Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2009

Η λατέρνα που παίζει Reggae

Εκλογές έρχονται και ένα κύμα αλλαγής κλονίζει τη χώρα. Οδηγώντας (πολλά χιλιόμετρα) κάθε μέρα στην Αθήνα έχω εντυπωσιαστεί από το καλογυαλισμένο photoshoped πορτρέτο του απερχόμενου «έτοιμου από καιρό» και θαρραλέου πολιτικού. Καλό παιδί ο Κωστάκης αλλά τελικά λίγος. Πεδίο δόξας λαμπρό για το ΠΑΣΟΚ και τον Γιώργο που εάν πραγματικά κάνει αυτό που θέλει και σκέπτεται θα μεταλλαχθεί η κυτταρική δομή της Ελλάδας, δηλαδή: διαγωνισμός για όλες τις διοικητικές θέσεις στο Δημόσιο και όχι διορισμοί κομματικών, διαφάνεια στη λειτουργία του κράτους και δημόσια, ανοιχτά δεδομένα με μια ανάπτυξη που θα προσπαθεί να είναι βιώσιμη με σεβασμό στο περιβάλλον και στους ανθρώπους, μετανάστες και αυτόχθονες χωρίς να υποθηκεύεται το μέλλον των επόμενων γενιών και χωρίς «σταδικές» εργασιακές σχέσεις. Εάν κάποιος ψηφίζει ΝΔ μετά από όλα αυτά δεν είναι σκεπτόμενος ψηφοφόρος που κρίνει με ορθολογικά κριτήρια αλλά οπαδός που κρίνει με βάση το συναίσθημα (δηλαδή Άριανός γεννήθηκα Αριανός και θα πεθάνω δεν πα να κερδίζω το Μαρούσι με το ζόρι και να έχω να δω κούπα χρόνια τώρα). Εάν λοιπόν μιλάμε για πολιτική δεν είναι δυνατόν να επιβραβεύουμε με την ψήφο έναν αποτυχημένο πρωθυπουργό, υπάρχουν και άλλα κόμματα όπως και το λευκό. Να κλείσω με μια πρόβλεψη: διαφορά ΝΔ/ΠΑΣΟΚ στο 4,5 με 5% και 152 ± 1 έδρες.

9 σχόλια:

Christos Friderikos είπε...

Λιγότερο αισιόδοξο σε βρίσκω απο τις ευρωεκλογές στις προβλέψεις.... τι έγινε?
(περιμένω ακόμα την μπύρα...)

Για την αξιοκρατία σε παραπέμπω στον Has-tas προηγούμενο topic.

Και εγώ αν είχα όλα τα ανεξαιρέτως κανάλια με το μέρος μου δεν θα έβαζα καμία αφίσσα με την αρχοντομουτσουνάδα μου.

σταυρος είπε...

Νομιζω οτι τζαμπα διαφωνειτε!! Και ο Mgpolitis και ο Antonis τα παραλετε για τον ΓΑΠ. Μην τρελλαθουμε να πιστεψουμε αυτα που μας λεει οτι ΘΑ τα κανει. Βασικα δεν κανει να ξεχασουμε οχι μονο οτι ειναι πολιτικος (αρα θα λεει μαλακιες) αλλα και οτι προερχεται απο οικογενια πολιτικων αρα...
Θα μου πειτε υποψηφιος πρωθυπουργος ειναι, οικογενειοκρατια εχουμε, απο τι οικογενεια θα προερχεται.Σε λιγα χρονια παιρνουν σειρα Ντορα, Κυριακος, Αλεξια κ.λ.π.

Και ο Κωστακης μας υποσχοταν παταξη της διαφθορας αλλα μαλλον μπερδευτηκε με την επεκταση αυτης....
Επειδη ο ενας αποδειχθηκε ανικανος δεν σημαινει οτι πρεπει να ψηφισω τον αλλον ανικανο.
Εμενα προσωπικα δεν μου δινει καμια υποσχεση και καμια ηρεμια πως θα δω μια Ελλαδα να προοδευει ο ΓΑΠ. Το αντιθετο μαλιστα!!!! Πιθανον ιδεολογικα (αν υπαρχει πια αυτο) να βρισκομαι αρκετα κοντα στο κομμα του, αλλα ειμαιπολυ μακρια απο αυτον. Μακαρι να μου αποδειξει οτι κανω λαθος στην εκτιμηση μου (ο ΓΑΠ εννοω...)

σταυρος είπε...

ξεχασα να δωσω τα δικα μου προγνωστικα
ΠΑΣΟΚ 40
ΝΔ 35
ΚΚΕ 9
ΛΑΟΣ 6
ΣΥΡΙΖΑ 4
ΟΙΚ-ΠΡ 3

mgpolitis είπε...

@Chris Αμάν, ξέχασα τη μπύρα! Κυριακή όταν τελειώσεις κερνάω :)

has & tas είπε...

ΠΑΣΟΚ 40
ΝΔ 36
ΚΚΕ 9
ΛΑΟΣ 9
ΣΥΡΙΖΑ 3
ΟΙΚ-ΠΡ 2

Antonis είπε...

