Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2008

Tα παιδια απο το Βατοπεδι

Αυτη η ιστορια με το Βατοπεδι ηρθε να επιβεβαιωσει με το πιο εκκωφαντικο τροπο το πως σκεφτονται και ενεργουν οι αυτοαποκαλουμενοι και "εκπροσωποι του Θεου". Χωρις καμια τσιπα, χωρις κανενα δισταγμο και εχοντας ως σκοπο αυτο που ολοι οι κοινοι πολιτες της κοινωνιας μας εχουν : το χρημα. Τι και αν αυτοι θεωρουνται "πνευματικοι", "μοναχοι" ή ανωτεροι ανθρωποι που εφυγαν απο την κοινωνια για να ερθουν πιο κοντα στο Θεο.
Κοντα σε αυτο το διαλογισμο, και σε αυτη τη θεια επικοινωνια γουσταρουν και κανενα Ολυμπιακο Ακινητο ως ανταλλαγμα στις τεραστιες εκτασεις που κατεχουν ή που ΦΑΙΝΕΤΑΙ οτι κατεχουν
Εχετε ποτε σκεφτει οτι η Εκκλησια δεν πληρωνει φορους στο Ελληνικο κρατος???
και τι θα γινοταν αν πληρωνε για ολες αυτες τις εκτασεις??
Κατεχει ενα πολυ μεγαλο κομματι της Σιθωνιας, τωρα θα αρχισουν να αποκαλυπτονται και εκτασεις λιμνων, οχθες ποταμων και κανεις δεν ξερει τι αλλο στη συνεχεια.
Μηπως εμεις ως φορολογουμενοι θα πληρωναμε λιγοτερα αν αυτος ο οργανισμος χρηματος που αποκαλειται Εκκλησια φορολογουνταν???
Βεβαια συνενοχο σε αυτο το εγκλημα ειναι το κρατος και οι κυβερνησεις και των 2 μεγαλων κομματων

Διαβάστε επισης στο σημερινο Ε.Τ. πως αντιδρουν οι ανθρωποι που εχουν κτηματα στην Βιστωνιδα εδω και πολλα χρονια (http://www.e-tipos.com/content/staticfiles/issues/2008/09/17/170908%2012.pdf)
Περιμενω σχολιασμο, ειδδικα απο τον Mgp που πιστευα οτι θα το ειχε κανει θεμα εδω και καιρο

6 σχόλια:

mgpolitis είπε...

Αγαπητέ Σταύρο,
Έχω μια λίστα με post στο μυαλό μου που θα ήθελα να ανεβάσω αλλά τρέχω και δεν φτάνω. Μέχρι μέσα Νοεμβρίου θα είμαι εμπλοκή. Δεν είναι τόσο ο χρόνος που δεν υπάρχει αλλά περισσότερο η χαλαρή διάθεση.
Τόσο οι αλητείες των αγίων κόπρων όσο και τα τραγελαφικά με τη ΝΔ που σε λίγο θα καταφέρει το ακατόρθωτο, να κάνει το ΧΑΣΟΚ του ΓΑΠ κυβέρνηση ήταν μέσα στην ατζέντα μου για κους-κους. Anyway, τι να πει κανείς... Άπληστοι όπως πάντα στην Ιστορία τους απλά βρήκαν πάτημα στην κυβέρνηση και όρμηξαν.
Εδώ με τα χίλια ζόρια παραιτήθηκε η χαζο-Μάρα και με την ανακοίνωσε που έβγαλε νομίζει κανείς ότι έπεσε θύμα της Αλ Κάιντα...
Φτύστε τους...

σταυρος είπε...

Διαβαστε επισης : http://press-gr.blogspot.com/2008/09/blog-post_7129.html
μεχρι και αναπηρους κοροιδεψαν οι παπαδες και το κρατος, βεβαιως - βεβαιως

mgpolitis είπε...

Ακόμα από τον Ιανουάριο ο κόσμος στην Χαλκιδική φώναζε αλλά ακόμα δεν είχε γίνει θέμα στην Αθήνα. Δείτε το ρεπορτάζ της Μακεδονίας:

