Τετάρτη 27 Αυγούστου 2008

Ντόπα, εθνικισμός και ολυμπιακά ψέματα, η περίπτωση Χαλκιά

Greek 2 euro coin in commemoration of the 2004...

Νομίζω πως κακώς η Ελλάδα έμεινε χωρίς χρυσό σε αυτούς τους Ολυμπιακούς, έπρεπε να μας μας δώσουν ένα honoris causa για την καλύτερη εθνικιστική ντόπα. Παραθέτω ολόκληρο το εύγλωττο σχόλιο του Νίκου Δήμου από την Καθημερινή:

Εμείς τους ντοπάρουμε!

Του Νικου Δημου

Π ριν από τέσσερα χρόνια, κατακτώντας το χρυσό της Ολυμπιακό μετάλλιο, η Φανή Χαλκιά είπε μερικά βαρυσήμαντα λόγια – που, σύμφωνα με το (κρατικό) Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων: «θα έπρεπε να διδάσκονται στα σχολεία». Τα θυμίζω: «Οι Ελληνες είμαστε γεννημένοι πρώτοι. Τα υπόλοιπα είναι για τους δεύτερους. Το αποδεικνύουμε εδώ και χιλιάδες χρόνια σε όλο τον κόσμο. Το έχουμε στα κύτταρά μας και είναι το μεγαλύτερο δώρο. Είναι κρίμα να το αμφισβητούμε. Οταν υπάρχει ελληνική ψυχή, μπορείς να κατακτήσεις την κορυφή του κόσμου». Πράγμα που σημαίνει πως η μετέπειτα πρόεδρος των Ελλήνων Ολυμπιονικών ήταν ήδη τότε ντοπαρισμένη. Οχι με μεθυλτριενολόνη. Με εθνικισμό. Που είναι (μαζί με το χρήμα) το κίνητρο πίσω από κάθε ντοπάρισμα. Οταν ολόκληρη η χώρα νιώθει «εθνικά υπερήφανη» διότι κάποιος συμπατριώτης (ή και ομογενής) πήδηξε ψηλότερα ή έτρεξε πιο γρήγορα, του δίνει την ώθηση για επικράτηση με κάθε κόστος. Οταν επιπλέον συμπληρώνει τη δόξα με απλόχερη οικονομική και επαγγελματική επιβράβευση, τον ωθεί σε πιο γρήγορη καταστροφή της υγείας του. Εμείς είμαστε που σπρώχνουμε τους νέους στην ντόπα. Θέλουμε να σταματήσουν; Ας πάψουμε να δίνουμε τόση σημασία στις πρωτιές και τα ρεκόρ (αλλά περισσότερη στην καθημερινή άθληση). Ας σταματήσουν πρόεδροι και πρωθυπουργοί να σφίγγουν θερμά το χέρι της μεθυλτριενολόνης και να συγχαίρουν την τεστοστερόνη. Ας μαζευτούν οι δημοσιογραφικοί διθύραμβοι περί «εθνικών θριάμβων», λες και πρόκειται για τη νίκη του Μαραθώνα. Και ας περικοπούν τα σπάταλα κονδύλια για την τερατογένεση των ολίγων. Ας δοθούν στην υγιεινή άσκηση των πολλών. Α, ναι – κι ας μπούνε μερικοί στη φυλακή. Η νομοθεσία το προβλέπει…


Να θυμίσω ότι ο μεγάλος Ψωμάρχης εκείνη την περίοδο είχε πάλι σβάρνα τα κανάλια αραδιάζοντας τις γνωστές κομπορρημοσύνες για τα μεγαλία της ελληνικής ψυχής. Τώρα που η ντόπα των Κινέζων αποδείχθηκε η καλύτερη να δούμε πως θα τα μπαλώσουμε...

