Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2006

Χρόνια πολλά στο μεγάλο Πιλάλα! (και άλλα...)

Νίκο χρόνια πολλά και πάντα ευφάνταστα όπως η Π.Π.! Για τα υπόλοιπα,...
1. Για σου ρε Νανά, χρόνια και ζαμάνια. Δεν είχα δει σαν admin του μπλογκ το email σου και τώρα διάβασα και τα υπόλοιπα των προηγούμενων ημερών με το κουίζ. Καλώς ήρθες!
2. Πήρα το βιβλίο του Θανάση Σ. Το διάβασα μια φορά βιαστικά αλλά θα επανέλθω το Σαββατοκύριακο. Έχω όμως κάποια αρχικά σχόλια που δεν αφορούν το περιεχόμενο του βιβλίου αλλά το τρόπο που διαλέγει να δημοσιεύσει ο Θ.Σ., στο έτος 2006, τις ιδέες του. Είναι χάσιμο χρόνου και σπατάλη χρήματος να δημοσιεύει ένα ολιγοσέλιδο κείμενο με παραδοσιακό τρόπο, δηλαδή με εκδοτικό οίκο και dead trees. Γιατί? Για να έχεις to όνομα σου τυπωμένο με ISBN? Εάν γράφεις για να μοιραστείς τις ιδέες με άλλους και όχι τόσο για να βγάλεις λεφτά τότε ο τρόπος του Θ.Σ. είναι αναποτελεσματικός. Στο Μαλλιάρη δεν ήξεραν καν ότι υπήρχε τέτοιο βιβλίο. Απευθυνόμενος δηλαδή σε μια ομάδα φίλων και γνωστών είναι νομίζω πιο ουσιαστικό να κάνεις ένα website ή ακόμα καλύτερα ένα blog! Κάτι ξέρει και ο Νίκος Δήμου (www.ndimou.gr) που τα έχει κάνει όλα αυτά και μοιράζει και ολόκληρα πολυσέλιδα βιβλία του σε pdf. Άσε που έτσι όλο και κάποιος άσχετος θα πέσει πάνω ενώ πόσοι άσχετοι υπάρχει πιθανότητα να αγοράσουν το βιβλίο (εάν το βρουν εκεί που το έχει χώσει ο Μαλλιάρης ;-) Δεν έχει λοιπόν τόσο άδικο ο Greg που θέλει το pdf για να το διαβάσει!
3. Φτάνει με τα ποδοσφαιρικά και οπαδικά ... Δεν έχει πια πλάκα όταν όλες οι ομάδες μας έχουν τα -τριτοκοσμικά- τους χάλια. Όταν ο Άρης πρωταγωνιστούσε στο μπάσκετ είχε πλάκα ο Μπαογκτζής που έκανε πορείες γιορτάζοντας τη νίκη του αντίπαλού μας. Τώρα τι να πεις και τι να πρωτο-κλάψεις.

Να κανονίσουμε και κανένα χαρτάκι για πρωτοχρονιά? Βλέπω από τα σχόλια στο μήνυμα του Greg ότι υπάρχει διάθεση. Δεν ξέρω εάν το πατάρι του Θέμη "παίζει" ακόμα αλλά εγώ έχω διάθεση βοηθήσω στο να το κανονίσουμε.

ΜγΠ