Κυριακή 1 Ιουνίου 2008

Τηλε-καννίβαλοι

Οι μεγαλύτερη αθλιότητα της τηλεόρασης είναι για μένα οι τηλε-εισαγγελείς. Αλίμονο σε όσους πέσουν στα χέρια του Μάκη, του Εισαγγελάτου και των ομοίων τους. Σε μια δημοκρατία κανείς δεν μπορεί να διασύρει χωρίς αποδείξεις, να κάνει τον τηλε-δικαστή με ενόρκους τηλεπερσόνες. Βρείτε χρόνο και παρακολουθήστε μερικά από τα συγκλονιστικά φιλμάκια ενός πρώην συνεργάτη του Εισαγγελάτου. Με λίγα λόγια οι εκπομπές του βασίζονται σε μαγειρεμένα στοιχεία και κανονικές απάτες. Επίσης ανατριχιαστικό είναι το ρεπορτάζ για μια άλλη απάτη του Αντέννα στις πυρκαγιές της Ηλίας όπου το ψέμα της ρεπόρτερ είναι για κανονικό εισαγγελέα αλλά αντί γι' αυτό την βράβευσαν! Η τηλεόραση που πουλάει τρόμο και εξευτελισμό, που σατιρίζει επιλεκτικά όταν δεν θέλει να φανεί πως συκοφαντεί και τελικά κανείς τους δεν είναι υπόλογος. Εδώ υπάρχει ένα σοβαρότατο έλλειμμα δημοκρατίας και πρέπει, πιστεύω, σαν υπεύθυνοι πολίτες να καταγγείλουμε το αυγό του φιδιού πριν φτάσει να μας δαγκώσει.

2 σχόλια:

Christos Friderikos είπε...

Για να κάνω τον συνηγορο του διαβόλου....(για να δώσω και την άλλη πλευρά του διαλόγου και όχι την προσωπική μου άποψη)

Πρέπει να ξέρεις ότι ο Τριανταφυλλόπουλος έχει ολόκληρο νομικό team. Εσύ πιστεύεις ότι το λάθος δεν πληρώνεται σε αυτή τη δουλειά? Ενα λάθος μπορεί να τον καταστρέψει οικονομικά απο τις αποζημιώσεις, ή και στα πολλά λάθη να χάσει την δουλειά του (αν θεωρήσουμε οτι τα πρόστιμα τα πληρώνει ο σταθμός, ισχύει ο απλός τύπος ζημιά>κέρδος).
Αλλά πιστεύω ότι ένα άλλο σημείο πρέπει να προσέξουμε(που με έχει προβληματίσει), γιατί ο κόσμος να προτιμά τον Μάκη για την καταγγελία απο τις δημόσιες αρχές.
Επίσης δεν θα πρέπει να αγνοήσουμε την συνεισφορά του σε διάφορα θέματα, βλέπε παραδικαστικό, το έγκλημα με την παραχρηματηστηριακή, ακόμα και με τα σπίτια Μαγγίνα, Πάγκαλου...
Για αυτή την κουβέντα θα προτιμούσα περισσότερα απο κοντά(δεν θα ήθελα να γράψω στο net για αυτό το θέμα)...

mgpolitis είπε...

Είναι σχετικό τι σημαίνει "λάθος". Τυπικά μπορεί να φάνε μια καταδίκη αλλά ο άλλος έχει καταστραφεί. Ακόμα και εάν δεν υπάρχει θέμα τυπικής παρανομίας ποιός τους νομιμοποιεί να κάνουν κάποιον ρόμπα και να τον διασύρουν? Πολλές φορές γράφουν μια τυπική συγνώμη-κάναμε λάθος αλλά άντε να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας όταν η κάθε θίτσα θα λέει "το είπαν και στην τηλεόραση".