Δευτέρα 30 Ιουνίου 2008

Κινητά, ακτινοβολία και έρευνα

Tera Melos album coverΠέταξε ο Chris ένα σχόλιο για το θέμα κινητών και ακτινοβολίας αναφερόμενος σε αυτό το άρθρο του Ε.Τ. , περιληπτικά:

Η έρευνα REFLEX αποτελούσε για καιρό σημαντικό επιχείρημα εκείνων των επιστημόνων που εκφράζουν σκεπτικισμό αναφορικά με τις συνέπειες των κινητών στην υγεία, καθώς παρουσίαζε στοιχεία που τα ενοχοποιούσαν για την επίδραση της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας στον ανθρώπινο οργανισμό.

Κάποιοι λοιπόν βγήκαν και είπαν ότι η μεθοδολογία τους ήταν προβληματική και έκαναν πειραματικά σφάλματα. Για μια αναλυτική παρουσίαση και χρονολόγιο δείτε εδώ. Το άρθρο του ΕΤ είναι παραπλανητικό γιατί

1) στόχος της Reflex δεν είναι να δείξει εάν βλάπτουν τα κινητά την υγεία αλλά να βρει τρόπο να ποσοτικοποιήσει τις επιδράσεις σε κατάλληλα animal-models (π.χ. ποντίκια), αντιγράφω από το δημοσιευμένο project summary:
The REFLEX project has created novel results. From a scientific point of view, it has to be stated very clearly that the REFLEX data do not prove a causal link between EMF exposure and any adverse health effects. The genotoxic and phenotypic effects, which have been reported within REFLEX, clearly require further studies. These studies should include extensive external replications of the key observations reported, initially using the same technological platform. A further objective should be the extension of REFLEX investigations to appropriate animal models (e.g. genetically modified mice) and human volunteer studies.

2) Θέλει προσοχή όταν διαβάζουμε άρθρα για επιστημονικά θέματα σε Ελληνικές εφημερίδες. Συνήθως οι δημοσιογράφοι είναι ημιμαθείς άσχετοι που ψάχνουν για πιασάρικα και εντυπωσιακά θέματα. Διαβάστε την παρουσίαση του ίδιου θέματος στο labtimes.
3) Εάν κάποιος διαφωνεί με την Reflex δεν είναι απαραίτητα λαμόγιο πληρωμένο από τις εταιρείες, όπως βέβαια είναι απαράδεκτο να παρουσιάζονται οι επιστημονικές ενστάσεις ή κατηγορίες σαν τελεσίδική απαξίωση των αποτελεσμάτων μια μακροχρόνιας έρευνας κορυφαίων επιστημόνων.

Κατά τη γνώμη μου το θέμα είναι μπλεγμένο αλλά δεν με πείθει ο ΕΤ και όσα διάβασα από άλλες πηγες ότι η Reflex 'μαγείρεψε' τα δεδομένα.

Zemanta Pixie

Κυριακή 29 Ιουνίου 2008

Τη σήμερον ημέρα ούτε τον κώλο σου δεν μπορείς να εμπιστευτείς...


Πού θα πάει αυτό το παραμύθι ρε παιδιά ?
Πώς το βλέπετε το πράμα ?

Παρασκευή 27 Ιουνίου 2008

Ελληνας πολιτικός extra-large.

Mία εναλλακτική "καλημέρα" από τον κύριο Θόδωρο:

http://www.youtube.com/watch?v=4_JQfGITR-0

Δευτέρα 23 Ιουνίου 2008

Photobloging από Τσεχία

Είμαι Brno για μια συνάντηση. Φτάσαμε με αυτοκίνητο (Citroen C4 diesel, καλό στο δρόμο, μάπα καθίσματα για ψηλούς) χθές από Βιέννη, περίπου 2 ώρες δρόμος ανάμεσα σε ατέλειωτα λιβάδια.

Πρώτο σοκ ήταν ένα ατέλειωτο αιολικό πάρκο λίγα χιλιόμετρα μετά το αεροδρόμιο της Βιέννης. Εκατοντάδες ανεμογεννήτριες σπαρμένες στα λιβάδια. Λέτε να είναι το μέλλον της γεωργίας ;-)

Φτάνοντας στο Brno μας υποδέχονται μια σειρά από κομμουνιστικού τύπου πολυκατοικίες-κουτιά τις οποίες έχουν βάψει σε διάφορα παστέλ χρώματα για ποικιλία. Τα κατάλοιπα του παρελθόντος.

Σε μερικά θέματα πάντως οι Τσέχοι δείχνουν τον δρόμο, Sex Supermarket και διάφορα αξεσουάρ. Διαβάστε και τη ρεκλάμα "Vaginy, vibratory, ..."




και επίσημη πολυκατοικία-μπουρδέλο!

