Τετάρτη 8 Ιουλίου 2009

Πιο ισχυρή δε γίνεται!


Αντιμέτωπος με τις πρώτες συνέπειες για τις τεράστιες oικονομικές ατασθαλίες και τα πρωτοφανή φαινόμενα κακοδιοίκησης και κακοδιαχείρισης, βρίσκεται ο δήμος Θεσσαλονίκης. Ήδη, από σήμερα, ο δεύτερος μεγαλύτερος δήμος της χώρας στερείται φορολογικής ενημερότητας, ενώ ο Αριθμός Φορολογικού Μητρώου του (ΑΦΜ) έχει μπει στη «μαύρη λίστα» όλων των τραπεζών και των ΔΟΥ.
πηγη : makthes.gr

http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=59641
Ενα χρόνο μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου για υπεξαίρεση τουλάχιστον επτά εκατομμυρίων ευρώ από τα ταμεία του Δήμου Θεσσαλονίκης, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Δημήτρης Παπαγεωργίου ανακοίνωσε χθες ότι ασκήθηκαν ποινικές διώξεις για βαρύτατα αδικήματα σε βάρος του υπαλλήλου της ταμειακής υπηρεσίας Παναγιώτη Σαξώνη και παντός άλλου υπευθύνου που θα προκύψει από την τακτική ανάκριση. Τη δίωξη άσκησε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Λάμπρος Τσόγκας, ύστερα από πολύμηνη έρευνα και ψηλάφιση στοιχείων για τα αδικήματα της κακουργηματικής υπεξαίρεσης εις βάρος του Δημοσίου (με το επιβαρυντικό άρθρο 1608 περί καταχραστών) και πλαστογραφία κατ' εξακολούθηση. Η δίωξη αφορά προσωπικά (in persona) τον 45χρονο υπάλληλο του Δήμου Θεσσαλονίκης Παναγιώτη Σαξώνη, αλλά και κάθε άλλο υπεύθυνο (in rem), ο οποίος θα προκύψει από τη διαδικασία της τακτικής ανάκρισης. Ας σημειωθεί ότι σύμφωνα με την προκαταρκτική εξέταση της οικονομικής επιθεωρήτριας Αναστασίας Τσεμπερά, που κατέθεσε στις αρχές της εβδομάδος μια έκθεση προσωρινών διαπιστώσεων 34 σελίδων, τουλάχιστον 13 άτομα εμπλέκονται στο σκάνδαλο της υπεξαίρεσης. Οπως έγινε γνωστό, η δίωξη αφορά 7,1 εκατ. ευρώ που φαίνεται ότι υπεξαιρέθηκαν στο χρονικό διάστημα από το 1998 έως το 2007. Ομως, τα χρήματα που έκαναν «φτερά» απ' τα ταμεία του Δήμου Θεσσαλονίκης εκτιμάται ότι είναι πολύ περισσότερα, ξεπερνώντας σύμφωνα με πληροφορίες τα 22 εκατ. ευρώ.


Τι να πουμε για τον λαλακα τον φτερωτο γιατρο.....
αλλα θα μου πεις τι φταιει αυτος, οι πιο .............. που τον ψηφισαν φταινε

3 σχόλια:

mgpolitis είπε...

Για να μην ξεχνάμε και τον άλλο μεγάλο πολιτικό της περιοχής, enjoy: ("Από την Μακεδονία)


"Είσαι τυχερός που δεν σε έχω τρακάρει πουθενά φιλαράκο..."
Η φράση αυτή, την οποία φέρεται να είπε ο αντινομάρχης Παιδείας Διονύσης Ψωμιάδης στον νομαρχιακό σύμβουλο της παράταξης των Οικολόγων και πλέον ευρωβουλευτή Μιχάλη Τρεμόπουλο, ήταν η σταγόνα που έκανε το ποτήρι να ξεχειλίσει, οδηγώντας στα άκρα τις εδώ και καιρό τεταμένες σχέσεις της διοίκησης της νομαρχίας με τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης.

Της Φανής Σοβιτσλή

Το δριμύ κατηγορώ σύσσωμης της αντιπολίτευσης, καθώς και του αντάρτη από την ομάδα Ψωμιάδη Ιωάννη Μπίκου, πυροδότησε η επίμαχη φράση, την οποία, σύμφωνα με τον κ. Τρεμόπουλο, εκστόμισε ο αντινομάρχης Παιδείας στη διάρκεια της προηγούμενης συνεδρίασης του νομαρχιακού συμβουλίου, όταν ο επικεφαλής των Οικολόγων αναφέρθηκε στο θέμα της λίμνης Κορώνειας και στις διώξεις υπαλλήλων της ΝΑΘ. Η νέα κόντρα μεταξύ Δ. Ψωμιάδη και Μ. Τρεμόπουλου φαίνεται ότι συσπείρωσε τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, οι οποίες σε χθεσινή έκτακτη συνέντευξη τύπου έκαναν λόγο για “χουλιγκανισμό” που από τα γήπεδα μεταφέρθηκε στα έδρανα της νομαρχίας.
Για απόδειξη του εκνευρισμού της διοίκησης, επειδή της ασκείται κριτική από την αντιπολίτευση, έκανε λόγο ο κ. Τρεμόπουλος, σημειώνοντας πως αντιμετώπισε και στο παρελθόν απειλές και εκφοβισμούς. “Του ζητώ να πει ένα συγγνώμη και ότι του ξέφυγε η φράση, αλλά ξέρω ότι δεν θα το κάνει, για αυτό κρατώ μικρό καλάθι”, υπογράμμισε ο επικεφαλής των Οικολόγων.
Τη συμπαράσταση της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης στον κ. Τρεμόπουλο εξέφρασε και ο Παντελής Κουκουλεκίδης, χαρακτηρίζοντας αήθη την επίθεση που δέχθηκε. “Η φούσκα Ψωμιάδη έσκασε και για αυτό η διοίκηση οδηγείται σε δάνειο, για να καλύψει τα ελλείμματα της σχολικής στέγης”, τόνισε.

