Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2009

Ωσεί παρών...

Σύντροφοι Πιλαλίτες Καλησπέρα!
Ξέρω... πάλι θα πείτε πως χάθηκα, η Λουλού κράζει ασταμάτητα... Εμείς ζούμε μία κατάσταση "ευτυχισμένης αϋπνίας" με τις δύο κόρες μας, χώρια τα ζόρια με τη δουλειά.
Αλλά, εκλογές έχουμε σε λίγες ημέρες, και μου λείπει αυτή η από κοντά ενασχόληση, έτσι περιορίζομαι στην από μακρυά παρατήρηση.

Αυτήν την ώρα μιλάει στην Αριστοτέλους ο Γ.Α.Π. Είναι αναπόφευκτο να έρθουν οι μνήμες των συγκεντρώσεων που τις ζήσαμε ο καθένας με τη δική του ένταση, όμως καλό είναι να βλέπουμε μπροστά, όσο πιο ψύχραιμα γίνεται. Δεν θα επιχειρήσω διεξοδική ανάλυση. Θα σας δώσω μόνο την εξέλιξη των συνθημάτων των εκλογών, κατά την δική μου γνώμη. Αυτά τα συνθήματα νομίζω συμπύκνωσαν το βασικό μήνυμα και ζητούμενο από "τον πολύ κόσμο", στις συγκεκριμένες χρονικές-ιστορικές στιγμές:

"Ο Λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει Δεξιά" (1981, 85, 88-89, ακόμη ίσως και το 1993).
Το γνωστό, που έκανε να σείοντα τα παράθυρα της Τσιμισκή και τα μπαλκόνια, να μην πω και οι κερκίδες!...

"Ο Λαός δεν ξεχνά ποιός του πήρε τα λεφτά" (2004, 2007).
Αυτό το άκουσα στη Σαλονίκη, όντας ήδη σε κατάσταση "σόκ" καθώς βίωνα για πρώτη φορά το Φλεβάρη του 2004 τις τεράστιες αλλαγές που είχε φέρει η οχταετία του Κ. Σημίτη. Ο Λαός όμως, ήταν αλάνθαστος για άλλη μια φορά...

"Ο Λαός δεν ξεχνά τα σεμνά και ταπεινά" (2009).
Αυτό, επιτρέψατέ μου να το "προτείνω"...

Αφήνοντας τις δημοσκοπήσεις κατά μέρος, και παρά τα "επικοινωνιακά προτερήματα" του Κ.Κ και τα γλωσσικά σφάλματα του Γ.Α.Π., και σε αυτήν την εκλογή κρίνεται η κυβερνητική παράταξη ΠΡΩΤΑ και μετά οι υπόλοιποι.

Δεν βλέπω πώς είναι δυνατόν να ζητά ο Κ.Κ. τρίτη φορά εντολή διακυβέρνησης με τεκμήριο το μέχρι τώρα έργο των κυβερνήσεών του. Νταβατζήδες που ποτέ δεν τους μάθαμε, Κουμπάροι, Βατοπέδι, υποκλοπές, Ζήμενς, αυξημένα ελλείμματα όλα αυτά δεν έγιναν ούτε επί ΠΑΣΟΚ ούτε από το ΠΑΣΟΚ. Οχι πως δεν έκανε και σωστές επιλογές (ενεργειακές συμφωνίες, ανοίγματα στις τηλεπικοινωνίες, εξωτερική πολιτική με του Σκοπιανούς-ενδεικτικά, κατά τη γνώμη μου).
Αλλά αυτη η απαράδεκτη ατολμία, η αναβλητικότητα, η αναποφασιστικότητα που επέδειξε σε μια σειρά προβλημάτων και κρίσεων, δεν αποτελούν εχέγγυο για να αντιμετωπίσει τα πολύ κρίσιμα προβλήματα στην οικονομία (όπως ο ίδιος διαμηνύει προς πάσα κατεύθυνση).