Τρίτη 17 Ιουνίου 2008

40άρης sskape.

Ολοστρόγγυλα σαραντάρης, σγουρομάλλης χαζομπαμπάς.

Ο θρύλος αναφέρει πως στην Α'Δημοτικού είχε αναπτύξει παράπλευρη εσωσχολική δράση με τη σύσταση συμμορίας.

Στα χρόνια του γυμνασίου-λυκείου αλήτευε στην περιξ της Προξ.Κορομηλά περιοχής ενώ συμμετείχε και σε γηπεδικούς τραμπουκισμούς.

Κατά τα φοιτητικά του χρόνια επιδόθηκε σε ανηλεές κυνηγητό σεξουαλικού περιεχομένου, διώκοντας, κατά προτίμηση, πρωτευουσιάνικα κοράσια.

Αργότερα, και κατά την στρατιωτική του θητεία, εκδιώχθηκε από το μητσοτακικό καθεστώς και υπηρέτησε με αυταπάρνηση την πατρίδα από την "παραμεθόριο" των... καφέ της Αλεξανδρούπολης.

Κάπου εκεί, χάνονται τα ίχνη του ήρωα της σημερινής μας ιστορίας.


Τα χρόνια περνούν.

Οι φήμες λένε οτι σήμερα, διαμένει περιφερειακά της πόλης, απαρνηθείς το κέντρο της που τον εγαλούχησε.

Επαιξε αλβανική πυραμίδα,
έπαιξε ΠΡΟ-ΠΟ,
έπαιξε με τα λίμιτς απς εντ νταουνζ,
φημολογείται πως ζει από το στοίχημα,
συναγωνίζεται τους παλιόφιλους σε διαγωνισμούς προγνωστικών ποδοσφαίρου ανά διετία.

Κερδισε το μεγάλο του στοίχημα με την έλευση τού Γιωργάκη του.

Οικογενειάρχης ων, διασχίζει όλο το πολεοδομικό συγκρότημα και αγόγγυστα (sic) βγάζει το μεροκάματό του στην περιοχή του λιμένος.
Ετσι λέγεται.
Για το νυχτοκάματο ουδείς λόγος.

Παράλληλα, εκπληρώνει το μεγάλο του όνειρο και γίνεται ιδιοκτήτης-προπονητής του επιτυχημένου διαδικτυακού συλλόγου Steverpool, προκαλώντας ως συνήθως τους πάντες με την ιδιόρρυθμη συμπεριφορά του.


Κι αν στη ζωή αλλάξαν όλα...
σταθερή αξία το scotch-brite μαλλί.

Να τα εκατοστήσεις, ρε.
Κοντεύεις.

(Αφιερωμένο, μέρα που είναι):

http://www.youtube.com/watch?v=KjRkxx9EN_I

Κυριακή 8 Ιουνίου 2008

Μπουκοταζ στο " ακριβό "γάλα ? ΝΑΙ !

ΜΗΠΩΣ ως " Ελληνες " ξεχάσαμε ότι από αύριο ( 9-11 Ιουνίου) μπουκοτάρουμε το "ακριβό" γάλα ?

Έχω και κουμπάρο "γαλατά" που αν με πιάσει θα με λιανίσει , αλλά πιστεύω ότι πρέπει να το κάνουμε !
Αντιγράφω από το άρθρο του Γ.Μαρίνου στο ΒΉΜΑ χθες...

....
Πριν από κάποιες δεκαετίες, όταν διαπίστωσα ότι η γερμανίδα σύζυγος του αδελφού μου, αντί να αγοράζει το καθημερινό γάλα του μωρού της από τη διπλανή ΕΒΓΑ, ντυνόταν και πήγαινε στο πρατήριο της συνεταιριστικής ΑΣΤΥ, που βρισκόταν δύο-τρεις δρόμους πιο πέρα, τη ρώτησα γιατί και μου απάντησε: «Γιατί το ΑΣΤΥ είναι φθηνότερο κατά 50 λεπτά (σ.σ.: της δραχμής) από το ΕΒΓΑ. Σε έναν χρόνο θα έχω εξοικονομήσει αρκετά χρήματα για να αγοράσω ένα ζευγάρι παπούτσια». Αυτή την καταναλωτική συνείδηση και την καταπολέμηση της περιττής σπατάλης την αγνοούμε οι Ελληνες. Και γι' αυτό και πολλοί έμποροι αδίστακτα επωφελούνται, καθώς είμαστε πρόθυμα θύματα. Η ψευτοαξιοπρέπεια που δεν θέλει να φαίνεται η ανέχειά μας, ο μιμητισμός που καλλιεργεί η ασύδοτη διαφήμιση, και η έλλειψη διάθεσης για στοιχειώδη άμυνα μας καθιστούν πρόθυμες αγελάδες προς απομύζηση.....


