Τετάρτη 10 Ιουνίου 2009

Πού είναι η Χαλκιδική που αγαπήσαμε μικροί;

Ως γνωστόν, σαν τη Χαλκιδική δεν έχει.
Τώρα βέβαια, ποια Χαλκιδική θα με πεις.
Και δίκιο θα έχεις.

Για να πάρουμε μια ιδέα, του πως πάνε τα πράγματα φέτος, στείλαμε αυτή την Κυριακή (της μεγάλης φυγής), τον εξωτερικό ανταποκριτή μας Michael, σε γνωστή παραλία του πρώτο ποδαριού, ανάμεσα σε Καψόχωρα και Παλιούρι.
Ο Michael επέλεξε στην τύχη, ένα από τα γνωστά μπίτσι μπάρια της περιοχής, το "Ν#%^&ο".
Γιατί, σύμφωνα με τα νέα ελληνικά έθιμα, παραλία χωρίς μπιτς μπαρ δεν υφίσταται.

Αργά και σταθερά, οι άρχοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης (sic) παρέδωσαν-ξεπούλησαν τις παραλίες μας, στην αρχή τις καλύτερες -σήμερα σχεδόν όλες, στους κάθε λογής επιχειρηματίες (sic).
Στερώντας ουσιαστικά από τον Έλληνα, ένα από τα βασικά δημόσια αγαθά και ταυτόχρονα έναν από τους πολυτιμότερους θησαυρούς της χώρας μας -τη θάλασσα.
Αναγκάζοντας ακόμα και 60-70χρονους να πίνουν φραπέ και να ακούνε χάουζ, για να μπορέσουν να κάνουν ένα μπάνιο στη θάλασσα, σαν άνθρωποι (τρόπος του λέγειν).
Πίσω στο θέμα.
Τι μας μετέφερε ο ανταποκριτής μας, από τα προκεχωρημένα φυλάκια καλοκαιρινής διασκέδασης, της χρυσής και όχι μόνο νεολαίας;
Έχουμε και λέμε:

- Στο πάρκινγκ τουλάχιστον το 50% των αυτοκινήτων είναι Ες Γιου Βη, με τα Πόρσε Καγιέν να κερδίζουν την παράσταση. Τύφλα να 'χουν το Μονακό και το Ντουμπάι.

- Για να φτάσεις στην παραλία και να ακουμπήσεις τη θάλασσα, πρέπει όπως και δήποτε, να έχεις κάνει κράτηση για μια από τις εκατοντάδες ξαπλώστρες, που καταλαμβάνουν-κρύβουν την άμμο και μοιάζουν με ναρκοπέδιο από λευκές, πλαστικές ποντικοπαγίδες.
Αι ξαπλώστραι είναι καπαρωμένες με φιάλες ουiσκίου ή βότκας, όπως στα μπουζούκια.

- Το 95% των ανδρών εμφανίζεται στην παραλία, μόνο μετά από φωτόλυση, χαλάουα ή έστω ξύρισμα.
Στήθος, υποχρεωτικό.
Χέρια και πόδια, προαιρετικά.

- Απαγορεύεται να εμφανίζεσαι στην παραλία, με τσάντα φθηνότερη από 500 ευρώ (για τις κυρίες), μαγιό φθηνότερο από 100 ευρώ, γυαλιά ηλίου φθηνότερα από 150 ευρώ και πετσέτα φθηνότερη από 50 ευρώ.
Οι κυρίες, απαγορεύεται αυστηρά να εμφανίζονται σε back to back ΣουΚου, με το ίδιο μαγιό.
Οι κύριοι, απαγορεύεται αυστηρότητα, να φοράνε τα πόλο τους χωρίς να έχουν σηκωμένους τους γιακάδες.

- Αι τιμαί είναι καταπληκτικαί και πολύ φιλικαί!
Καφές με το 6, σοκολάτα με το 7, μπύρα με το 8, κοκτέηλε με το 10 ευρώ!!!

