Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2008

Το μικρό σπίτι στο λιβάδι

Τις τελευταίες μέρες πάω για περπάτημα/τρέξιμο στο Σειχσου, πάνω από την γέφυρα του περιφερειακού στα Κωνσταντινουπολίτικα. Παρατήρησα λοιπόν ότι εκτός από τα πάμπολλα παραπήγματα υπάρχει και ένα κανονικότατο σπίτι! Εάν είναι νόμιμο θα ενδιαφερόμουν και εγώ για ένα σπιτάκι στην περιοχή ;-)

Κάτω αριστερά είναι η γέφυρα και μετά η ταβέρνα "Ο λόφος". Εδώ και μια φωτογραφία του περί ου ο λόγος:Εάν μεγεθύνεται την φωτογραφία θα δείτε ότι υπάρχει full size ιστός για να κυταματίζει περίφανη η γαλανόλευκη εκεί στην εσχατιά του πολιτισμού μας. Ακόμα καλύτερα φαίνεται η σημαία στην λήψη από πίσω από το σπίτι.
Για να πάρετε μια ιδέα της διαδρομής δείτε τι ανηφόρες πρέπει να τραβήξεις... Εγώ την έκανα περπατητός αλλά θα ήθελα κάποια στιγμή να μπορώ να την ανέβω και εγώ με mountain bike.
Κάποια στιγμή αγαπητέ Θέμη μπορεί να βολτάρουμε παρέα! Τι λέτε να βάλουμε στόχο μια κοινή εκδρομή με ποδήλατα στο μέλλον?

10 σχόλια:

Christos Friderikos είπε...

Για να κάνω τον συνήγορο του διαβόλου .... απο την πρώτη φώτο φαίνεται ότι η περιοχή είναι ρυμοτομημένη.....και ως γνωστό (αλλά δεν μπορώ να καταλλάβω το γιατί??) ...όταν μία περιοχή μπαίνει στο σχέδιο πόλης αποχαρακτηρίζεται απο δασική...(αυτή την απάντηση μου δώσαν πολλές φορές απο το δασαρχείο)...λες και μία πόλη δεν μπορεί να έχει δάσος.

Πάρε τηλ στο δασαρχείο και ρώτα ... θα περιμένω με αγωνία να δημοσιεύσεις την απάντηση...

Απο προσωπική εμπειρία .... ξέρουν ήδη το ακίνητο και θα έχουν και έτοιμη την απάντηση.

Περιμένω....

ΥΓ Νομίζω ότι είχε γίνει θέμα το να απευθυνόμαστε με τα nicknames.

has είπε...

1.δεν έχω πρόβλημα με τα ονόματα .
2. είμαι μέσα για βόλτα στο σειχ σου .
3.μάλλον ο τύπος είναι παράνομος .εκτός αν ο παπούς του είχε το οικόπεδο από χρυσόβουλο..

σταυρος είπε...

