Δευτέρα 27 Απριλίου 2009

Αλέξης & Εκκλησία

Σερφαροντας στο ιντερνετ επεσα πανω σε καποια ειδηση που αφορουσε τον Αλεξη Γρηγοροπουλο,
http://www.express.gr/news/politics/159825oz_20090424159825.php3,
(κατι βεβαια που γραφεται σε ολες τις εφημεριδες στις 24/4).

Ουσιαστικα λοιπον τι λεει το κρατος???
Πληρωνουμε αστυνομικο να σας προστατευει αλλα αυτος σας σκοτωνει, μετα του πασσαρουμε τον τηλεοπτικο δικηγορο Κουγια να αποδειξει οτι η σφαιρα κοβει βολτες στον αερα, εδω και 1 μηνα το θεμα εχει "ταφει" και ωωωωωω του θαυματος βαζουμε την αδελφη του θυματος στο Πανεπιστημιο χατηρικως.και δλδλ η αδελφη του Αλεξη πρεπει να πανηγυριζει???
να βγαλει τους φιλους της και να ανοιξει μπουκαλια ουισκυ στον Ρεμο ή στη Mercedes???

Και μετα μου ερχεται η φαινη ιδεα να διαβασω και το υπολοιπο αρθρο και επεσα πανω στην ΑΝΟΕΕ ΑΕ.
Το αρθρο αφορα στη σύσταση ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «Αναπτυξιακός Οργανισμός της Εκκλησίας της Ελλάδος (ΑΝΟΕΕ ΑΕ), και προσεξτε : με τροπολογια και ΟΧΙ ΜΕ ΝΟΜΟ!!!!


"Η ΑΝΟΕΕ ΑΕ δεν θα υπάγεται στο δημόσιο τομέα, θα λειτουργεί χάριν του δημοσίου συμφέροντος (χαχαχαχαχαχα!!!) και κατά τους κανόνες της ιδιωτικής οικονομίας και θα εποπτεύεται από τους υπουργούς Οικονομίας & Οικονομικών και Εθνικής Παιδείας & Θρησκευμάτων. Συγκεκριμένα, η ΑΝΟΕΕ θα απαλλάσσεται (οπως οτιδηποτε εκκλησιαστικο αλλωστε) από το φόρο συγκέντρωσης κεφαλαίων."

Επίσης, το προσωπικό της ΑΝΟΕΕ θα προσλαμβάνεται από τον ιδιωτικό τομέα ή θα αποσπάται από το δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα, (άρθρο 14, παρ. 1, ν.2190/1994) ή από ανώνυμες εταιρείες του Δημοσίου, κατά την έννοια του άρθρου 1, του ν.3429/2005.

Πολυ θα ηθελα να μαθω (σιγα μην μαθουμε) ποιοι και με ποιο τροπο θα προσληφθουν......
Εως ποτε το κρατος θα συνεχισει να ειναι κολλημενο με αυτην την επιχειρηση που ονομαζεται Εκκλησια της Ελλαδος????


"παρέχεται η δυνατότητα συμμετοχής της ΑΝ.Ο.Ε.Ε. σε προγραμματικές συμβάσεις, κατά τις διατάξεις του άρθρου 225, περ. ιβ, του ν.3463/2006 και του άρθρου 12, του ν.3513/2006» και κύριος σκοπός αυτής είναι η υποστήριξη της υλοποίησης δράσεων δημόσιου χαρακτήρα, που χρηματοδοτούνται από εθνικούς ή κοινοτικούς ή άλλους πόρους, στους τομείς ευθύνης της Εκκλησίας της Ελλάδος ή των εκκλησιαστικών ν.π.δ.δ. και ν.π.ι.δ. ή των ν.π.ι.δ,. στα οποία τα προαναφερόμενα εκκλησιαστικά νομικά πρόσωπα συμμετέχουν."

Δλδ θα δρα η εκκλησιουλα μας με δημοσιο χαρακτηρα, χρηματοδοτουμενη απο εθνικους κοινοτικους ή ΑΛΛΟΥΣ (??????) πορους.
Κοινως ας νομιμοποιησουμε και αλλα Βατοπεδια.

Τι να πει κανεις????

7 σχόλια:

has & tas είπε...

Το μάθαμε κι αυτό...
Ηξερα οτι και ο θάνατος (μετά την εμπορευματοποίηση πολλών ηθικών αξιών και αρχών) εξασφαλίζει βιοποριστικά οφέλη...
Γιατί είμαι σίγουρος ότι πρόκειται για στάχτη στα μάτια ?
Που θα τη βρουμε την ειλικρίνεια ? Πες μου πού...

mgpolitis είπε...

Πρέπει επιτέλους να γίνει πραγματικότητα ο χωρισμός της Εκκλησίας Α.Ε. και του δημόσιου/κράτους. Όταν οι χριστιανοπαπάρες και θεουσοκάφροι καίγαν βιβλία και κράδαιναν λάβαρα για τις ταυτότητες ελάχιστοι βγήκαν να τους ξεχέσουν και αυτό δείχνει την μαλακία και ανατολίτικο ωχαδερφισμό που έχει ρίξει πίσω την Ελλάδα. Η πρόταση μου είναι να ψηφίσετε κόμμα που δηλωμένα θα κάνει βήματα, έστω και μικρά, για να αντιστραφεί το κλίμα και να ξαναγυρίσουμε το καράβι προς την Δύση και την αποτελεσματική διακυβέρνηση, μακριά από Αγιορίτες, Ρουσόπουλους και συζύγους πολιτικών με Real Estate interests ;-)

has & tas είπε...

