω πιστεύω ότι υπήρχε συσσωρευμένο επί μακρόν μίσος με αιτία σε ένα μικρό κομμάτι του πληθυσμού που ένιωθε ότι δεν είχε στον ήλιο μοίρα , που ούτε πίστη στον εαυτό του του έδωσε ποτέ πρώτα πρώτα η οικογένεια του , στη συνέχεια ο περίγυρος του ,το Σχολείο του στο οποίο ήταν ο πάτος του Πατο-σχολείου , ούτε το απρόσωπο και βαριεστημένο ούτως ή άλλως για όλους για όλους μας Κράτος , αλλά ούτε και ο καθένας από μας ατομικά που στο σύγχρονο τρόπο ζωής δεν μπορεί να κοιτάξει ούτε τον κώλο του...
Η Διαμαντοπούλου καλά μας τα λέει αλλά σε καιρό αντιπολίτευσης , δηλαδή για αυτην εύκολο για κρίσεις και προφητείες . Ας μας τα λεγε και όταν ήταν στην Κυβέρνηση για τα χάλια των Σχολείων, τη χαλάρωση του κοινωνικού ιστού και τις (δια)λύσεις για τους οικονομικά ανεχείς .
Για την δε κυβέρνηση -που ας μην ξεχνάμε ότι όι Ελληνες την ψηφίσαμε- δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψουν την ανικανότητα .
Αρκεί να σας πώ το περιστατικό την Κυριακή στις 16.30 μπροστά στη ΧΑΝΘ .
Εχουν διακόψει την κυκλοφορία προς Αγγελάκη και εγώ περπατώ προς τα κει . Ρωτάω εναν οδηγό Οδικής βοηθειας που ήταν δίπλα σε μια αστυνομικίνα .
" Φίλε ,πως τα βλέπεις τα πράγματα ? Πώς είναι η κατάσταση ? "
Απάντηση του οδηγού με ακούουσα την αστυνομικίνα ...
"Δεν θα δεις αστυνομία πάντως ! (όπως και έγινε)..Ο Παυλόπουλος έδωσε εντολή να μην εμφανιστεί κανένας λόγω του κινδύνου Βεντέτας...Ήδη έχουν πυροβολήσει 2 μηχανές Ζητάδων για να τις πυρπολήσουν μαζί με τους Ζητάδες . Έχουν πιστόλια. Θα το δεις ..ΔΕΝ θα εμφανιστούν !"
Μήπως τους είδατε εσείς ?

σταυρος είπε...

νομιζω οτι τα λογια ειναι περιττα.
και αν θεωρησουμε οτι το να καινε και να σπανε τις τραπεζες εχει μια "λογικη" (??????), για ολα τα αλλα η λογικη σταματαει

mgpolitis είπε...

IMO η βία δεν έχει καμία λογική. Δεν δικαιολογώ τον βανδαλισμό όπου και εάν γίνεται. Τράπεζες, "πολυεθνικές" και άλλες επιχειρήσεις πρέπει είναι κομμάτι του κοινωνικού ιστού και εργάζονται σε αυτές συνάνθρωποι μας.