(για τον νιόπαντρο) Κυριακάτικα μάλλον εμάς δουλεύεις. Κοίταξε αδερφέ, και οι υπόλοποι περάσαμε από το στάδιο αυτό: έχεις πέσει με τα μούτρα στο μέλι, και καλά κάνεις!
Αλλά μην μας δουλέυεις... Και κοιτάτε να κάνετε τα παιδιά, εμείς κάναμε τα κορίτσια...

(για τον Μαυρίκιο) Συμφωνώ πλήρως με το σκεπτικό σου περί διαφάνειας. Αυτό είναι ένα από τα πολύ μεγάλα ζητούμενα σήμερα. Επίσης σημαντικό είναι και το ζήτημα της ανάληψης-απόδοσης ευθύνης, του να είναι κάποιος/α υπόλογος για αυτά που κάνει. 'Εχω τελείως διαφορετικές εμπειρίες (από την "μέση κατάσταση" στην πατρίδα μας) επί τούτου και θεωρώ αυτό το ζήτημα άλλο ένα πεδίο δόξης λαμπρό για τον ΓΑΠ.
Ο ίδιος έχει δώσει ξεκάθαρα δείγματα γραφής στο παρελθόν, ο Κ.Κ. δυστυχώς απογοήτευσε.

Θέμη, νομίζω ότι το βαθύ Κράτος, το βαθύ ΠΑΣΟΚ (ή ΝΔ) θα συνεχίσουν να υπάρχουν, το ερώτημα είναι τι "ειδικό βάρος" έχουν στην εποχή μας.
Οι νέοι άνθρωποι (και για εμάς μιλάω) δε νομίζω πως παίρνουν στα σοβαρά συμπεριφορές σαν αυτήν που περιέγραψες, κοινώς δε "χάφτουν" τις ταλιμπανιές, εκτός εάν είναι του ιδίου κυτταρικού υλικού...

Τον ΓΑΠ, κάθε φορά που γίνεται κουβέντα για διαφάνεια, διαφθορά, σπατάλη, τον βλέπω έτοιμο, σαν ταύρο σε υαλοπωλείο, να τα βάλει με όλους και με όλα. Μεγάλες προσδοκίες, μεγάλα ρίσκα, μεγάλες ελπίδες. (κάπως έτσι δεν ήταν και το 2004 για τον Κ.Κ.; κρίμα...)

Λουλού, έχεις λυσσάξει με την οικογενειοκρατία, και μέχρι ενός σημείου έχεις δίκιο. Επέτρεψέ μου να δώσω μία άλλη οπτική γωνία για τον ΓΑΠ: γεννήθκε εκτός Ελλάδας, ανατράφηκε με άλλες αρχες, ο πατέρας του δεν είχε και πολλά με τους έλληνες της διασποράς (πριν έρθουν στην Ελλάδα, πριν το '67).
Το παιδί αυτό είναι ελληνοαμερικανός πρώτης γενιάς, η ζωή του γίνεται "πατίνι" από το '67 και μετά (Καναδάς, ΗΠΑ, Σουηδία), ζώντας σε μία "στοχοποιημένη" οικογένεια.
Δημιουργόντας το δικό του σύστημα αξιών, επιβιώνει στην Ελλάδα πολιτικά-θυμηθείτε την φοβερή κρίση του 2007.
Σήμερα, τον Οκτώβριο του 2009, ζητά με πολύ μεγάλες αξιώσεις την ψήφο του ελληνικού λαού.
Χωρίς να είναι ηρωικά αυτά που περιγράφω, εκτιμώ πως είναι άξια προσοχής και βοηθούν στην ανάλυση "ποιες οι διαφορές" των δύο. Αυτά, πάντα κατά τη γώμη μου, ο καθένας κρίνει διαφορετικά.

Υ.Γ. Προβλέψεις ποσοστών δεν κάνω.

σταυρος είπε...

Δεν νομιζω οτι υπαρχει ΝΟΗΜΩΝ Ελληνας που να μην θελει το καλο του τοπου, απο οποιον και να προερχεται αυτο.
Μακαρι ο ΓΑΠ στις επομενες εκλογες (να ειμαστε ολοι καλα) να ξαναβγει πρωθυπουργος με 60%.
Στη χρονικη στιγμη που βρισκομαστε τωρα, δεν με πειθουν τα καλα σας λογια. Ευχομαι απο τη ψυχη μου να αποδειχθω οτι εκανα λαθος εκτιμηση.

has & tas είπε...

που δε νομίζω ότι θα συμβεί...
KALH PSIFO!

Christos Friderikos είπε...

Η ανάρτηση αυτή έπρεπε να γίνει σε αυτό το topic....
Αφορά αυτούς που πίστευαν ότι θα γίνουν αντικειμενικές και με βιογραφικό προσλήψεις επιτελικές θέσεις του δημοσίου

http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=32&artId=298325&dt=10/11/2009

και για όσους θέλουν να δουν λίγο Θάλεια Δραγώνα

http://theamapati.wordpress.com/2007/09/25/250907/