- Κούτσοι, στραβοί, τυφλοί, μουγγοί, και αυτό το καλοκαίρι, πίνουν μοχίτο! Η δε ποιότητα του μοχίτου, φέρνει πιο πολύ σε φρικασέ -με ρούμι αγνώστου ταυτότητας και προελεύσεως.
Το πιο πιθανό είναι ότι ετοιμάζεται αποβραδίς σε καζάνια (όπως το τσάι στο στρατό), και το μεσημέρι σερβίρεται στους τρέντυ θαμώνες.
Οι οποίοι (θαμώνες) το απολαμβάνουν (το μοχίτο), λικνιζόμενοι στους ήχους της Αννούλας της Βίσσης, του μεγάλου ρόκερ Χατζηγιάννη και σε ποτ-μπουρί προκάτ επιτυχιών του ανάπηρου ραδιοφώνου της πόλεως.

- Από αυτούς που γεμίζουν ασφυκτικά τις ξαπλώστρες και ξεροσταλιάζουν με τις ώρες στην παραλία, ούτε το 20% δεν μπαίνει στη θάλασσα.
Κι από αυτούς που θα μπουν, το 90% μπαίνει και βγαίνει μέσα σε χρόνο dt. Το επίλοιπο της ώρας, οι κυρίες βάφονται ή κουτσομπολεύουν, οι δε κύριοι διαβάζουν αθλητικές εφημερίδες ή πασπατεύουν τη βουβωνική τους χώρα. Το κινητό (κατά προτίμηση iphone, ή έστω με touch screen) δεν το αποχωριζόμαστε, ούτε μέσα στη θάλασσα.
Τις συζητήσεις μονοπωλεί το αγαπημένο θέμα της φτωχομάνας, που σε είδα το χειμώνα-να σε δω το καλοκαίρι και vice versa.

-Όλες οι δραστηριότητες περιστρέφονται γύρω από την Βασική Αρχή:
Κοίτα με να σε κοιτώ, μέχρι να φύγουμε από εδώ.

- Η καταπληκτική συνήθεια (χαρακτηριστική του βορείου χώρου) να μιλάνε όλοι με τέτοια ένταση, ώστε να ακούγονται μέχρι την Αγία Παρασκευή τα κατορθώματά τους το προηγούμενο βράδυ, το πόσο καλά περνάνε στην παραλία και το που θα πάνε το σημερινό βράδυ, συνεχίζεται απτόητη.

συμπεριφορά απέναντι στα παιδιά που αλωνίζουν την παραλία φορτωμένα με καφέδες και νερά -μέσα στη ντάλα- για το μεροκάματο, είναι εφάμιλλη, αυτής ενός διαδόχου του θρόνου, απέναντι σε ιπποκόμο.

-Το αντηλιακό δεν χρησιμοποιείται μόνο για την προστασία από τον ήλιο. Βασικά χρησιμοποιείται για να δώσει μια αισθησιακή αύρα στο σκηνικό. Οπότε, όλοι πασαλείβονται με τις ώρες, έστω και με τηγανόλαδο, για να φωσφορίζουν επαρκώς σε ακτίνα 200 μέτρων.

-Ενδυματολογικές και ανατομικές λεπτομέρειες:
Οι κυρίες με ωραίο σώμα, φοράνε το προκλητικότερο-δυνατό στρινγκ, τιμώντας το όνομα, το ήθος και τις αρχές της οικογένειάς τους.
Άλλωστε, το στρινγκ έχει εξελιχθεί και σε σημαντική γαμπροπαγίδα. Οι επίλοιπες, καλύπτουνε τις ανασφάλειές τους με παρεό.
Φτάνει να είναι μάρκας και βέβαια, από ακριβό και πάνω.
Για τους κυρίους, οι Μπουρνάζοι που τα δώσανε όλα στα γυμναστήρια το χειμώνα, φροντίζουνε να σηκώνονται κάθε πέντε λεπτά, δήθεν για να ξεπιαστούνε.
Μαστ, το γυαλί και το αβυσσαλέο βλέμμα, αλά Τσακ Νόρις.
Όσοι θέλουν να εντυπωσιάσουνε το γυναικείο πληθυσμό με τα προσόντα τους, επιλέγουν στενό, εφαρμοστό μαγιό (μάρκας εννοείται) και καταφεύγουνε στο γνωστό τέχνασμα -με το ζευγάρι κάλτσες από μέσα.
Για να δώσουνε στο θέμα, διαστάσεις θριάμβου.

