Πέμπτη 12 Απριλίου 2007

Υπερθέρμανση ή Υπερψύχρανση?

Οι Άγγλοι είναι πιο επιεικείς!Διάβασα στο τύπο πως πράγματι υπάρχει επιστημονική κοινότητα που υποστηρίζει ακριβώς το αντίθετο.Πρέπει να υπερθερμάνουμε τον πλανήτη γιατί σε λίγες δεκαετίες θα ξεκινήσει κύκλος ψύχρανσης της γης ο οποίος μπορεί να οδηγησει σε νέο παγετώνα με ότι αυτό συνεπάγεται.Το φαινόμενο αυτό συνδέεται με τις ηλιακές εκρήξεις,την σύνθεση των αερίων ή της ύλης που αποτελεί το καύσιμο υλικό,τις μαύρες κηλίδες και την συχνότητα που εμφανίζουν, την διάρκεια ύπαρξής τους κτλ.Η αφορμή για να ασχοληθούμε ήταν ανοιχτή επιστολή προς τον πρόεδρο Βους.Θα μου πείτε ότι ήταν σικέ για τους γνωστούς λόγους.Μαυρίκιε μπορείς να την αναζητήσεις να την διαβάσουμε και να την κρίνουμε εάν ευσταθεί επιστημονικά διότι έάν συμβεί αυτό το σενάριο θα είναι πολύ καταστροφικότερο από το "φαινόμενο θερμοκηπίου".
Για τις αιτίες της υπερθερμανσης πιστεύω ειλικρινά ότι δεν οφείλεται απόλυτα σε χημικές διεργασίες αλλά πρωτίστως σε πρακτικές και τακτικές που έχουν καταστρέψει το φυσικό περιβάλλον και τους μηχανισμούς ισσοροπίας της φύσης,και εφαρμόζονται με ραγδαίους ρυθμούς και στην χώρα μας.
Η αλλαγή χρήσης γης σε οικιστική "ανάπτυξη",σε γεωργική με απογυμνώσεις δασών και θαμνότοπων,σε δημιουργία εκατομυρίων χιλιομέτρων αυτοκινητοδρόμων σιδηροδρόμων κλπ,σε καταστροφή των χαμηλού και μέσου υψομέτρου δασών.
Θα συνεχίσω να απαριθμώ αφού ακούσω κάποια σχόλια, και ας μας πεί ο Αντώνης αν προβληματίζει αυτό καθόλου τον μέσο Αμερικάνο.
Greg.

Υ.Γ. Θυμάστε την χιονόπτωση της Φωτό?

1 σχόλια:

mgpolitis είπε...

Δεν κατάλαβα για σε τι επιστολή προς τον Μπούς αναφέρεσαι. Θυμάσαι ποιοι την υπογράφουν? Θα το κοιτάξω το Σαββατοκύριακο που θα έχω λίγο παραπάνω χρόνο γιατί έχω report deadline για Παρασκευή.