Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2008

Αφιερωμένο στην Κ. Ρεπούση και την ομάδα της.

Το κάτωθι link αφιερώνεται σε όλους όσους πιστέουν ότι οι Ελληνες συνωστίστηκαν στην Σμύρνη (την ίδια έκφραση χρησιμοποιούν οι Τούρκοι στα μουσεία τους κάτω απο τις αντίστοιχες φωτογραφίες).

http://www.greekinsuranceclaims.com/gr/board.php3

Has είναι καλό για διαφήμηση.

Περιμένω κέρασμα αν κάποιος πιλαλίτης είναι εκατομυριούχος.

9 σχόλια:

mgpolitis είπε...

Μπράβο στην εταιρεία, πραγματικά εξαιρετικό αλλά γιατί τους πήρε ~100 χρόνια να το κάνουν δεν μας λένε.
Καλά τα παραπάνω αλλά ρε Chris πες μου που στο διάολο κολλάει το παραλήρημα με την Ρεπούση και τους συνωστισμούς? Εάν έμπαινες στον κόπο να δεις τον κατάλογο με τους δικαιούχους θα διαπίστωνες ότι ελάχιστοι είναι από Σμύρνη και παράλια. Τη τρίχα τριχιά κάνεις μου φαίνεται...

Christos Friderikos είπε...

Προφανώς δεν 'θα ήθελαν να πληρωσουν....βρέθηκε ένας αρμένιος δικηγόρος και τους πήρε για 2500 συμβόλαια 52.000.000 δολάρια μετά απο κοντα 20 χρόνια δικαστήρια....και η εταιρεία για προφτάσει (και για να πληρώσει λιγότερο) έκανε αυτό για τους Ελληνες....

Το ανήρτησα γιατί μπορεί να ενδιαφέρει κάποιους...

Την Ρεπούση δεν πρέπει να την ξεχνάμε....αν διάβασες καλά το κείμενο μιλάει για σφαγή...και η σφαγή δεν μπορεί να γίνει ποτέ συνωστισμός όσο και αν θες να το "λειάνεις" το θέμα.

Αφού διάβασες την λίστα θα είδες ότι οι σφαγές αφορούν όλη την Μικρά Ασία και όχι μόνο την Σμύρνη...για αυτό μιλάμε και για γενοκτονία του Ελληνισμού της Μικράς Ασίας(η διασπορά των φονευθέντων όπως φαίνεται απο την λίστα δείχνει ότι πρόκειται για γενοκτονία). Η Ρεπούση εδώ κολλάει στο ότι δεν είδε αυτό που μπορεί να δεί και ένα μικρό παιδί.

Η σφαγή είναι σφαγή και έτσι πρέπει να την λέμε όποιος και αν την έκανε (αρκεί να αποδεικνύεται).

mgpolitis είπε...

να είναι καλά ο Αρμεένιος που τους πήγε καροτσάκι! Για μια στιγμή ανησύχησα ότι μπορεί να το κάναν όπως λένε στην σελίδα τους γιατί απλά είναι τόοοοοοοοοσο τίμιοι ;-)
Επίσης πουθενά δεν αποδεικνύεται ή υπονοήται από όσα λέει η εταιρεία ότι οι δικαιούχοι είναι θύματα γενοκτονίας. Αυτό είναι μια υπόθεση δική σου και δεν βλέπω να την στηρίζεις με στοιχεία παρά μόνο αφήνεις να διαφένεται ότι "αφού δεν ζήτησαν τα λεφτά τους άρα τους σκότωσαν οι τούρκοι". Absence of evidence is not evidence of absence.

Christos Friderikos είπε...

Διόρθωση προς το ορθό...