- Αδιαπραγμάτευτο. Απαγορεύεται να εμφανίζεσαι στην παραλία χωρίς να φέρεις, έστω και ένα, αξεσουάρ Μπέρμπερυ. Αδιαπραγμάτευτο.

Ηθικό δίδαγμα: Η λιγούρα και η φιγούρα, ζουν και βασιλεύουν. Κάθε χρόνο και χειρότερα.

Που είναι η Χαλκιδική που αγαπήσαμε μικροί;
(Από τον/την Entropy και το

http://www.paokg4.org/entropy.asp?articleid=707 )
Η επιλογή των φωτογραφιών, δική μου.

5 σχόλια:

Christos Friderikos είπε...

Τα πάντα είναι θέμα επιλογής....

Γιατί να πηγαίνεις στην Χαλκιδική και μετά να διαμαρτύρεσαι για αυτό που βλέπεις .... μαύρισε την Χαλκιδική αν δεν σου προσφέρει αυτό που θες...βρες το μέρος που θα φοράς ότι θες (η και τίποτα ακόμα) και δεν θα σου λέει κανένας τίποτα.

Παραθέτω μερικές φώτο της άλλης Ελλάδας (μήνες Ιούλιο Αύγουστο)

mgpolitis είπε...

Κοινοτοπίες και μάλιστα κακογραμμένες... Όλα αυτά είναι γνωστά και από τα αντίστοιχα χειμερινά (πχ Bungalow στην παραλία). Συμφωνώ με τον Chris, ξέρεις που πας και διαλέγεις. Η ημερίδα φαίνεται πάντως μια καλή προτοβουλία και θα ήθελα να πάω, κανένας άλλος για παρέα;

σταυρος είπε...

εμενα το κειμενο μου αρεσε πολυ, οτα το διαβασα στο συγκεκριμενο site. Ισως γιατι ειναι ενα ΠΑΟΚτσηδικο site (χαχαχαχα).
Το σχολιο σου chris το βρηκα λιγο μηδενιστικο για τη Χαλκιδικη. Υπαρχουν και στη Χαλκιδικη μερη που δε συμβαινουν ολα αυτα. Επισης οταν εχεις παιδια που αλλου μπορεις να πηγαινεις καθε Σαβ/κο, τοσο κοντα??
Αντε κανενα Πλαταμωνα, αντε κανενα Σταυρο.
Mια χαρα ειναι η Χαλκιδικη, απλα πας εκει που ειναι καλα

has & tas είπε...

αυτά τα κομμουνιστικά περί paogg4@batatudis.gr να λείπουν ,φιλαράκι ,
που έφτασες μέχρι εκεί και τηλεφωνο δεν έκανες.
Της περιοχής είμαστε και εάν θελεις παραλία παραδίπλα ακριβώς ωραία γαλαζια θαλασσα και μοναξιά , σε(σου) λέω ...

chitis είπε...

H Χαλλλκιδική είναι η αφορμή για να θιχτούν κάποιες κοινωνικές image επιλογές.

Eπίσης, μην παραγνωρίζετε το γεγονός οτι, για κάποιους, οι κοντινοί στη Θεσσαλονίκη προορισμοί αποτελούν οδηγικά και λειτουργικά δυσβάσταχτο μονόδρομο.

Επαγγελματικές και κοινωνικές υποχρεώσεις επιβάλλουν την κοντινή λύση.
Δεν έχουν όλοι την "πολυτέλεια" των σερί διακοπών ή των μακρινών μετακινήσεων.

Μπορώ κι εγώ με τη σειρά μου, να παραθέσω ένα κατεβατό φωτογραφίες ονειρεμένων προορισμών. Το κοινότυπο και κακογραμμένο κείμενο αναφέρεται σε ζητήματα συμπεριφοράς, ξιπασιάς και ταγαρισμού.

Η ημερίδα, διεξήχθη πρόπερσι.
Οι διοργανωτές της ίσως δεν πίστεψαν στη διαχρονικότητα της αφίσας τους και παρέλειψαν να αναφέρουν το έτος.