Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2008

Διεθνής Ελληνική Αδιαφάνεια

old maps from histoirepostale.Βγήκε η έκθεση από την οργάνωση Διεθνής Διαφάνεια. Αντιγράφω:


Η Διεθνής Διαφάνεια μια Διεθνής Μη Κυβερνητική Οργάνωση, διεξάγει κάθε χρόνο την έρευνα για την αντίληψη που υπάρχει σε κάθε χώρα σχετικά με την έκταση της διαφθοράς. Ο Δείκτης Αντίληψης της Διαφθοράς δημοσιεύεται από τη Διεθνή Διαφάνεια από το 1995 και βασίζεται σε έρευνες αναγνωρισμένων ιδιωτικών και διεθνών οργανισμών που διερευνούν την εκτίμηση που έχουν επιχειρηματίες, ακαδημαϊκοί και αναλυτές οικονομικών κινδύνων για χώρες όπου δραστηριοποιούνται. Πρόκειται για την πιο έγκυρη έρευνα αυτού του τύπου στην οποία το 2008 μετείχαν 11 ανεξάρτητα κέντρα με 13 διαφορετικές έρευνες.

Ο φετινός δείκτης της Διεθνούς Διαφάνειας (CPI 2008) βαθμολογεί την Ελλάδα με 4.7 βαθμούς. Η μέτρηση βασίστηκε σε 6 διαφορετικές έρευνες – μελέτες και έλαβε υπόψη της στοιχεία του 2008 (3 έρευνες) και του 2007 (3 έρευνες).

Η Ελλάδα σημειώνει ξανά βελτίωση στη βαθμολογία. Η Ελλάδα όμως με τη νέα βαθμολογία 4.7 στα 10 εξακολουθεί να βρίσκεται όχι μόνο στην τελευταία θέση ανάμεσα στα παλαιά 15 μέλη της Ε.Ε. αλλά και κάτω από τη βάση του 5, γεγονός που υποδεικνύει ότι η προσπάθεια βελτίωσης πρέπει να συνεχιστεί με ακόμα πιο έντονους ρυθμούς.

Η Διεθνής Διαφάνεια – Ελλάς επισημαίνει την άμεση ανάγκη η μάχη κατά της διαφθοράς να αποτελέσει κοινό παρονομαστή δράσης για όλες τις υγιείς δυνάμεις της κοινωνίας αλλά και της πολιτικής. Κανείς δεν περισσεύει. Όλοι μαζί πρέπει να απομονώσουμε τα αποστήματα που δηλητηριάζουν την καθημερινότητά μας. Η συμμετοχή στην «Ανοικτή Κοινωνική Συμμαχία Ακεραιότητας και Διαφάνειας» μας κάνει πιο δυνατούς.
Διάβασα και το παραλήρημα για εσωτερική κατανάλωση του ΚΚ και μπορώ να πω γέλασα. Τι να θυμηθεί κανείς, το "σεμνά και ταπεινά", τους νταβατζήδες, την επανίδρυση, το κοίτα-ποιος-μιλάει "αρχιερέα της διαπλοκής" στον Σημίτη... Κρίμα γιατί αυτή η κυβέρνηση έδειχνε ότι μπορούσε. Τελικά την κουβαλάνε τα γεγονότα και απλά οι πιο καλόπιστοι οπαδοί της κατάντησαν να λένε "μπράβο" για τα αυτονόητα δηλαδή να επεμβαίνει ο εισαγγελέας και να καταδικάζονται οι ένοχοι αφού τους έχει ξεφωνίσει το Πανελλήνιο.

Επαναλαμβάνω την πρόταση μου: στις ευρωεκλογές μαύρο και στους δύο δεινόσαυρους.
Reblog this post [with Zemanta]

2 σχόλια:

Christos Friderikos είπε...

Η διαπλοκή στην Ελλάδα έχει μία και μόνο αιτία.... και αυτή λέγεται μονιμότητα στο δημόσιο...(και φυσικά η νοοτροπία που αναπτύσεται απο αυτήν)...

Μπορείς να μου μεταφράσεις την έκφραση "αντισυναδελφική συμπεριφορά" (μία δημοφιλή έκφραση των συνδικαλιστικοπατέρων)στα αγγλικά, γαλλικά η οποιαδήποτε άλλη γλώσσα θές?

Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι με μία άλλη κατάσταση που πιθανότατα θα είναι ακυβερνησία (μη αυτοδυναμία), θα χτυπηθούν τα κυκλώματα?

Ποιά θα είναι η δύναμη που θα κάνει τον γιατρό να μην παίρνει φακελάκι...τους εφοριακούς να συμβιβάζονται σε βάρος του δημοσίου....την πολεοδομία να μην λαδώνεται....τους πανεπιστημιακούς να μην βουτάν το δημόσιο χρήμα...τους απλούς υπαλλήλους να μην εεκμεταλλευονται οικονομικά τους μετανάστες για να τους δω΄σουν ένα χαρτί.......

Για την οριζόντια διαπλοκή που φυσικά θα μεγαλώσει σε περίπτωση ακυβερνησίας σε παραπέμπω στα γραφόμενα μου ...
https://www.blogger.com/comment.g?blogID=2040255591784252493&postID=4930548956934602920

Το θέμα είναι αρση μονιμότητας και αξιολόγηση.....και το ΚΚ να το προτείνει θα το ψηφίσω..

mgpolitis είπε...

"αντισυναδελφική συμπεριφορά"
ιταλικά = contro collega
αγγλικά = (turned) against his colleagues
γαλλικά = ρώτα τον billy να μας πει
Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι το να συνεχίσεις να εκλέγεις μια σταθερή κυβέρνηση δεινοσαύρων θα "..κάνει τον γιατρό να μην παίρνει φακελάκι...τους εφοριακούς να συμβιβάζονται σε βάρος του δημοσίου....την πολεοδομία να μην λαδώνεται....τους πανεπιστημιακούς να μην βουτάν το δημόσιο χρήμα...τους απλούς υπαλλήλους να μην εεκμεταλλευονται οικονομικά τους μετανάστες για να τους δω΄σουν ένα χαρτί..."?
Κάνε τη διαφορά: μαύρο και στους δύο.