Ο Γ.Α.Π., μπορεί να μην είναι ο "χαρισματικός" ρήτορας, ο "μπαλκονάτος" ηγέτης και άλλα ανδρεοπαπανδρεϊκά σύνδρομα που του καταλογίζουν... αλλά είναι ο άνθρωπος που έχει ένα στοιχειώδες πρόγραμμα δράσης, μία σύγχρονη (τολμώ να πω "επικαιροποιημένη"...) αντίληψη για το πώς πρέπει να λειτουργεί ένα κράτος, παίρνει ευθύνη για τις επιλογές του, και έχει εμπειρία από κυβερνητικό έργο.

Αντέχουμε να περιμένουμε άλλα 20 χρόνια να τολμήσουμε τις αλλαγές και τις πρωτοβουλίες που μας καίνε σήμερα;
Ας το κρίνει ο καθένας.

Αυτά και πάρα-πάρα-πάρα πολλά άλλα θα σας έλεγα στην κουβέντα με τα ουζάκια την ερχόμενη Κυριακή. Η οποία θα λάβει χώρα, κι εγώ σαν να είμαι εκεί, μαζί σας...

8 σχόλια:

has & tas είπε...

το πιάσαμε το υπονοούμενο , μικρό Ελληνο-Αμερικανάκι.
Το ότι μπορεί να εμπνεύσει ο ΓΑΠ και να συναρπάσει μιλώντας στην Αριστοτέλους είναι αλλουνού ψυχιάτρου το ανάγνωσμα...

Για όνομααααα που λέει και ο Λαζό.

Να περνάς καλά πάντως με τον Ομπάμα και πες μας αν ο γαπ θα πάρει τον ψήφο σου στην ξενητειά .
Will you vote for Greek election, pal ?

σταυρος είπε...

Ε οχι και υπονοουμενο ρε.....
Ουτε ο ΓΑΠ δεν ζητα τοσο ευθαρσως την ψηφο μας, οσο η dodοleta εκ μερους του...
Εγω ξεμπροστιαζομαι και λεω : ψηφο τα μεγαλα κομματα απο εμενα δε θα δουν


Μωρη dodoleta, θα βαλεις τη φωτο μας στο blog καποια στιμγη, η θα φτασει το επομενο καλοκαιρι???

mgpolitis είπε...

Δεν είναι για μένα μόνο θέμα ο ΓΑΠ αλλά εάν κάποιος ψηφίζει ΝΔ μετά από όλα αυτά δεν είναι σκεπτόμενος ψηφοφόρος που κρίνει με ορθολογικά κριτίρια αλλά οπαδός που κρίνει με βάση το συναίσθημα (δηλαδή Άριανός γεννήθηκα Αριανός και θα πεθάνω δεν πα να κερδίζω το ΜΑρούσι με το ζόρι και να έχω να δω κούπα χρόνια τωρα). Εάν λοιπόν μιλάμε για πολιτική δεν είναι δυνατόν να επιβραβεύουμε τον πλέον αποτυχημένο πρωθυπουργό της μεταπολίτευσης.

σταυρος είπε...

παλι θα αλλαξω τη σοβαροτητα του θεματος.
Καλα ρε dodoleta, τοσο καιρο δεν γραφεις να μας πεις ενα "καλημερα", ενα "τι κανετε ρε καρντασια???" και για το πα@@ρα τον ΓΑΠ κοντευεις να τιγκαρεις την οθονη μας.
πρασινοφρουρε!!!!!

Antonis είπε...

(για τη Λουλού)
Τιμή μου ρε!

has & tas είπε...

και εγώ έλεγα...
ποιοί είναι αυτοί που ή δ η κυκλοφόρησαν σε οργανισμούς , νοσοκομεία και γραφεία λέγοντας
" Ερχόμαστε ,θα αλλάξουν όλα μόλις βγεί το πασοκ...".
Και μια ερώτηση.
Αν είδε κανείς την συνέντευξη τύπου του ΓΑΠ σήμερα , έστω όπως εγώ 5-10 λεπτά , ή το debate , αυτός ο άνθρωπος γιατί απαντά σε άλλη ερώτηση από αυτή που τον ρωτάνε ? ή ,καλύτερα, γιατί δεν απαντά σε αυτά που τον ρωτάνε ?

