Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2010

INVICTUS



Η νεα ταινια του πανμεγιστου Clint -Callaghan- Eastwood (πολυαγαπημενου του Chitis) εχει τιτλο INVICTUS και πηρε το ονομα της απο ενα ποιημα του William Ernest Henley, το οποιο αποτελουσε πηγη εμπνευσης για τον Nelson Mandela.

Ο Clint συνεπης, στην τελευταιων χρονων, σκηνοθετικη δουλεια του, ακολουθει υποκωφους διαδρομους επικοινωνιας, σκιαγραφωντας μια συγκεκριμενη χρονικη περιοδο του Νelson Madela, τον οποιον υποδυεται με εκπληκτικο τροπο ο Morgan Freeman.
Eιναι οντως εντυπωσιακος ο τροπος που επελεξε ο σκηνοθετης να προβαλλει την ταινια του, αφου δεν ακολουθει τετριμενα μονοπατια παρ'ολο που το σεναριο του επιτρεπει να ειχε υποβαλλει τους θεατες σε συναισθηματικες εκρηξεις.
Το σεναριο περιλαμβανει τρομερες ατακες που εχουν να κανουν με τον τροπο που οφειλουμε να βλεπουμε πολλες φορες τη ζωη.
Ενα μικρο μειονεκτημα ισως της ταινιας αποτελει η ελλειψη καποιου πολυ δυνατου γεγονοτος με αποτελεσμα η ταινια να κινειται σε προβλεπομενους ρυθμους.
Ξανατονιζω την επιβλητικη ερμηνεια του Morgan Freeman.

υ.γ. Η αδυναμια της συχνης επισκεψης της αιθουσας του κινηματογραφου, αφου η νυχτερινη εξοδος ειναι σπανια και συνεπως προτιμαω την κοινωνικη επαφη μεσω μπαρακιων και εστιατοριων, με οδηγει στη λυση του rapidshare και των torrents. Επομενη ταινια που εχω κατεβασει και ετοιμαζομαι να δω το Up in the air.
[αφαιρέθηκε αναφορά, δες το σχόλιο μου, mgpolitis]