ΞΕΠΕΡΑΣΑΝ ΤΑ ΟΡΙΑ
Για εκτροπή από τα όρια που καθορίζουν το πλαίσιο λειτουργίας του νομαρχιακού συμβουλίου έκανε λόγο ο Στρατής Πλωμαρίτης. “Αντικαθιστούν το διάλογο και τις αντιπαραθέσεις με εκφοβισμό και απειλές. Έχουν χάσει τον έλεγχο και κάνουν σπασμωδικές κινήσεις για αυτό που έρχεται”, ανέφερε χαρακτηριστικά, εννοώντας τις εκλογές. “Θλίβομαι για όλα αυτά που συμβαίνουν. Τέτοιες φράσεις δεν έχουν σχέση στη μεικτή βουλή του νομού μας”, δήλωσε ο νομαρχιακό σύμβουλος και αντάρτης της ομάδας Ψωμιάδη Ιωάννης Μπίκος, ενώ είπε ότι θα περίμενε από τον Διονύση Ψωμιάδη να παραιτηθεί την επομένη.

ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΝΟΜΑΡΧΗ
Για το θέμα αυτό, που άναψε φωτιές στους κόλπους της πλειοψηφίας, πήρε θέση προσωπικά ο νομάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης, λέγοντας ότι έχει ενημερωθεί σχετικά και ζητά συγγνώμη για τις υπερβολές που έγιναν και από τις δύο πλευρές. Ωστόσο, είπε, το θέμα θα συζητηθεί σε επόμενη συνεδρίαση του νομαρχιακού συμβουλίου.
“Δεν ασχολούμαι με τον κ. ευρωβουλευτή και τους φίλους του. Ας ασχοληθούν οι οικολόγοι”, απάντησε ο Διονύσης Ψωμιάδης, για να προσθέσει σαρκαστικά: “Αν ο κ. Τρεμόπουλος αυτοπυροβοληθεί ή βάλει να τον χτυπήσουν, εγώ δεν θα έχω καμία σχέση. Δεν τον απείλησα, δεν τον απειλώ, δεν θέλω να τον σκοτώσω”.


Τι είπαν οι άλλοι

ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΚΟΥΚΟΥΛΕΚΙΔΗΣ “Η φούσκα Ψωμιάδη έσκασε και για αυτό η διοίκηση οδηγείται σε δάνειο”

ΣΤΡΑΤΗΣ ΠΛΩΜΑΡΙΤΗΣ Έχουν χάσει τον έλεγχο και κάνουν σπασμωδικές κινήσεις για αυτό που έρχεται”

ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΙΚΟΣ Θα περίμενα από τον Διονύση Ψωμιάδη να παραιτηθεί την επομένη

σταυρος είπε...

το πιο αστειο σε ολα αυτα ειναι το εξης :"ο αντινομάρχης Παιδείας Διονύσης Ψωμιάδης "

μαλιστα ο κ. Διονυσης Ψωμιαδης θα μας διδαξει και Παιδεια....
να και κατι που δεν το ηξερα

Christos Friderikos είπε...

Αντιγράφω απο το Βήμα (την παράγραφο)

http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=75&artid=175341&dt=03/09/2006

Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι η οικογένειά του ήταν «βενιζελική» και ότι ο στενός συνεργάτης του Ελευθερίου Βενιζέλου, ποντιακής καταγωγής Λεωνίδας Ιασωνίδης, ήταν θείος του. Ο αδελφός του κ. Διονύσης Ψωμιάδης (σημερινός αντινομάρχης Θεσσαλονίκης) ήταν ενεργό μέλος του ΠαΣοΚ. Εχει διατελέσει πρόεδρος της Ενωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μακεδονίας, είναι δημοφιλέστατος ακολουθώντας τη συνταγή του αδελφού του, ασκεί επιρροή σε εκατοντάδες ερασιτεχνικούς ποδοσφαιρικούς συλλόγους και εκλέγεται νομαρχιακός σύμβουλος με 32.000 σταυρούς!

.....και συμπληρώνω ο ίδιος για την νομαρχία έχει δηλώσει(προεκλογικά) ότι στηρίζει τον αδερφό του και ότι δεν παύει να είναι ΠΑΣΟΚ.