Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2010

STIEG LARSSON

Eκτος απο το ενδιαφερον μου για το κινηματογραφο διαβαζω και βιβλια.
Να ενημερωσω οτι διαβαζω μονο μυθιστορηματα. Δηλαδη οχι και κατι πολυ σοβαρο. Δεν εχω πολυ χρονο ωστε να αφιερωθω ολοκληρωτικα και με ηρεμια σε σοβαρα φιλοσοφικα ή πολιτικα βιβλια.
Αυτο τον καιρο ξεκινησα την τριλογια Millenium του Σουηδου Stieg Larsson, η οποια αποτελει αστυνομικο, πολιτικο μυθιστορημα.Εκ των προτερων τονιζω οτι το 3ο βιβλιο ακομη δεν το εχω διαβασει. Το 1ο βιβλιο ονομαζεται "Το κοριτσι με το τατουαζ" το οποιο ηταν αρκετα καλο, σαφως ενδιαφερον αλλα οχι κατι το ιδιαιτερο.



Μετα το περας του 1ου βιβλιου κατεβασα σε torrent και την ταινια, σουδικης παραγωγης, η οποια σεβαστηκε σε μεγαλο βαθμο το βιβλιο.

Ομως αυτο που σε κραταει σε μεγαλο ενδιαφερον ειναι σιγουρα το 2ο βιβλιο "Το κοριτσι που επαιζε με τη φωτια" το οποιο ειναι ανεπαναληπτης εναλλαγης δρασης, σκηνων και πλοκης.


Τα δυο παραπανω βιβλια, ξανατονιζω, απευθυνονται σε αυτους που γουσταρουν αστυνομικα μυθιστορηματα.

Ενα πιο σοβαρο βιβλιο, που ασχολειται με Αγιορειτικα θεματα, και μαλιστα πιανουν το θεμα του Βατοπεδιου πριν αυτο εμφανιστει στην επικαιροτητα, ειναι αυτο του Βασιλη Αλεξακη "μ.Χ.". Το βιβλιο καταπιανεται με πολλα "ζεστα" θεματα θρησκειας, Αγιου Ορους, κοινωνιας και οπως καταληγει μια κριτκη που διαβασα για το βιβλιο "Ένα μυθιστόρημα - πρό­κληση που αναδεικνύει το πώς η Ελλάδα είναι δύο Ελλάδες, που δεν έχουν τίποτα κοινό με­ταξύ τους."



Καλη αναγνωση!!!!
Ειδικα το 3ο βιβλιο θα προσφερει ομηρικες μαχες μεταξυ μας

9 σχόλια:

Antonis είπε...

Με αφορμή την ανάρτηση για τα βιβλία και τις ταινίες, σας προτείνω να επισκεφθείτε το ιστολόγιο:
http://aoratatopia.blogspot.com Είναι της ποιήτριας Κατερίνας Κατσίρη. Την άκουσα σήμερα σε μια εκπομπή του Τρίτου Προγράμματος (με τον Νίκο Αϊβαλιώτη). Μου φάνηκε ενδιαφέρουσα η όλη παρουσίαση.

Επίσης στην ίδια εκπομπή ακούστηκε μουσική ενός νεόυ συνθέτη, του Μιχάλη Ανδρονίκου (http://www.andronikou.gr). Καμία σχέση με τον Ακη Πάνου π.χ., αλλά μου άρεσε ο πολύ ατμοσφαιρικός συνδυασμός λόγου-μουσικής.

Καληνύχτα...

Antonis είπε...

Επίσης, διαβάστε αυτήν την είδηση για ένα συμπολίτη μας:
http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=122761

Κυκλοφορούν και τέτοιοι άνθρωποι ανάμεσά μας, όχι μόνο λαμόγια, νταβαντήδες ή σοσιαλ-ληστές...

σταυρος είπε...

δηλαδη Αντωνακη χρονο γι ανα σερφαρεις σε greek sites εχεις, αλλα για την Πιλαλα μονο μετα απο κραξιμο.

Καλημερα σου Αντωναρα μας!!!!

mgpolitis είπε...

Είδα και εγώ την ταινία και μου άρεσε. Τα βιβλία τα διάβασε η Αντιγόνη σχεδόν μονορούφι και τα έχω στο pipeline :) Επιφυλάσομαι για τον Αλεξάκη μόλις τελειώσω το "Ποσοτική θεωρία της παράνοιας"

mgpolitis είπε...

re:"η Ελλάδα είναι δύο Ελλάδες, που δεν έχουν τίποτα κοινό με ταξύ τους" Το ότι οι σημερινοί Έλληνες δεν είναι (μόνο) απόγονοι των αρχαίων αλλά μια βαλκανιάδα φυλλών τα είπαν με επιστημονικά επιχειρήματα πλήθος επιστημόνων με αρχή τον Fallmerayer. Σε τέτοια ζητήματα η ανάγκη ύπαρξης εθνικής ταυτότητας είναι σημαντικότερη της επιστήμης και έτσι χάθηκε η μπάλλα αφού διάφοροι άλλοι αντέκρουσαν την θέση και ο μηχανισμός κρατικής προπαγάνδας έπιασε δουλειά. Anyway, όποιος θέλει μπορεί to live his myth in (modern) Greece

σταυρος είπε...

ΜgPolitis, επειδη δεν το καταλαβα, ποια ταινια ειδες την 1η απο την τριλογια ή το Invictus???

Για το αλλο ερωτημα με τα torrnets στο topic invictus, εχεις να μου απαντησεις κατι???

mgpolitis είπε...

@σταύρος: οι ταινίες είναι copyrighted material και άρα παράνομο να τις κατεβάσεις από peer-to-peer όπως torrent. Στοιχειώδης λογική λέει ότι δεν παρουσιάζεις παράνομες δραστηριότητες σε ένα δημόσιο και άρα προσβάσιμο και από τις αρχές, μέσο. Υπάρχει και email ;-)

chitis είπε...

Πράγματι, δεν είναι σωστό να κάμνομε νταουνλόουντινγκ !

Η "Πρωινή Πιλάλα" είναι κάθετα αντίθετη σε τέτοιες πρακτικές και δεν τις υιοθετεί επ'ουδενί.

has & tas είπε...

ΣΩΣΤΌΟΟΟς..