Υ.Γ. Νομίζω πως πρέπει να κάνουμε διάβημα στον ΟΗΕ γιατί οι Κινέζοι μας κορόιδεψαν και μας στείλανε την μάπα πρεζουλίνη που ανιχνεύεται ενώ την "καθαρή" την κράτησαν γι'αυτούς και δώσανε λίγη και στους Τζαμαικανούς ;-)



Reblog this post [with Zemanta]

33 σχόλια:

σταυρος είπε...

Μαυρικιε, η αντιπαραθεση των δηλωσεων της Χαλκιας το 2004 με τα τωρινα επιτευγματα της εχει γινει μερες τωρα σε ραδιοφωνα (Αθλητικα και Republic 100,3) αλλα φυσικα και σε πολλες αθλητικες εφημεριδες.
Οπως παντα καλα τα λεει ο Δημου.

Βεβαια, ο Δημου βλεπει μονο τη μια πλευρα απο τις πολλες. Δεν ειναι μονο η επαγγελματικη αποκατασταση, οι αμοιβες, τα πριμ, που παρεχει το κρατος στους πρωταθλητες, αλλα υπαρχουν και αλλοι παραγοντες, οπως οι σπονσορες, οι ομοσπονδιες κ.λ.π.
Σκεφτειται οτι ο Μπεκαμ ή ο Woods ή αλλοι αθλητες που χρυσωνονται, παιρνουν πιο πολλα λεφτα απο σπονσορες και διαφημιστικες απο οτιοι ομαδες τους ή το αθλημα τους γενικα.


Υ.Γ. Μαυρικιε κατι εντελως ασχετο με το θεμα :Γιατι οποτε απαντας σε καποιον γραφεις το Nickname και οχι το πραγματικο του ονομα????
Δεν με ενοχλει αλλα με προβληματιζει λιγακι αυτο, εξαιτιας του γεγονοτος οτι ολοι γνωριζομαστε μεταξυ μας. Δεν συμμετεχουμε σε ενα Blog μεταξυ αγνωστων που λογικο ειναι να αναφερομαστε στον συνομιλητη μας με το Nickname, username ή οτιδηποτε αλλο.
Παλι το λεω χωρις ενοχληση απλα με απορια

chitis είπε...

Συμφωνώ με τα nicknames.

Τα κανονικά μας ονόματα δια ζώσης.

Μας διαβάζουν κι άλλοι.

Προσωπικά έρχομαι σε αμηχανία, οταν με απευθύνετε το γραπτο λόγο, αναφερόμενοι με το πραγματικό μου όνομα.

σταυρος είπε...

@chitis : αυτο το φοβο με την αναγνωριση της ταυτοτητας μας μεσα απο το διαδικτυο δεν τον καταλαβαινω. εχω και αλλο φιλο που παιζει μαζι μας hattrick που τρελλαινεται μην τυχον αποκαλυψουμε κοινη θεα ουτε σε ποιο νησι βρισκοταν διακοπες.
ή εγω ειμαι πολυ χαλαρος ή δεν καταλαβαινω αυτου του ειδους το φοβο

chitis είπε...

Τουλάχιστον για μένα (και τα προσωπικά μου) δε θα έπρεπε να απορείς.

Επιγραμματικά μόνο σού αναφέρω οτι θα ήθελα πολλές φορές να σας βομβαρδίσω με κείμενα, γνώμες, περιστατικά, εμπειρίες αλλά δεν το κάνω.

Ηδη, καταθέτω πολλά.
Ας μην το κάνουμε πιο συγκεκριμένο βάζοντας τη τζίφρα μας κατω από το κείμενό μας.

mgpolitis είπε...