Λοιπον παιδες, στην περιοχη αυτη, στην οποια μαλιστα μενω (και φαινεται το σπιτι μου στην 1η φωτο, 2ο απο αριστερα πριν απο τη γεφυρα απενατι απο τον ΜΑΛΑΚΑ τον "Λοφο") υπαρχει ενας οικισμος (στα χαρτια) πολλων οικοπεδων (νομιζω γυρω στα 500). Μαλιστα στη βαση της Γεφυρας των Κων/κων υπαρχει και ενας ανεπισημος χαρτης με τη διαταξη των οικοπεδων. Αυτοι προσπαθουν εδω και χρονια να παρουν αδεια για να ξεκινησουν την κατασκευη, ανεπιτυχως μεχρι στιγμης.
Βεβαια επειδη αυτοι καθυστερουν η νεα εξωτερικη περιφερειακη οδος, που μελεταται αυτη τη στιγμη, θα τους καταστρεψει καθως η ναε αυτη οδος θα ενωνεται με την εσωτερικη περιφεριακη (που υφισταται σημερα) στο υψος των Κωνσταντινουπολιτικων. Θα περναει περιπου 50-100 μετρα απο το ΜΑΛΑΚΑ τον "Λοφο" πιο πανω. Αν τελειωσει η μελετη και αυτοι δνε εχουν παρει αδεια, οσοι εχουν οικοπεδα τοσο κατω κοντα στη γεφυρα, θα απαλλοτριωθουν.
Η ανησυχια μας (του οικισμου των Κων/των) ειναι μεγαλη καθως μπορει να καταλαβει κανεις τι θα γινεται αν αυτα τα 500 περιπου οικοπεδα κατασκευαστουν, για ν αβγουν στο Περιφερειακο θα πρεπει να χρησιμοποιουν τη μικρη αυτη γεφυρα, και διαμεσου του οικισμου μας να βγαινουν στον περιφερειακο. Αντιλαμβανεστε ολοι το κυκλοφοριακο χαος 700 περιπου επιλπεον οχηματων.
Αν και εχω κανα χρονο να περπατησω εκει, υπαρχουν καποια παραπηγματα οπως αυτο που μας δειχνει ο Mgp (ή Μαυρικιος), που υπηρχαν και πριν 10 χρονια που ηρθα να κατοικησω στην περιοχη.


Υ.Γ. Τον "Λοφο" τον αποκαλω ΜΑΛΑΚΑ και γιατι ειναι και γιατι με ενοχλει η μυρωδια του, ο θορυβος του (μουσικη, κοσμος) και τ αοχηματα των πελατων του. Γι αυτο αν συμπεριλαμβανεστε στο πελατολογιο του ....ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΜΗΝ ΣΑΣ ΣΥΜΒΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΑΤΥΧΗΜΑ

Christos Friderikos είπε...

Υπάρχει ρυμοτόμηση ή όχι στον ΜΑΛΑΚΑ (τι είναι οι τετράγωνοι δρόμοι που φαίνονται??)SSkape??

σταυρος είπε...

δεν εινια ολοι τοσο καλοφτιαγμενοι οσο φαινονται στο σχεδιο, αλλα οντως υπαρχει.
Ο ΜΑΛΑΚΑΣ ειναι η ταβερνα "λοφος" και οχι ολος ο Λοφος

mgpolitis είπε...

@Chris εάν έχει πάρει άδεια για ΣΠΙΤΙ από την πολεοδομία είναι νόμιμο, εάν όχι όχι παράνομο.
@sskape ο Λόφος είναι νόμιμος? Μια καφετερία στην πολυκατοικία που μένει κάποιος είναι εξίσου ενοχλητική αλλά δεν είναι παράνομη. Μου φαίνεται ότι you are a bit over-reacting για το Λόφο.

σταυρος είπε...

οταν μενεις 8 χρονια χωρις κανενα απεναντι σου και ξαφνικα ερχεται καποιος που βρωμαει κρεατιλα και ακους μεχρι και τα γελια των ανθρωπων και πιοτραγουδι βαζει, τοτε δεν ειμαι over-reacting.
ο Δημος Πυλαιας, 4ος μεγαλυτερος σε εκταση στη χωρα, εχει το cosmos και ενα σωρα αλλες μεγαλες επιχειρησεις , και μετα απο 4 χρονια αγωνες, εδωσε αδεια σε ενα τυχοδιωκτη να το κανει ταβερνα. Σκεψου οτι νερο και ρευμα παιρνει απο αλλα σπιτια και οχι επισημα. Το μαγαζι κατ εμε ειναιτελειως γυφτικο και χαλια, και μονο η θεα αξιζει. Πηγα μια φορα για να βρω τον ιδιοκτητη και να του κανω τα παραπονα μου. Μετα απο 1 μηνα που τον ενοχλουσα και του τηλεφωνουσα για τη μυρωδια, ηρθε σπιτι μου μια μερα που βρωμουσε χαλια και ψιλοπαραδεχτηκε οτι υπαρχει προβλημα. Εβαλε φιλτρα ανθρακα που περιορισαν κατα 5-60% το προβλημα. Τα υπολοιπα ομως μενουν. Κατι σαββατα βραδυ γινεται χαμος, παρκαρουν μπροστα μας, κορναρουν, ακουγονται ραδιοφωνα, φωναζουν μεταξυ τους απο τα αυτοκινητα στις 12 το βραδυ. Και αν βιαστεις και μου πεις οτι αυτο συμβαινει παντου στην πολη, θα σου απαντησω οτι δεν ηρθαμε να μενουμε στα γκραβαρα για να συμβαινουν τα ιδια με την πολη