Δεν διαφωνώ μαζί σου για το Διαχωρισμό αν και με τη νοοτροπία που έχουμε θα σβήσουμε ως Ελλάδα απ το χάρτη συντομα...
Μην τα χέζουμε όμως και όλα. Αλλο Ευφραιμ κι άλλο Εδεμ..
Αλλο η απάτη και άλλο η πίστη..
Γιατί αν πιστεύεις μόνο στον άνθρωπο πάντα θα βρίσκεσαι προ εκπληξης (Ευφραιμικής ή άλλης χειρότερης )

Christos Friderikos είπε...

Γειά σας πιλαλίτες...

Δυόσκέψεις(ή πληροφορίες) για τα παραπάνω.

Απο την επαφή που έχω με τους μαθητές(τους όχι καλούς) παρακαλάνε να αυτοκτονήσει κάποιος συμμαθητής τους για να περάσουν χωρίς εξετάσεις στο πανεπιστήμιο(μεταξύ αστείου και σοβαρού). Δεν έχω βρεί αν υπάρχει κάποιος νόμος για αυτό αλλά κάτι πρέπει να υπάρχει για να το λένε τα πιτσιρίκια. Θέλω να πω ότι είναι κάτι που έχει ξαναγίνει σε ανάλογες περιπτώσεις(βλέπε Μακρυχώρι), δεν είναι χρύσωμα χαπιού αλλά κοινωνική αλληλεγγυή(έτσι για να κάνω τον συνήγορο του διαβόλου).
Για την ΑΕ της εκκλησίας εγώ διάβασα ότι έχει τεχνικό χαρακτήρα για την πιό εύκολη χρηματοδότηση από ΕΕ. Σκέψου ότι την επισκευή και συντήρηση τόσων εκκλησιών την πληρώνει ο Ελληνας πολίτης(δεν νομίζω να αμφισβητεί κανείς ότι αποτελούν πολιτιστική κληρονομιά) και με αυτή την εταιρία θα έχει πιό εύκολη πρόσβαση σε Ευρωπαικά προγράμματα για χρηματοδότηση.
Αν κάνει άλλες μπίζνες εκεί θα υπάρχουν και ανταγωνιστές για να κινηθούν....
Το πρόβλημα δεν είναι η εκκλησία αλλά οι πολιτικοί που τα δέχονται. Στην θέση αυτή δεν βρίσκονται για να κάνουν χάρες, αλλά για να μην κάνουν χάρες και να είναι δίκαιοι.
Συμφωνώ με τον χωρισμό, αλλά ποιός θα τον κάνει? Προχθές και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε κοινή εμφάνιση. Στο βατοπαίδι και οι 2 μπλέκονταν (φαντάζομαι οι άλλοι δεν είχαν την δύναμη να διεπλακούν) αλλά και το βαθύ κράτος(βλέπε συμβούλια, επιτροπές δικαστές).
Στην Ελλάδα κυβερνούν οι κλίκες και όσο συνεχίζει αυτό η Εκκλησία δεν χωρίζει από το κράτος, έχει πολύ μεγάλη δύναμη για να την αγνοήσει ένας ρεαλιστής πολιτικός.
Το πρόβλημα είναι η πολιτική και οι πολιτικοί, αν δεν καθαρίσει εκεί το παιχνίδι δεν αλλάζει τίποτα. Η εκκλησία θα ακολουθήσει τους κανόνες του παιχνιδιού όπως και όλοι μας (δεν μπορεί να τα φορτώσει και να πάει στην Κινα).
Το Θέμα είναι ποιός?

Με τις πολλές καλημέρες μου σε όλους....

σταυρος είπε...

"Σκέψου ότι την επισκευή και συντήρηση τόσων εκκλησιών την πληρώνει ο Ελληνας πολίτης(δεν νομίζω να αμφισβητεί κανείς ότι αποτελούν πολιτιστική κληρονομιά)"
Eξαρταται τι εννοουμε πολιτιστικη κληρονομια.....
Δλδ ο Αγιος Φωτιος στο Ποσειδωνιο ειναι λιγοτερο πολιτιστικη κληρονομια και απο το ιδιο το Ποσειδωνιο..(χαχαχαχα!!!!)
Στα Κωνσταντινουπολιτικα που μενω, μερικοι θρησκοληπτοι γειτνονες μου, θεωρωντας το τρομερο και καταπληκτικο "καθε οικισμος πρεπει να εχει και την εκκλησια του, αλλιως ειναι ορφανος" (ακουσον ακουσον!!!!!) κατορθωσαν να πεισουν τον δημο ν ακατασκευασει λυομενη εκκλησια διπλα στην αφετηρια του λεωφορειου 14.
Δεν τους εφτανε ο Αγιος Χριστοφορος 200μ. μακρια γουσταραν αλλον ενα ναο. ΚΑΘΕ ΔΡΟΜΟΣ ΚΑΙ ΝΑΟΣ!!!!!
Ε συγγνωμη christos, αλλα αυτο δεν εινια πολιτιστικη κληρονομια

mgpolitis είπε...

@sskape και @Chris η συντήρηση μόνο ιστορικών εκκλησιών που έχουν αρχιτεκτονική/πολιτιστική αξία έχει νόημα να γίνεται από το κράτος. Οι άλλες είναι απλά πολυκατοικίες με σταυρό στην κορυφή. Το βασικό όμως είναι γιατί να πληρώνω εγώ από το φόρο μου το μισθό των παπάδων?

has & tas είπε...

Εδώ Δρακουλας. Αιματάκι θα δώσουμε μες το Μάιο ή θα πάει για Ιούνη ?
Το Ιπποκράτειο ψάχνει τους ΠρωινοΠιλαλοαιμορουφήχτρες...
(Το μετέπειτα ουζακι στον Λευκο θεωρείται must )