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΓΗ ΜΑΣ"
Οι κάτοικοι δήμων της Χαλκιδικής συγκεντρώθηκαν στις 10.30 το πρωί στην Ουρανούπολη. Προέρχονταν από το δήμο Τορώνης, στα όρια του οποίου η μονή Κουτλουμουσίου διεκδικεί έκταση 4.500 στρμ., από το δήμο Σιθωνίας, από τον οποίο η μονή Ξενοφώντος διεκδικεί έκταση 53.000 στρμ., από το δήμο Σταγείρων-Ακάνθου, στα όρια του οποίου η μονή Βατοπεδίου εξασφάλισε 8.608 στρμ., από το δήμο Ορμύλιας, στα όρια του οποία η μονή Διονυσίου διεκδικεί 15.400 στρμ., και από το δήμο Καλλικράτειας, στα όρια του οποίου η μονή Βατοπεδίου διεκδικεί δώδεκα οικόπεδα, συνολικής έκτασης 792 στρμ.
Ακολούθησε πορεία μέχρι την πύλη του Αγίου Όρους στη μονή Ζυγού. Περίπου 3.000 κάτοικοι, με πλακάτ, πανό και συνθήματα διαδήλωσαν την αντίθεσή τους στις ενέργειες που γίνονται για την παραχώρηση εκτάσεων σε μονές του Αγίου Όρους. "Κάτω τα χέρια από τη γη μας" και "Οι μοναχοί να κάνουν προσευχές και όχι αρπαχτές" ήταν κάποια από τα συνθήματα που ακούστηκαν στη διάρκεια της πορείας.
Μπροστά στην πύλη του Αγίου Όρους τοπικοί άρχοντες και εκπρόσωποι φορέων απηύθυναν χαιρετισμό, δηλώνοντας την αποφασιστικότητά τους να μην παραχωρήσουν ούτε σπιθαμή γης στις μονές.
Στη συνέχεια έγινε η εισβολή των γυναικών στο χώρο της Αθωνικής Πολιτείας, εν μέσω συμπλοκών των κατοίκων με τους αστυνομικούς. Οι συγκεντρωθέντες επέστρεψαν με πορεία στο κέντρο της Ουρανούπολης, όπου διαλύθηκαν δίνοντας ραντεβού για την ερχόμενη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου στο εφετείο Θεσσαλονίκης, όπου θα εκδικαστεί έφεση του δήμου Τορώνης σχετικά με παραχωρηθείσες εκτάσεις.
ΑΙΡΕΤΟΙ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ
Πολιτικό χαρακτήρισε το θέμα ο νομάρχης Χαλκιδικής Αστέριος Ζωγράφος. "Να είμαστε ενωμένοι πάνω από ιδεολογίες και χρώματα. Το θέμα είναι βαθιά πολιτικό, μας έρχεται από παλιά και θέλω να τονίσω ιδιαίτερα ότι πρέπει να καταλάβουν κάποιοι ότι αυτό το σημείο που βρισκόμαστε από εδαφικής έκτασης θα πρέπει να είναι ο διαχωρισμός Αγίου Όρους και εδάφους Χαλκιδικιωτών. Οι Χαλκιδικιώτες, από δω και πέρα, ορίζουν μόνοι τους την περιουσία τους. Υπάρχουν νομικά ζητήματα, αλλά ενωμένοι θα τα αντιμετωπίσουμε", τόνισε ο κ. Ζωγράφος.
"Αυτά που γίνονταν για εκατονταετίες, από μια ιστορία που ξεκινάει από το Βυζάντιο, που συνεχίστηκε με τους σουλτάνους και που δυστυχώς μέχρι σήμερα βαδίζει στα ίδια χνάρια, δεν τα ανέχεται πλέον η Χαλκιδική", υπογράμμισε ο κ. Λαφαζανίδης, επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο νομαρχιακό συμβούλιο. "Στόχος μας είναι η ακύρωση όλων των συμβολαίων, η επιστροφή των εκτάσεων στο δημόσιο και από κει και πέρα έχει η Χαλκιδική ανάγκες που πρέπει να καλυφθούν. Με παραχωρήσεις μπορούν να πάρουν οι δήμοι ό,τι δικαιούνται και είναι απαραίτητο να πάρουν", πρόσθεσε ο ίδιος.
"Οι λεγόμενοι άγιοι πατέρες και η πολιτεία με δική τους ευθύνη έχουν κάνει το κομμάτι του Αγίου Όρους καρκίνωμα για τη Χαλκιδική. Δεν μπορούν να παίρνουν συνεχώς δημόσιο έδαφος, για να κάνουν το μπίζνες πλαν. Επανέφερα στο θέμα στο κοινοβούλιο, γιατί είναι ένα θέμα που αγγίζει όλη την Ελλάδα", υπογράμμισε η βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αμμανατίδου.
