Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2009

ΧΑΜΟΣ ΣΤΟ ΙΣΙΩΜΑ

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1074440&lngDtrID=251

Την παραίτηση και των πέντε μελών του διοικητικού συμβουλίου της ΑΓΡΟΓΗ ΑΕ ζήτησε και έλαβε η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Κατερίνα Μπατζελή, γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του προκατόχου της, Σωτήρη Χατζηγάκη. Η υπουργός τόνισε ότι το προεδρείο της ΑΓΡΟΓΗ θα αντικατασταθεί την Δευτέρα.

Όπως αναφέρει «Το Βήμα», ο Σ.Χατζηγάκης εξαπέλυση επίθεση κατά της υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, με αφορμή την απόφασή της να «ξηλώσει» τη διοίκηση της ΑΓΡΟΓΗ Α.Ε, η οποία προχώρησε στην επικύρωση εκατοντάδων προσλήψεων που έγιναν προεκλογικά από την τότε πολιτική ηγεσία του υπουργείου.

Πρόκειται για την πρόσληψη 300 υπαλλήλων 15 ημέρες πριν τις εκλογές, οι οποίες ωστόσο δεν προχώρησαν, καθώς η υπουργός είχε δώσει εντολή να «παγώσει» κάθε σχετική διαδικασία.

Ωστόσο, το ΔΣ της εταιρείας φαίνεται πως παρέβη την εντολή αυτή και προχώρησε στην επικύρωση των προσλήψεων.

Οργισμένη ήταν η αντίδραση του κ.Χατζηγάκη ο οποίος κατηγόρησε την κ.Μπατζελή ότι «αντί να ενσκήψει στα αγροτικά προβλήματα, περιδιαβαίνει όλα τα κανάλια και τις εφημερίδες για να δυσφημήσει το έργο που επιτέλεσε η προηγούμενη κυβέρνηση».

Την κατηγόρησε μάλιστα ότι έχει «εκλεκτικές συγγένειες» με την ΠΑΣΕΓΕΣ, ως πρώην υπάλληλός της, κάνοντας λόγο για «μία ομάδα η οποία λυμαίνεται τον αγροτικό κόσμο και προσπαθεί να αποδυναμώσει την ΑΓΡΟΓΗ και τον ΟΠΕΚΕΠΕ μόνο και μόνο για να ενισχύσει την ΠΑΣΕΓΕΣ».

Η υπουργός με αυστηρό ύφος επεσήμανε ότι το 80% των προσληφθέντων ήταν από τη Θεσσαλία, αφήνοντας εμμέσως πλην σαφώς να εννοηθεί ότι πρόκειται για προσωπική εκλογική πελατεία του βουλευτή Τρικάλων.

Προειδοποίησε μάλιστα τον κ.Χατζηγάκη λέγοντας: «Δεν ξέρω αν θέλετε να καλύψετε την υστεροφημία σας, αλλά μη με προκαλείτε!».


Αυτα που εχω κανει Bold ειναι οντως ανησυχητικα.
Αν οντως ειναι αληθεια αυτα που ισχυριζεται η υπουργος......