mgpolitis είπε...

ε όχι και Γκράβαρα τα Κων/κα! Καταλαβαίνω γιατί τα έχεις πάρει αλλά τα παράπονα σου στον δήμο αφού αυτός τους δίνει την άδεια. Το παράδειγμα με την καφετερία είναι βγαλμένο από την ζωή: καφετερία Λαμπράκη - Σταγιρίτη γωνία πάνω από το πατρικό της Αντιγόνης. Εκεί να δεις γλέντια...

chitis είπε...

Τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (εστιατόρια, καφέ etc.) είναι μια πολύ πονεμένη ιστορία στην Ελλάδα.

Ένας περίπατος στην πλατεία Αθωνος, κάποιο βραδάκι (προς Θεού! μην καθίσετε να φάτε) θα σας πείσει για το ανισόρροπο τού πράγματος.
Η κατάσταση έχει ξεφύγει με πάσης φύσεως κατασκευές (καραγκιοζ' μπερντέ) με σκοπό τα μικροσκοπικά καταστήματα να καταλάβουν κάθε διαθέσιμο εκατοστό κοινόχρηστου χώρου.

Τα περισσότερα ουζερί, εκεί και παντού, λειτουργούν στην κυριολεξία ΧΩΡΙΣ ΑΔΕΙΑ με μόνο σκεπτικό από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής την επιβολή κάποιων προστίμων από τα υπεράριθμα τραπεζοκαθίσματα.

Μια χαρά μετρημένα τα έχουν (τα πρόστιμα) και οι εστιάτορες και τα συνυπολογίζουν στα γενικά τους έξοδα.

Ακόμα και τα νόμιμα εστιατόρια, δεν έχουν άδεια για περισσότερα από 3-4 τραπέζια έξω στο δρόμο, όταν τις ώρες αιχμής, που πλακώνει το φοιτηταριό, αυτά υπερδεκαπλασιάζονται.

Συζητάμε για το απόλυτο χάος, σερβίρουν ό, τι να' ναι, οι σερβιτόροι φορούν ό, τι γουστάρουν, τηλεοράσεις plasma προβάλουν μπουζουκοπρογράμματα, τραγικοί οργανοπαίκτες παίζουν παράλληλα το δικό τους ρεπερτόριο, και τα χαϊβάνια στα τραπέζια πίνουν "κρασί" που ακόμα και στερημένος αλκοολικός θα περιφρονούσε.

Sskape, δύσκολα θα βγάλεις άκρη, εκεί ήθελα να καταλήξω, ακόμα και αν κάνεις τα παράπονά σου στο Δήμαρχο (Πυλαίας).

Μόνη σου ελπίδα οι συνεχείς καταγγελίες σε Αστυνομία, Υγειονομικό κλπ.
και αυτές οργανωμένες από σένα και τους γείτονές σου.
Και αν έχετε ελπίδες, είναι που η μοναδικότητα τού "Λόφου" το επιτρέπει.
Εάν είχατε απέναντί σας δύο, τρεις, πέντε ανάλογες επιχειρήσεις, τότε βράσε όρυζα.

