Σάββατο 19 Ιουλίου 2008

Για τη δεύτερη κόρη μου, την Αλκμήνη


"Υπάρχει ένα μεγάλο δένδρο, Αλεξάνδρα μου, που έχει πολλά κλαδιά, και κάθε Άνοιξη βγάζει πολλά-πολλά μπουμπουκάκια, μοσχοβολά ο τόπος... ένα από αυτά έχει τ' όνομά σου... και ένα άλλο μπουμπουκάκι μόλις βγήκε, η αδελφούλα σου η Αλκμήνη..."

Καρντάσηδες, κάπως έτσι προσπαθώ να εξηγήσω το "θαύμα" της ζωής στην μεγάλη (πλέον...) κόρη μου, κάθε φορά που χτυπάει τα χεράκια της και βγάζει τσιρίδες, καθώς κοιτάζει με περιέργεια και έκπληξη την μικρή Αλκμήνη... μέσα στις πάνες τις να πλέει, μόλις 2.800 γρ., 49 εκ., πολλά μαλλάκια, όλο γλύκα...

Μάνα και κόρη είναι μια χαρά, προσπαθούμε να συνειδητοποιήσουμε τα όρια της ευτυχίας, δε φαίνονται πουθενά... Επιφυλασσόμαστε για τη συνέχεια!

Η μικρή μας ήρθε στον κόσμο την περασμένη Παρασκευή, 11 Ιουλίου, η Μαρία έλεγε πως θε γεννιόταν ανήμερα στα δικά μου γενέθλια! Μπορείτε να φανταστείτε την εικόνα του χαζομπαμπά να γιορτάζει τα ...ά γενέθλια με τις δύο κόρες στην αγκαλιά του... Και δεν αφήνει τα όπλα του ακόμη!!!

Πολλές και μεγάλες χαρές, παππούδες, γιαγιάδες, με πρώτη και καλύτερη την γιαγιά Αλκμήνη, έχει δύο εγγονές με τ' όνομά της στις δύο μεριές του Ατλαντικού, καταχάρηκε μόλις την άκουσε να κλαψουρίζει. Για την ιστορία, η γιαγιά επέστρεψε στην οικία της την Πέμπτη έχοντας αναρρώσει πλήρως μετά από την περιπέτεια με την υγεία της...

7 σχόλια:

mgpolitis είπε...

Να την χαιρόσαστε την Αλκμήνη Jr. και σιδερένια η γιαγιά! Ωραία η προσπάθεια να εξηγήσεις το ΄θαύμα της ζωής΄ αλλά νομίζω ότι πρέπει να ετοιμάσουμε όλοι οι μπαμπάδες κάτι πιο πιασάρικο για απάντηση που να περιλαμβάνει και εκείνα τα δύσκολα προς περιγραφή κομμάτια.

has είπε...

Γερή και τυχερή να ναι η Αλκμήνη σας και ωραία να ν τα προικιά της..
Όλα τα καλά στον κόρφο της !

chitis είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
chitis είπε...

(Όπως διαπιστώνεις MgP, ο Antonis μάς αράδιασε πλήθος γραμμών).

Και τι νέα, φιλαράκο!
Τι δέντρο, τι μπουμπούκια, τι Ζωή!

Να σας ζήσει, καρντάσι, να σας ζήσει και να παίρνετε μόνο χαρές!

Μετά την περαστική μπόρα της γιαγιάς-Αλκμήνης, η ηρεμία και η γαλήνη της έλευσης της μικρής.

Ευχές και έπαινοι στη Μαρία, φιλιά στις μικρές σου,

και

για όλους εμάς τους υπολοίπους αναπαράγω την εντέχνως κρυμμένη φράση μέσα στο κείμενο τού υπερατλαντικού χαζομπαμπά φίλου μας:

"Και δεν αφήνει τα όπλα του ακόμη!!!"

mgpolitis είπε...

@Chitis δες τις αναρτήσεις του Αντώνη και θα διαπιστώσεις ότι η επόμενη συμμετοχή του στην Π.Π. θα είναι σε ~14-18 μήνες που με το καλό θα κάνει και το τρίτο, που, όπως σωστά επισημαίνεις, ετοιμάζει!

σταυρος είπε...

"Και δεν αφήνει τα όπλα του ακόμη!!!"
και ουτε προκειται να τα αφησει αν δεν ερθει ο γιος, υποπτευομαι.
Ετσι δεν ειναι Αντωνακη????
Να χαιρεσαι την Αλκμηνη σου τη μικρη αλλα και τη μεγαλη πολυγιαγια, που ευχομαι να ειναι ολα περασμενα.

Christos Friderikos είπε...

Να σου ζήσει Αντώνη .... καλότυχη και να την δείς όπως επιθυμείς....

Αντε και με τον γιό τώρα...