Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2008

Remember the '80s

Εκείνες τις γαμ**ένες Παρασκευές, πώς γινόταν και είχα πάντα Αγγλικά στη Βαφοπούλου (Προξ.Κορομηλά έναντι TV games by Kostas Karakatsanis);
Εμπαινα πάντα στο σπίτι, την ώρα της αποφώνησης απο τον κύριο Γκούτη και οριακά προλάβαινα το τελευταίο κλιπάκι, και κείνο ήταν συνήθως πετσοκομένο, το μισό έδειχναν για να μη ρίξουν τις διαφημίσεις.



Πες τώρα εσύ, στον σημερινό έφηβο του MTV και του Γιου-Τιουμπ, το δράμα που αντιμετώπιζες στην ηλικία του, να περιμένεις μισή ωρίτσα κάθε βδομάδα, για να δεις Κάλτσιουρ κλαμπ, Χιούμαν Λιγκ και Σίντι Λοπερ.
Απελπισία.
Μόνο εκεί, κατά τα Χριστούγεννα, σωζόταν η φάση, με το εορταστικό Μουσικόραμα διάρκειας μίας-μιάμισης ώρας.
_________________________
*Με την ευκαιρία, και μετά την τηλεφωνική καθοδήγηση του master-MgP, σάς προτείνω να ρίξετε μια δεύτερη ματιά, στο ανανεωμένο (σε εμφάνιση, και όχι περιεχόμενο) post μου "Τραγούδια διάλεξα για φίλους" που πρωτοδημοσίευσα πριν λίγο καιρό:

http://proinipilala.blogspot.com/2008/02/blog-post_02.html

5 σχόλια:

mgpolitis είπε...

η φρίκη των 80s, τι μου θύμισες... Πραγματικά δεν θέλω να θυμάμαι, είναι τόσο καλύτερα τώρα. Καλότυχα όλα τα παιδιά της digital generation που κάνουν τον dj του εαυτού τους με τα youtube, last.fm, pandora.com, itunes και όσα ακόμα θα εμφανιστούν.

mgpolitis είπε...

μια και έκανες την αρχή θα πιάσω να κάνω και εγώ το ίδιο στα τραγούδια που θα ήθελα να μην τελειώσουν ώστε να είναι embedded audiovisual experience ;-0
Ακόμα περιμένουμε τους τεμπέληδες της έφορης κοιλάδας να μας τιμήσουν με την μουσική τους σοφία. Επαναλαμβάνω εδώ τη λίστα της ντροπής:
1. @Has
2. @Chris
3. Greg & Antonis (καλά τώρα, μη φας...)

σταυρος είπε...

βεβαια για να μην τα κατεδαφιζουμε ολα τα παλια, αυτοι οι ανθρωποι, με τα τοτε μεσα, καναν αγωνα να περασουν καποιες μουσικες νοτες στα υατια μας, που ποτε δε θα φτανανε αν περιμεναμε μονο τη δημοσια τηλεοραση, που τοτε λειτουργουσε μονοπωλιακα.
Παραδειγμα τετοιων ανθρωπων, που αγωνιστικαν με τα παρελθοντικα μεσα να μας μαθουν μουσικη, ειναι και ο Πετριδης, ο οποιος εκτος απο το ιδιο μεσο με τοτε (κρατικο ραδιοφωνο) χρησιμοποιει πια και τη νεα τεχνολογια (blog) και συνεχιζει το θεαρεστο εργο του. http://apotis4stis5.blogspot.com/

chitis είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
chitis είπε...

Ε, καλά, δεν έκαναν κανέναν ηρωισμό, τη δουλειά τους έκαναν.

Πράγματι, τα μέσα ήταν πενιχρά αλλά σπουδαιότερη δουλειά, μπορώ να πω οτι, έκαναν οι χομπίστες ραδιοπειρατές παρά οι επαγγελματίες των κρατικών μέσων.

Ναι, είναι εξαίρεση ο Πετρίδης, ο οποίος παρεμπιπτόντως μετά τις "4 ως τις 5", συνεχίζει από το Γ'πρόγραμμα "από τις 5 ως τις 6", με εντελώς διαφορετικού ύφους (και βαρύτερη) εκπομπή.

Είναι ο μόνος που εκείνα τα χρόνια, επαιρνε το πουλί και τραβούσε κανα δίμηνο στην Αμερική για να μας φορτώσει επιστρέφοντας με Φρέσκα Νέα.

Αυτος, ναι, ήταν και παραμένει ως τις μέρες μας επαγγελματίας.