Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2008

ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙΣ

Ας ελαφρυνουμε λιγο το κλιμα και ας ξαναμιλησουμε λιγο για τη μουσικη
Χαζευα στο καταπληκτικο blog του Πετριδη "απο τις 4 στις 5" http://apotis4stis5.blogspot.com/
και απο εκει οδηγηθηκα στο Blog enteka http://enteka.blogspot.com/ το οποίο έχει ενα πολυ ομορφο post με Live video απο Το Later…with Jools Holland . Εκατσα και τα ακουσα ολα ...
Οι Pulp (το τραγουδι fear εκπληκτικο), radiohead, blur, Morissey πολυ ομορφα ολα....
Επισης να διαβασετε και το παρακατω post Quirks!, ωραιες εκτελεσεις.



Θα ηθελα να κανω και μια παρατηρηση για τις λιστες (των 3 μεχρι στιγμης). Ειναι περιεργο αλλα λειπουν οι U2. Σιγουρα ολοι συμφωνουμε και για τις καταπληκτικες συνθεσεις τους αλλα και για το γεγονος οτι επαψαν να δινουν νεα μουσικα στοιχεια και ασχολουνται πιο πολυ μ ετην πολιτκη (η μαλλον με το Lifestyle και το νονμα τους δηλ. την κονομα????)
Παντως τραγουδια σαν το All i want is you (http://www.youtube.com/watch?v=Olp8ApUvwe0) , το Οne, αλλα και πολα αλλα ειναι τρομερα. Επισης εχουν κανει απιστευτες διασκευες με καλυτερη απο ολες το Unchained melody. (http://www.youtube.com/watch?v=B1j_vyQrWO4)

Βεβαια το να αρχισουμε να ξαναλεμε τι δεν βαλαμε στις λιστες, μαλλον θα φτασουμε να κανουμε προσθετες λιστες, οποτε σταματαω εδω και καλο Σ/Κ.

2 σχόλια:

mgpolitis είπε...

To blog του Πετρίδη είναι όντως "to track" δεν το είχα πάρει χαμπάρι ότι υπήρχε, θα το βάλω στο google reader, να'σαι καλά που μας το θύμισες!
Τώρα για τα live του Jools Holland από το enteka, χμμμμ, δεν είναι του γούστου μου, καλοί οι portishead αλλά προτιμώ να ακούω το White Album ξανά. Όπως και τα υπόλοιπα στο παραπάνω blog "what is interesting in it is not new and what is new is not interesting". Όχι και το Mysteries καλύτερο τραγούδι του κόσμου...
Οι λίστες που απλά κατατάσσουν "καλύτερα" είναι σχεδόν πάντα βαρετές. Το ωραίο είναι να βλέπεις υποκειμενικές κατατάξεις της (μουσικής, λογοτεχνικής, ...) πραγματικότητας, δηλαδή όχι αποστασιοποιημένη κριτική αλλά "βρώμικη", πραγματική και προκατειλημμένη επιλογή.

Αχ, οι U2... και εάν έχω ξοδέψει ακριβές δραχμούλες τότε για δίσκους τους. Σχεδόν δεν τους ακούω πια, με εξαίρεση το Joshua Street.
Αυτό που είναι γαμάτο και αξίζει να το δείτε ΟΛΟΙ είναι τα sleevefaces που παραπέμπει ο Πετρίδης. Προτείνω να κάνουμε όλοι ένα και να το βάλουμε στο blog. Κάνω μάλιστα και την αρχή!

enteka είπε...

(γεια! mgp, οι λίστες μου δε θα μπορούσαν να είναι πιο υποκειμενικές. είναι έτσι εδώ και 2 χρόνια. κι όσο για το "ομορφότερο τραγούδι του κόσμου" ίσως δεν πρόσεξες ότι είχε υπότιτλο "according to me". Καλοί και χρυσοί οι U2, απλά δεν μου αρέσουν και τόσο, γι' αυτό και είναι σπάνια στις υποκειμενικές μου λίστες. καλό βράδυ ;)]