Δεν υπάρχουν συμβόλαια....όποιος αποδείξει ότι είναι απόγονος παίρνει την αποζημείωση. Η εταιρεία δέχεται ότι αυτοί οι άνθρωποι (που φονεύθηκαν)... οι συγγενής τους εκτοπίστηκαν βίαια ... και άρα δεν υπάρχουν συμβόλαια. Εψαξε (μαλλον στα αρχεία)... και έδωσε αυτά τα ονόματα.
Την γενοκτονία την συνάγει κάποιος απο την διασπορά των τόπων. Για το ποιός τους σκότωσε....κάνε λιγη υπομονή....όσο πλησιάζει ο Φεβρουάριος κάποιες απο τις ιστορίες αυτές θα βγούν στα ΜΜΕ. Ενδεικτικά ο Χρυσόστομος Καλαφάτης είναι ο Χρυσόστομος Σμύρνης... είναι η ελληνική ιστορία.

chitis είπε...

Mgp (και όλοι οι υπόλοιποι) ανοίξτε το pdf αρχείο και διαβάστε στη σελίδα 19, το όνομα τού προπάππου μου (παππού τού πατέρα μου).

Από χθες που πληροφορήθηκα αυτήν την ιστορία, είμαι συγκλονισμένος, διάβασα ένα κομμάτι Ιστορίας, κάτι που αφορά την ζωή μου, την καταγωγή μου, την οικογενειακή μου ιστορία.

Εναν αιώνα μετά, είναι αστείο να μιλάμε για χρηματικές αποζημιώσεις.
Ο συγκεκριμένος πρόγονός μου έτυχε μαρτυρικού θανάτου και είναι μια πολύ μεγάλη ιστορία για τον τρόπο που κατάφεραν τα παιδιά του, να βρουν διέξοδο στην Ελλάδα και να ζήσουν αυτοί και οι απόγονοί τους, ένας απο αυτούς και εγώ που σας γράφω αυτές τις λέξεις, σήμερα, στο πληκτρολόγιό μου.

Πραγματικά, η λίστα είναι μεγάλη και διαβάζω επίθετα γνωστά, συγγενών μου, και τοπωνύμια ως τα βάθη της Ανατολίας όπου υπήρχαν Ελληνορθοδοξοι.

Τωρα, όσον αφορά το κέρασμα, μάλλον για την Ρεπούση και τις σκοπιμότητες που εξυπηρετούσε, μάλλον σε αυτήν θα πάει.

has είπε...

Ρεπούση ζούμε στη Σμύρνη (συνωστιζόμενη) να σε δούμε...

Για να ηρεμήσουμε λίγο , δείτε τα επαγγέλματα των Σμυρνιών , οικονομική ευμάρεια , φίλοι μου...

Christos Friderikos είπε...

Has@ Απλά αυτοί με αυτά τα επαγγέλματα είχαν τη δυνατότητα να κάνουν τέτοιου είδους συμβόλαια....στις περισσότερες περιοχές (πλην Σμύρνης) το 90% ήταν αγρότες ....και αυτοί δεν φαίνονται πουθενα...

has & tas είπε...

Παρεπιπτόντως στην εξαιρετική κοινωνία του σήμερα , έξω απ τον δημοτικό παιδικό σταθμό της μικρής μου στο βορειο προαστιο ,ακριβώς έξω απ΄την εξώπορτα του σταθμου κολλητά οπου έβαλα το αυτοκίνητο για καλύτερα , στις 13.00 το μεσημερι , άγνωστο π....κι μου σπασε το πίσω πλάι τζάμι και μου πήρε την τσάντα που σχεδον δεν φαινόταν..
Προσοχή !

Christos Friderikos είπε...

Κουράγιο...και περαστικά...εύχομαι να μην σου πήραν τίποτα πολύτιμο.

Το μεγάλο δράμα θα αρχίσει αν φωνάξεις την σήμανση, όπου θα σου πουν ότι πρέπει να πας το αμάξι εκεί που είναι η σήμανση, και να περιμένεις μέχρι να το εξετάσουν. Απο την μία κλεμμένος, απο την άλλη δαρμένος(χανοντας μία μέρα στην σήμαμση και άλλη μία να φτιάξεις το τζάμι)...Ελλάδα του 2008!!!!