Ερώτηση στη Βουλή, που θα συζητηθεί την ερχόμενη Δευτέρα, κατέθεσαν οι βουλευτές Α' Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ Γιάννης Ζιώγας, που ήταν παρών στη συγκέντρωση, και Σοφία Καλαντίδου. Ρωτούν εάν "η κυβέρνηση σταματήσει κάθε διαδικασία παραχώρησης δημόσιων εκτάσεων, τον αποχαρακτηρισμό δασικών εκτάσεων και προστατέψει τις ιδιωτικές εκτάσεις που παραχωρήθηκαν από την πολιτεία στους ντόπιους κατοίκους, από την 'καταπάτηση' των μονών και των επιχειρηματικών ομίλων".
ΟΙ ΕΚΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ
"Στη Μεταμόρφωση η ιερά μονή Διονυσίου διεκδικεί 15.400 στρμ. Με απόφαση του Αρείου Πάγου, δόθηκαν 8.000 στρμ. και τα υπόλοιπα διεκδικούνται με βυζαντινά χρυσόβουλα", ανέφερε στη "Μ" ο δήμαρχος Ορμύλιας Ελευθέριος Σταμούδης. "Τα περισσότερα είναι δασικές εκτάσεις και θέλουμε να διατηρήσουν το χαρακτήρα τους. Έχουμε και κατασκηνώσεις, οι οποίες είναι παραχωρημένες από το υπουργείο Γεωργίας στη νομαρχία και η μονή ζητά από τη νομαρχία να τους δώσει ενοίκιο. Αυτές οι εκτάσεις παραχωρήθηκαν από το υπουργείο το 1966 με αποφάσεις κοινωνικής πρόνοιας. Εκεί φιλοξενούνται άπορα παιδιά και ΑΜΕΑ το καλοκαίρι, χωρίς χρήματα, με επιδότηση του υπουργείου Υγείας", ανέφερε ο δήμαρχος.
"Διεκδικούν ακόμη και το χωριό του Αγίου Νικολάου και μας λένε με θράσος ότι, αφού έχουμε σπίτια εκεί, μας το χαρίζουν. Η μονή Ξενοφώντος με τα χρυσόβουλα θέλει τη Βουρβουρού και όλο το δάσος της Νικήτης. Έχουμε δικαστήριο τον ερχόμενο Μάιο, καθώς κάποιες εκτάσεις έχουν ήδη πωληθεί", ανέφερε ο δήμαρχος Σιθωνίας Δημήτρης Δαλδογιάννης.
"Υπάρχει διεκδίκηση της ιεράς μονής Κουτλουμουσίου για 4.500 στρμ. στις περιοχές Τριστινίκας, Τορώνης και Τριστινικούδας. Δυστυχώς εκδόθηκε πρωτόδικη απόφαση το 2005 από το πολυμελές πρωτοδικείο Χαλκιδικής, η οποία είναι καταδικαστική σε βάρος μας και προσπαθούμε να την ανατρέψουμε", εξήγησε ο δήμαρχος Τορώνης Κυπαρρίσης Ντέμπλας, ο οποίος πρόσθεσε: "Ουσιαστικά είναι αντιπαράθεση δημοσίου με τη μονή, αλλά μέσα στις εκτάσεις υπάρχουν σπίτια, ξενοδοχεία, τουριστικές εγκαταστάσεις και κάμπιγκ και η ιερά μονή Κουτλουμουσίου ποτέ δεν είχε καμία αξίωση στην περιοχή και το θέμα προέκυψε από ένα τούρκικο ταπί μέσα από πραγματογνωμοσύνη. Είναι απαράδεκτες οι απαιτήσεις, καθώς το μοναστήρι απαλλοτριώθηκε στο σύνολό του το 1933 από το ελληνικό δημόσιο. Δυστυχώς παρατρεχάμενοι επιχειρηματίες που βρίσκονται στο Άγιο Όρος, με τις μονές πλέον, προσπαθούν να κάνουν μπίζνες στη γη των κατοίκων της Χαλκιδικής, στη γη που δώσαμε μόχθο. Να βάλει το κράτος φρένο στις παράλογες απαιτήσεις των μονών".

has είπε...

ΤΟ Ρεζουμέ είναι και πάλι ότι αν δεν γίνει της πουτάνας για ένα θέμα και ασχοληθούν όλοι , η αδιαφορία υπήρχε , υπάρχει και θα υπάρχει στην Ελλαδίτσα μας...
Ποιός δε θεωρούσε πριν λίγους μήνες "γραφικούς" τους Χαλκιδικιώτες ?????
Αυτό θα πει απομόνωση . Αυτό θα πει Κατάντια και δεν συμβαίνει ασφαλώς μόνο εδώ !

Christos Friderikos είπε...

Δεν είναι μόνο οι Χαλκιδικιώτες που έχουν τέτοιο πρόβλημα....

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_2_14/09/2008_284764

... τι να πεί και αυτοί...

Αν κάποιος θέλει να διαβάσει κάτι ποιό κοντά στην αλήθεια...και το τι γίνεται...

http://news.kathimerini.gr/4Dcgi/4Dcgi/_w_articles_civ_19_14/09/2008_284748

σταυρος είπε...

αισχος, ντροπη και οργη για τις ρασοφορες μαριονετες.
Χρηστο οι δευθυνσεις της καθημερινης δε φαιναονται καλα