Φαντάσου τώρα, να έχεις τη διαμερισματάρα σου στον δεύτερο όροφο στην Πλατεία Αριστοτέλους, μπορεί να είναι και τα ακριβότερα ακίνητα σε όλη τη Θεσσαλονίκη αυτά, και να μην τολμάς να ανοίξεις την μπαλκονόπορτά σου, χειμώνα-καλοκαίρι.
Αυτό ήταν ένα παράδειγμα παρηγοριάς, σαν αυτό που ανέφερε πιο πάνω ο MgP, αλλά στο πιο large.

Πάντως, το "Lusitania", ένα από τα λίγα όμορφα μαγαζιά και με σταθερή πελατεία στο Πανόραμα, λέγεται ότι θα κλείσει σύντομα και δεν είναι μόνο η υψηλή τιμή αντιπαροχής που θα πάρει το οικόπεδο του αλλά και τα παράπονα των περιοίκων που οδήγησαν στο Δήμο Πανοράματος να μην ανανεώσει την άδειά του, αναγκάζοντας τους ιδιοκτήτες του να αναζητήσουν στέγη αλλού.

Και αυτό είναι ένα άλλο παράδειγμα, που ίσως δίνει λίγο φως και ελπίδα στο πρόβλημά σου.

Αδυνατώ πάντως να πιστέψω ότι κάποια χρόνια αργότερα, η πλαγιά απέναντί σου, πάνω από τον περιφερειακό δεν θα έχει κτιστεί.
Ήδη, λίγο παρακάτω και προς τους Ελαιώνες, το πάρτυ έχει αρχίσει.

σταυρος είπε...

Σαφως και το προβλημα μου ειναι με το Δημο. Ρωτωντας δικηγορο , μου ειπε οτι αν παω και κανω καταγγελια στην Πολεοδομια, το μαγαζι θα κλεισει. Το για ποσο καιρο εξαρταταται απο τα λαδωματα. Ο συγκεκριμενος ιδιοκτητης παλευε 4 χρονια να καμψει τις αντιρρησεις δημου και Προεδρου του οικισμου των Κων/των. Τωρα ο εν λογω τεως προεδρος (λογω ηλικιας) βραδυ παρα βραδυ τρωει τζαμπα στον Λοφο. Η αληθεια ειναι οτι ενω ολοι οι γειτονες δεν ειναι ευχαριστημενοι με την κατασταση, αρνουνται να πανε επωνυμα σε δικηγορους και καταγγελειες, για τι φοβουνται οτι ο ιδιοκτητης του λοφου εινια πιστολας.
Επειδη τον εχω βαλει 2 φορες στο σπιτι μου για να του αποδειξω ποσο πολυ μας ενοχλουσε (και συνεχιζει , αλλα το θεμα της μυρωδιας εχει μειωθει σημαντικα) δεν εβγαλα τετοιο συμπερασμα. Ειναι βιοτεχνης ρουχων, που τωρα πια το εργοστασιο του εινια στη Βουλγαρια και επειδη βαρεθηκε να καθεται ανοιξε και τον Λοφο (ετσι ακριβως μου τα ειπε).
Βλεποντας ποσο αντιδρω εγω, με εχει προσκαλεσει αμετρητες φορες να παω εκει οικογενειακα για να με κερασει, αλλα εγω γιοκ.

Για να μην φανω υπερβολικος, ολα ειναι θεμα συνηθειας. Αυτο που ανεχεσαι στη Μητροπολεως, στη Β. Ολγας ή στην Λαμπρακη, πιθανον δνε το ανεχεσαι στα Κων/κα, στο Πανοραμα, ή στο Χορτιατη. Επισης οταν 8 χρονια εχεις συνηθισει μονο τη φασαρια των αυτοκινητων του Περιφερειακου, τοτε το εστιατοριο απεναντι σου καθεται καπως.

Οσο για το ποσα και ποτε θα χτιστουν απεναντι, δεν το γνωριζω, αλλα αν γινει στα 100 μετρα η οδος που θα συνδεει εσωτερικη με εξωτερικη περιφερειακη και πιθανον καποιος κομβος......