Πέμπτη 22 Μαΐου 2008

Εαρινή σύναξη συνταξιούχων


... σήμερα το πρωί μπροστά στο Ταχ. Ταμιευτήριο οι συνταξιούχοι φτάσανε την ουρά στο δρόμο. Μερικά πράγματα δεν αλλάζουν όσα e-banking και ΑΤΜ κάρτες να μοιραστούν, ο παππούς τα θέλει εν τη παλάμη!

3 σχόλια:

chitis είπε...

Το θεωρώ λογικό, αυτοί οι άνθρωποι γεννήθηκαν πριν 60,70 και βάλε χρόνια. Συναλλάσονταν με τράπεζες όταν όλα ήταν μετρητά ή/και στο μιλητό. Αντιμετωπίζουν με αρχική (τουλάχιστον) καχυποψία, όπως κάθε γενιά (συμπεριλαμβάνω και τη δική μας) κάθε νεωτερισμό.

Μπαινοβγαίνω καθημερινά, εδώ και 20-25 χρόνια στις τράπεζες και τα παρακολουθώ όλα.
Δεν μπορείς να τους πείσεις εύκολα, για να μη πω "ούτε με σφαίρες".

Δεν μπορούν να κατανοήσουν οτι η τραπεζα σταδιακά καταργεί το βιβλιάριο καταθέσεων και αντ'αυτού θα τους ταχυδρομεί ανά μήνα/τρίμηνο κάποιο statement.

Τα θέλουν όλα "χαρτί και καλαμάρι".

Οσον αφορά τη χρήση ΑΤΜ, χαρακτηριστικό είναι το εξής παράδειγμα:
Πριν 4-5 χρόνια, η Εθνική Τράπεζα, για να αντιμετωπίσει το κύμα των συνταξιούχων που από τις 20 κάθε μήνα και επί δύο βδομάδες κατέκλυζε τα καταστήματά της για να πληρωθούν, θέσπισε κίνητρα (ελκυστικότερο επιτόκιο) για να προμηθευθούν όλοι τους cashcards και να εξυπηρετούνται 24ώρες/7μέρες απο τα ΑΤΜ's.

Δεν ανταποκρίθηκε κανείς.
Μου τα έλεγαν προιστάμενοι καταστημάτων.

Αργότερα, κλήρωναν ταξίδια μπας και συγκινηθεί κανείς.

Μικρή η κίνηση.

Και το αποκορύφωμα (κυκλοφορεί και σαν joke):
Παππούς, που τελικά προμηθεύτηκε κάρτα, πληρώθηκε την σύνταξή του από το ΑΤΜ και αμέσως μετά μπήκε στο καταστημα, και όταν ήρθε η σειρά του, κατευθύνθηκε στο γκισέ και... ξανακατέθεσε τα χρήματα στο βιβλιάριό του, κοινώς στον ίδιο λογαριασμό απ'όπου μόλις τα είχε κάνει ανάληψη.

mgpolitis είπε...

Ακόμα γελάω με το τελευταίο, κορυφαίο!!! Βέβαια γελάμε αλλά εάν πας στο ταμείο των Μηχανικών (ΤΣΜΕΔΕ) θα δεις να δουλεύουν ακόμα με κιτάπια όπως πριν από 30 χρόνια. Γενικά πονεμένη η σχέση του Έλληνα με την μηχανοργάνωση, όπως και με την όποια οργάνωση γενικότερα ;-)

σταυρος είπε...

Δυστυχως το πιο τεχνοκρατικο ταμειο (ΤΣΜΕΔΕ) οντως λειτουργουσε με κιταπια, αλλα εδω και ενα χρονο ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ μπηκε μηχανοργανωση. Βεβαια στα κεντρικα στην Αθηνα αυτο εχει γινει εδω και 4-5 χρονια, αλλα στη Θεσσαλονικη......
Κορυφαιο, σε συναλλαγη μου με υπαλληλο του ΤΣΜΕΔΕ, 1 μηνα μετα την καταργηση των κιταπιων, παω και λεω το ονομα μου και εκανε 10'' να το βρει και μου λεει : "τι να κανω δυσκολευομαστε πολυ με το προγραμμα"
της απανταω "παλι καλα που μπηκαν υπολογιστες" και μου λεει "ναι αλλα ξερετε ποσο καιρο μας εχει φαει , και ακομη δεν τελειωσαμε, να βαλουμε ολα τα στοιχεια απο τα κιταπια σοτυς υπολογιστες???"
και της απαντησα "ε αν ειναι να κουραζεστε αφηστε τους υπολογιστες καλυτερα ηταν με τα κιταπια" και μετα με κοιταξε για 3-4 δευτερολεπτα αποσβολωμενη


τι να πει κανεις????