Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2009

ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΕΣ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ

Καλη χρονια σε ολους σας και στις οικογενειες σας!!!
Καθε πρωτοχρονια θυμαμαι τα χαρτια που εχουμε παιξει τα βραδια της Πρωτοχρονιας.
Η προθυμια των γονιων μου για συγκεντρωση φιλων στο σπιτι μου, μου εδωσε το δικαιωμα απο πολυ νωρις (Γ' Γυμνασιου ή Α' Λυκειου δε θυμαμαι ακριβως) να σας φωναξω για χαρτια στο σπιτι, και στη συνεχεια η συναξη αυτη να γινει θεσμος.
Αν εξαιρεσουμε μια φορα στο σπιτι του chitis και αλλη μια του Mgp καμια 10αρια φορες ηρθατε σπιτι μου και οντως το γελιο ηταν τρομερο. Νομιζω οτι σαν χαρτοπαικτη πλακα, η καλυτερη ηταν στο σπιτι του chitis μεταξυ του Προεδρου (του Jordan τρομαρα του.....) και του Mgp. Επισης ειχε τρομερο χαβαλε μια φορα στο σπιτι μου με το Φιλιππο οπου ηταν σε τρομερη λεκτικη ρεντα.
Κλασικες στιγμες ολων αυτων των βραδιων τα μικρα πονταρισματα του Antonis και του christos για διαφορετικους ομως λογους ο καθενας. Ο christos για την καλη του την ψυχη και ο Antonis για την καλη του καβουριστικη τσεπη.
Ολα αυτα αποτελουν πολυ ομορφες αναμηνσεις και δειγμα του ποσα χρονια εχουν περασει απο τοτε αλλα και ποσο εχουμε μεγαλωσει....
Γεροι να ειμαστε και πιθανον να το επαναλαβουμε καποια φορα.

4 σχόλια:

chitis είπε...

Πράγματι, ήταν πολύ λαρτζ οι οικοδεσπότες γονείς τού sskape καθώς παραδοσιακά μάς φιλοξενούσαν και ανέχονταν στο ρετιρέ της Μακένζυ Κίνγκ.

Θυμάμαι να ξημερώνει το πρωινό της Πρωτοχρονιάς και την κυρία Μάγδα να σερβίρει γαλλικό καφέ, με εμάς να έχουμε ακόμα πολύ δρόμο μπροστά μας, να χτυπιόμαστε σα τα μωρά γύρω από το τραπέζι και πάνω από την τσόχα.

Εκτοτε σπάνια ξαναέπαιξα χαρτιά, ήταν ένα έθιμο που γούσταρα τρελά να γίνεται και χαιρόμουν ακόμα και τις φορές που έφευγα χαμένος απο το παιχνίδι γιατι ήξερα οτι παίζαμε "εμείς και εμείς".
Ξενερώναμε δε, εαν εμφανιζόταν καμιά χαζογκόμενα από το πουθενά και έπαιρνε έστω και μερτικό από τα παιχθέντα.

Να μην ξεχνάμε επίσης ότι, κάποιες φορές είχαμε και προκαταρκτικούς αγώνες στο ατελιέ (πατάρι) της Πλάτωνος, φιλοξενούμενοι από τον has&tas.

Οσον αφορά τα... όσπρια (φασόλια, φακές) που κάποιοι γενναιόδωρα εμφάνιζαν και πόνταραν, σε ενδεχόμενο "στουκ" ήταν ικανά σε ποσότητα για να μας ταϊσουν όλους.

mgpolitis είπε...

Πραγματικά πρέπει να δώσουμε τα εύσημα στον sskape και περισσότερο στους γονείς του για την διάθεση τους να μοιραστούν την χαρά των ημερών. Σπάνιοι άνθρωποι και παράδειγμα για όλους εμάς τους εκκολαπτόμενους γονείς. Έχω τις καλύτερες αναμνήσεις από τις μαζώξεις και πραγματικά νομίζω πως πρέπει να οργανώσουμε ένα revival. Μπορούμε να το οργανώσουμε στην επόμενη πιλαλο-συνάντηση γιατί έχουμε πολλά να μοιραστούμε γύρω από το θέμα over some drinks ;-)

has & tas είπε...

Φιλάρες από χιόνισμένο Λαιλιά ... Ποιός θα ανανεώσει τις μνήμες επί τω έργον ?
Αυτό ζητά πάνδημη η πιλάλα ...
Τι λέτε για 9 ή 10 Ιανουαρίου (Παρασκευή /Σαββατο)?
Μήπως ο τελευταίος ήρωας που το έπραξε και αποθεώθηκε γι αυτό πέρυσι?
Ούτως ή άλλως λίγα τα εργένικα ψωμιά του...

has & tas είπε...

Αντε καλά...
Πάμε στον Antonis για χαρτί...