Κυριακή 1 Απριλίου 2007

Να σας θυμίσω ότι πριν λίγες ημέρες απεσύρθη εσπευσμένα ανάλογο βιβλίο του Βελγίου διότι απεκάλεσε πούστη τον κεμάλ.Έτσι την γλύτωσε και ο Μέγας Αλέξανδρος και κάποιοι άλλοι γνωστοί της Ευρωπαικής ιστορίας που το εγχειρίδιο αυτό τους έβαζε στο ίδιο καλάθι.
Και όλα αυτά γιατί;Επειδή διαμαρτυρήθηκε η τουρκική κοινότητα.Ας αναλογιστούμε το μέγεθος της ευθύνης που περικλείουν λίγες γραμμές ενός σχολικού βιβλίου, και τότε πιστεύω πως η σύγκριση με το σύνολο των αντιδράσεων δείχνει ότι "και λίγα έγιναν".
Όμως δεν θα έπαιρνε το θέμα διαστάσεις εάν οι υπεύθυνοι έβαζαν από την αρχή την ουρά στα σκέλια και έκλειναν τον κύκλο αντιδράσεων πριν διογκωθεί.
Με αυτές τις ανευθυνότητες ενθαρύνονται οι εθνικιστικές τάσεις, και δεν αντιροπούνται όπως κάποιοι νομίζουν.(εκτός και αν αυτός είναι ο πραγματικός σκοπός τους!-όλα να τα περιμένεις πια...)
Χρήστο ωραία εισαγωγή.Ως εκπαιδευτικός έχεις πιο ώριμη άποψη επί του θέματος και δεν άργησες να μας την μεταφέρεις με γραφικό τρόπο!
Χαιρετισμούς σε όλους, και καλό Πάσχα.


Υ.Γ.Η φιλόζωη κορούλα μου διασκεδάζει παρέα με το Πασχαλινό μας γεύμα.

4 σχόλια:

mgpolitis είπε...

Μας άνοιξες την όρεξη πρωί πρωί...

mgpolitis είπε...

Με ένα γρήγορο ψάξιμο βρήκα πως για το ζήτημα στο Βέλγιο τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά. Δεν πρόκειται για βιβλίο ιστορίας αλλά για ένα που προωθεί τον σεβασμό στη διαφορετικότητα και προσπαθεί να καταπολεμήσει την ομοφοβία. Δες εδώ http://www.todayszaman.com/tz-web/detaylar.do?load=detay&link=106725
Και τέλος πάντων τι σχέση έχει αυτό με τους δικούς μας? Δηλαδή αλλάζει κάτι εάν ο ένας ή ο άλλος ήταν gay?

Gregory είπε...

Όχι βέβαια.
Εγώ είμαι με τους gay!

has & tas είπε...

κι εγώ....βρε ουστ από δω!!
δηλαδή τί θα άλλαζε άν ήταν και παπανδρεικός?

ακούστε μαγκες....άν δεν παινέψεις το " σπίτι " σου πέφτει και σε πλακώνει..(οι έχοντες γυναίκα ξέρουν τι λέω..)
Γι αυτό ,αφήστε κατα μέρος τη φιλελευθερία ιδεών και πάρτε το μέρος σας παρακαλώ ...πριν πάρει κάποιος άλλος το ΔΙΚΟ του !
(Μωρις ,τα LOBBIES ΔΕΝ φτιάχτηκαν στηριγμένα στην ουδετερότητα ούτε στην αντκειμενικότητα. Ούτε καν η ίδια η Ιστορία !