για τα Nicknames: προσωπικά δεν με πολυ-νοιάζει το θέμα γιατί ούτως ή άλλως γράφω επώνυμα μια και αρκεί να κάνεις κλικ στο mgp για να δεις το προφίλ με τα στοιχεία. Ο chitis το άρχισε και περισσότερο για πλάκα το ακολουθώ καμιά φορά αλλά όχι με συνέπεια. Σέβομαι απόλυτα τους ενδοιασμούς για τα προσωπικά στοιχεία αλλά δεν το βλέπω έτσι. Για μένα όλα όσα γράφω εδώ είναι public domain και επώνυμα. Εάν θέλαμε κάτι άλλο τότε η μόνη λύση είναι να κάνουμε το ιστολόγιο ιδιωτικό, οπότε θα το διαβάζουμε μόνο τα μέλη. Πάλι όμως θα το σκεφτόμουνα πολύ να βάλω πραγματικά ευαίσθητα δεδομένα on-line.
Συνοψίζοντας, τα nicknames που χρησ. είναι μόνο για χαβαλέ έτσι, απλά μου δείχνει καλύτερα να γράφεις @mgp από το @Μαυρίκιος μια και @mgp είναι και η υπογραφή του σχολίου.

mgpolitis είπε...

@chitis, είπες ότι Μας διαβάζουν κι άλλοι. αλλά εάν κρίνω από τα (αρκετά λεπτομερή) στατιστικά επισκεψιμότητας ο ισχυρισμός σου δεν ευσταθεί. Από κανένα ξέμπαρκο hit και περισσότερο από aggregators τύπου sync.

σταυρος είπε...

οσο αφορα προσωπικα δεδομενα οκ
αλλα κατα βαση (90%) σε αυτο το blog δε γραφουμε προσωπικα.
παλι οκ. σεβομαι και εγω απολυτα οποιον εχει ενδοιασμους

mgpolitis είπε...

@chitis λες, Επιγραμματικά μόνο σού αναφέρω οτι θα ήθελα πολλές φορές να σας βομβαρδίσω με κείμενα, γνώμες, περιστατικά, εμπειρίες αλλά δεν το κάνω.

Δεν μου είναι προφανές το περιεχόμενο των όσων εννοείς. Εάν κάναμε το ιστολόγιο κλειστό στην ανάγνωση από μη-μέλη θα ήταν αρκετό για να δημοσιεύσεις περισσότερα?

chitis είπε...

Μερικές σκόρπιες σκέψεις με αφορμή εσάς, το Δήμου, τους αγώνες που έληξαν.

Παρ' ότι λάτρης του Ολυμπισμού και του αθλητικού ιδεώδους (δεν αστειεύομαι, εξακολουθώ να βουρκώνω κάθε φορά π.χ. που ο μαραθωνοδρόμος μπαίνει πρώτος στο στάδιο) θεωρώ ότι δεν υπάρχει γυρισμός στο θέμα του φαρμακώματος των αθλητών.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες διεξάγονται κάθε 4 χρόνια σε μια γωνιά του πλανήτη, σε κάποια Διοργανώτρια Πόλη που έχει ανάγκη τα έργα των κατασκευαστικών εταιρειών, εκεί που η ΔΟΕ θα αποφασίσει και σχεδόν ορίσει μέσα από το σινάφι των επιλεκτικά και με προσοχή διαλεγμένων Αθάνατων.

Μετά τη λήξη των αγώνων, όπως στο Σιδνει, την Αθήνα και τη Βαρκελώνη θα χαίρονται όλοι με το νέο Μετρό, τα καινούρια τέρμιναλς στα αεροδρόμια και τους ισόβια ακριβοπληρωμένους περιφερειακούς δρόμους, όμως θα βάλουν καθ' ολοκληρία στον πάτο τους, τα γήπεδα μπαντμιντον και σοφτμπολ (μαλακοσφαίριση) καθώς και τις τάφρους της κωπηλασίας, ανήμποροι να διαχειριστούν και να συντηρήσουν όλη αυτή την τρελή χαρά.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, είναι αστείο να πιστεύουμε οτιδήποτε αγνό.
Πάει και τελείωσε.
Είναι υποκριτικό να περιμένω από την εξυγιάντρια ΔΟΕ να αφαιρέσει από όποιον εκείνη γουστάρει το δικαίωμα να αγωνιστεί (Θάνου) ή να ευελπιστώ ότι θα καθαρίσει την κόπρο που η ίδια δημιούργησε.