Christos Friderikos είπε...

Επίσης και το να ψηφίσεις κάποιον που δεν λέει συγκεκριμένα τι θέλει και τι θα εφαρμόσει και αυτό είναι ένα είδος έρωτα (οπαδικού) - για τον MgP-. Απλά εμπιστεύσου με, και εγώ θα κάνω το καλό για σένα. Δεσμεύομαι, αλλά σε τι? (οι παλαιότερες γενιές είχαν ανακαλύψει το "στρίβην δια του αρραβώνος") και ο ΓΑΠ δεσμεύεται στη λέξη "ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΙ", όποιος ανακαλύψει στο τι συγκεκριμένα (οχι έκθεση ιδεών) να το πεί και σε μένα.
Εδώ μπορώ να γράφω με τις ώρες.

Χαρακτηριστικά
Το 20% απο ανανεώσιμες, ήδη αποτελεί δέσμευση της χώρας επί Σιμήτη.
Θα βάλω ανεμογεννήτριες στις βραχονησίδες, η Ελλάδα έχει προστατεύσει τις βραχονησίδες με περιβαντολογικές συνθήκες.
Θα φορολογήσω τα μερίσματα των εταιρειών, όσοι έχουν συμπληρώσει φορολογική δήλωση ξέρουν ότι μπαίνουν σε άλλη στήλη, γιατί απαγορεύεται η διπλή φορολόγηση εισοδήματος, αναμένεται γέλιο στα ευρωπαικά δικαστήρια.

Σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο η φορολογία είναι ένα βασικό κριτήριο και οι πολιτικοί είναι εντελώς συγκεκριμένοι σε αυτό προεκλογικά (αντιπαρέβαλε πρόγραμμα ΝΔ 2004 πόσο συγκεκριμένη ήταν), ο ΓΑΠ θα ψάχνει να βρεί που θα βάλει την γραμμή ανάμεσα στο μικρό και στο μεσαίο, στο μεσαίο και στο μεγάλο.

Ακόμα και αυτοδύναμος πρωθυπουργός να γίνει στις 100μέρες θα πρέπει να υποβάλλει δικό του προυπολογισμό(είδες πόσο βλάκας ειναι ο ΚΚ?) και εκεί τέρμα οι ασάφειες.

Όντως υπάρχει πρόβλημα να επιλέξεις τι θα ψηφίσεις, υπάρχει ο βλάκας και ο πανίβλακας (αυτοί είναι η Ελλάδα, αυτοί είμαστε δια των αντιπροσώπων μας).

....αλλά αν δούμε και παρακάτω πάλι χάος θα δούμε.

ΣΥΝ: διαδηλώνει ενάντια της Ελλάδος στα Σκόπια.

ΚΚΕ: ....

ΛΑΟΣ: ....

Οικολόγοι: πάντα έλεγα με το που θα μάθουν ποιός είναι ο Τρεμόπουλος θα σβήσουν(Ουράνιο Τόξο, Κεμάλ Ατατουρκ)....είδατε τι έγινε στο Debate όπου ο εκπρόσωπος τους εκνευρίστηκε απο τις ερωτήσεις που του κάναν για τον αρχηγό τους.

Ενωση Κεντρώων:...το παλληκάρι ...να μία σοβαρή ψήφος.

Για τον Has-tas αυτός που ηγείται τον προγραφών στο στράτευμα είναι κάποιος που όταν ανέβηκε η ΝΔ τον διατήρησε και τον εμπιστευτηκε.

Όσο για την συγκέντρωση Κυριακή δουλέυω... το πνεύμα μου θα είναι μαζί σας (δυστυχώς το πνεύμα δεν μπορεί να πιεί ουζακι).

mgpolitis είπε...

εγώ δεν θέλω να σου ποιόν *να* ψηφίσεις αλλά τουλάχιστον ποιόν σίγουρα να *μην* ψηφίσεις. Από το να ξανα-ψηφίσεις Καραμανλή (σαν lemming) καλύτερα άκυρο/λευκό ή ότι άλλο