Εεεεει , δεν πιάνουν τα ......"η γυναίκα μου το αγόρασε..." , εντάξει?

Τετάρτη 4 Ιουνίου 2008


Αντε γειά μας λέει εντός ωρών ο λαλίστατος blogικά (όταν είναι στη Χώρα της Τεχνολογίας , την Ελλάδα...) φίλος μας..
Το χαμόγελό του μάλλον όλοι ξέρουμε για ποιόν ήταν...
Χαμόγελο της Τζοκόντα , απορίας για το πού ήταν ο Σκα ? , πονηρό ? , τσαχπίνικο? ή απλά του αποχαιρετισμού?
Αντε στο καλό , με το καλό να έρθει η 2η κόρη...
και εκεί στη Χώρα που έχει την ανάγκη του τεχνολογικού Φωτός , βοήθησε να εξαπλωθεί το Διαδίκτυο , Αντώνη ....
Μπορείς...

Τρίτη 3 Ιουνίου 2008

Για απόψε

Καρντάσηδες,
Σας ευχαριστώ για τη μεγάλη συμμετοχή στη σύναξη της προηγούμενης εβδομάδος.
Είχαμε πει να βρισκόμασταν για μία πιο χαλαρή μάζωξη απόψε το βράδυ, συνάντηση στο ίδιο μέρος (Ελ. Βορράς), στις 9:30μμ, να πηγαίναμε για ένα ποτάκι/μπύρα, περιοχή Κέντρου.
Οποιος μπορεί, ας έρθει και ας επικοινωνήσουμε και μέσω κινητών.
Τα λέμε το βράδυ.

Δευτέρα 2 Ιουνίου 2008

Γάλα 2. (Περί μποϊκοτάζ και άλλων).

Ούτε παραγγελία να το είχα!
Σε εν μέρει αντίθεση (όσον αφορά τη δυναμική του μποϊκοτάζ) με όσα απάντησα στο topic "Γάλα" τού christos την περασμένη εβδομάδα, αναπαράγω σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας "Το Ποντίκι" αυτής της εβδομάδας.
Δυστυχώς, είναι ανυπόγραφο όπως και παραδοσιακά σχεδόν όλη η αρθρογραφία του εν λόγω εντύπου.




Καταναλωτές ...ακρίβειας και διαφθοράς
Κι όμως, ο καταναλωτής, κερατάς από τα αλλεπάλληλα φέσια στις τιμές και δαρμένος από τις αποκαλύψεις για τη σύσταση των προϊόντων που καταναλώνει, διαθέτει μια οικεία Γραμματεία για να γείρει εν συνεχεία και να κλάψει.
Είναι η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή.
Προορισμένη να μετράει τους καημούς του και τους αναστεναγμούς του. Έχει ωστόσο – εκτός από παρηγορητικό – και ελεγκτικό χαρακτήρα. Υποχρεούται να υποστηρίζει και να συμπληρώνει το έργο όλων εκείνων που φροντίζουν για τις ευαίσθητες παραμέτρους του δούναι και του λαβείν των αγαθών.

Δυστυχώς, στη χώρα μας και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί και οι πάσης φύσεως γενικές γραμματείες έχουν... βεβαρημένα παρελθόντα.
Γιατί είναι δύσκολο πράγμα να ελέγξεις του ελέγχοντες, όπως και το να εμπεδώνεις κάθε τόσο γράμματα - σπουδάγματα για τα πεπραγμένα των γραμματέων.

Το μόνο που μπορεί να προσπαθήσει κανείς όταν βρίσκεται σε θέση ευθύνης είναι να μην μπλέκει τους ρόλους.
Πολλώ δε μάλλον, σε μία φάση της ιστορίας του έλληνα καταναλωτή κατά την οποία αποδεικνύεται ότι η χαλαρότητα στους ελέγχους έχει σημαντικές επιπτώσεις στην υγεία του κοινού.
Η «ασύμμετρη απειλή» των ηλιελαίων έφερε πάλι στο φως τα προβλήματα.
Κι επειδή στο σπίτι του κρεμασμένου ενίοτε μιλάνε για σκοινί, πρέπει να πούμε ότι είναι τουλάχιστον ακαλαίσθητο οι άνθρωποι που βρίσκονται σε θέσεις ευθύνης, σε ό,τι αφορά την κατανάλωση, να αναπτύσσουν παράλληλα δραστηριότητα στο πλαίσιο επιχειρήσεων εμπορίας των ίδιων των προϊόντων που καλούνται να παρακολουθήσουν και να ελέγξουν.

Ο λόγος στην περίπτωση αυτή για τον Γιάννη Οικονόμου, το γενικό γραμματέα Καταναλωτή που έμεινε επί έναν χρόνο περίπου στο διοικητικό συμβούλιο ανωνύμου εταιρείας παραγωγής, διακίνησης και εμπορίας ελληνικών αγροτικών προϊόντων. Διορίστηκε στη θέση του τον Νοέμβριο του 2006, αλλά παρέμεινε μέλος του Δ.Σ. της εταιρείας Φίλια Γη Α.Ε. μέχρι τον Αύγουστο του 2007 παρά το γεγονός ότι μεσολάβησε και μια αλλαγή στη σύνθεση, την οποία θα μπορούσε να αξιοποιήσει και να απέλθει αξιοπρεπέστερα.
Καθόλου φειδωλός δεν υπήρξε γενικώς ο Οικονόμου στις κάθε λογής σχέσεις και συνεργασίες... αν συνυπολογίσουμε και το γεγονός ότι ήταν και ο πρώτος πρόεδρος της ΠΑΝΘΕΟΝ, της εταιρείας που θα διαδεχόταν την Ολυμπιακή.
Προσδοκούμε κι από τους ανθρώπους, ειδικά από εκείνους που έχουν λόγο επί της κατανάλωσης – όπως ακριβώς κι από τα προϊόντα – να έχουν διαυγείς και ξεκάθαρες δραστηριότητες.

Η σύγχυση ρόλων δεν βγαίνει ποτέ σε καλό. Οι κυβερνήσεις δεν προκόβουν με «πολυτεχνίτες κι ερημοσπίτες» στο δυναμικό τους…


Αυτοδικία στην αγορά;
Κι επειδή οι ελεγκτικοί μηχανισμοί στη χώρα συνήθως βαυκαλίζονται, ομφαλοσκοπούν και αυτοεξουδετερώνονται... κάποιοι προτείνουν ένα είδος δημοσιονομικής αυτοδικίας, το μποϊκοτάζ.

Θα μπορούσε ίσως να είναι το 42ο και δυναμικότερο μέτρο της δέσμης εναντίον της ακρίβειας.
Οι αμερικάνοι, που τους χαρακτηρίζουμε κάθε τόσο με ευκολία πλαδαρούς και άνευρους, κατάφεραν κατ’ αυτόν τον τρόπο να μειώσουν μέσα σε τρεις μέρες σημαντικά την καλπάζουσα τιμή της βενζίνης. Εμείς, ωστόσο, αντιμετωπίζουμε το ενδεχόμενο ενός μποϊκοτάζ με τη φυγοπονία κακομαθημένων παιδιών.

Κι είναι κι αυτό το κατοχικό σύνδρομο που μας στέλνει να γεμίσουμε εγκαίρως το κελάρι με μακαρόνια.
Γι’ αυτό και οι διακινητές των προϊόντων δεν μας φοβούνται.
Ίσως έχει έρθει η ώρα να επιδείξουμε εθελοντικά ολίγη αντοχή στην κακουχία και τη στέρηση. Αλλιώς, θα χρειαστεί να την επιδείξουμε όλη μαζί αργότερα.

Καλύτερα νωρίτερα, παρά μια ώρα αρχύτερα…
(Ποντίκι, 29.5.2008)

Κυριακή 1 Ιουνίου 2008

Τηλε-καννίβαλοι

Οι μεγαλύτερη αθλιότητα της τηλεόρασης είναι για μένα οι τηλε-εισαγγελείς. Αλίμονο σε όσους πέσουν στα χέρια του Μάκη, του Εισαγγελάτου και των ομοίων τους. Σε μια δημοκρατία κανείς δεν μπορεί να διασύρει χωρίς αποδείξεις, να κάνει τον τηλε-δικαστή με ενόρκους τηλεπερσόνες. Βρείτε χρόνο και παρακολουθήστε μερικά από τα συγκλονιστικά φιλμάκια ενός πρώην συνεργάτη του Εισαγγελάτου. Με λίγα λόγια οι εκπομπές του βασίζονται σε μαγειρεμένα στοιχεία και κανονικές απάτες. Επίσης ανατριχιαστικό είναι το ρεπορτάζ για μια άλλη απάτη του Αντέννα στις πυρκαγιές της Ηλίας όπου το ψέμα της ρεπόρτερ είναι για κανονικό εισαγγελέα αλλά αντί γι' αυτό την βράβευσαν! Η τηλεόραση που πουλάει τρόμο και εξευτελισμό, που σατιρίζει επιλεκτικά όταν δεν θέλει να φανεί πως συκοφαντεί και τελικά κανείς τους δεν είναι υπόλογος. Εδώ υπάρχει ένα σοβαρότατο έλλειμμα δημοκρατίας και πρέπει, πιστεύω, σαν υπεύθυνοι πολίτες να καταγγείλουμε το αυγό του φιδιού πριν φτάσει να μας δαγκώσει.