Ειδικά στο στίβο, και με την αναμάρτητη IAAF είναι αυτές που πρώτες έδειξαν το δρόμο, με τα γκραν-πρι, τις ράβδους χρυσού (ήμαρτον!) και την πριμοδότηση των παγκοσμίων ρεκόρ.

Λέγεται μάλιστα ότι είναι αυτή η ύποπτη απροθυμία των Ελλήνων αθλητών στίβου, που τους έβαλε στο στόχαστρο της WADA, καθώς δεν συμμετείχαν στο τσίρκουλο των γκραν-πρι τους.

Στο δια ταύτα:
Σε μια κούρσα, όπως ο τελικός των 100 μ. όπου ο Τζαμαϊκανός διέλυσε το παγκόσμιο ρεκόρ με κατεβασμένα χέρια, ποιος από τους 8 ήταν καθαρός και ποιος ο λιγότερο λερωμένος;

Τώρα, πλάκα μας κάνουν;

Συγνώμη, παίδες αλλά χωρίς "υποστήριξη" όχι τελικό δε βλέπεις, ούτε το όριο για να πας στους Αγώνες και να αποκλειστείς στην 9η προκριματική σειρά με 10''60 δεν καταφέρνεις.

Τα πράγματα είναι απλά, απελευθερώνουμε τα φάρμακα, και οτιδήποτε άλλο είναι υποκρισία.

Όποιος θέλει κάνει τζογκινγκ ή ημιμαραθώνιο και χαίρει άκρας υγείας έως βαθέως γήρατος (λέμε τώρα).

Και όποιος γουστάρει, ας ανακαλύψει από μόνος του τα όρια τού ανθρώπινου οργανισμού και σώματος, να τρέξει τα 42 χιλιόμετρα σε μιάμιση ώρα και άμα θέλει ας μας το πει κι εμάς να μοιραστούμε και τη γνώση.
(Και αν πεθάνει στα 45 του, που στανταρ θα πεθάνει, μήπως ο πρώτος θα ναι ή ο τελευταίος;
Τουλάχιστον να μη φύγει με τη ρετσινιά του φαρμακωμένου).

Αφήστε ελεύθερα τα πάντα.
Aς ακουστεί οξύμωρο, είναι ΕΝΤΙΜΟΤΕΡΟ να κάνουμε τα στραβά μάτια.
Σε όλους όσους παίρνουν.
Δηλαδή, σε όλους.

Είναι αστείο.
Πήγε ο Τσάτουμας με την τρίτη καλύτερη επίδοση φέτος στον κόσμο στο άλμα εις μήκος.
Αυτό βέβαια δε σήμαινε ότι θα ανέβει στο βάθρο, σήμαινε όμως πολλά.
Στα προκριματικά, για να είναι βέβαιος ότι θα περάσει στον μεγάλο τελικό, έκανε ένα και μόνο άλμα που του εξασφάλισε αμέσως την πρόκριση.
Τότε, ισχυρίστηκε ότι ξεκινήστε τη φόρα του "μισό βήμα πιο πίσω" για να βεβαιωθεί ότι δε θα βγει άκυρος.
Και πέταξε με ένα άλμα που στον τελικό, χαλαρά, θα του έδινε μετάλλιο.
Έλα όμως που στον τελικό έκανε τρία άλματα, όλα τους άκυρα!
Οι φήμες που αναφέρουν ότι με αυτόν τον τρόπο δε θα περνούσε από αντιντόπινγκ κοντρόλ κρίνονται απλά ως συκοφαντικές.

Κάτι τελευταίο.
Σε αυτή την χώρα του ισόβιου βολέματος και του πέρα από κάθε φαντασία ρουσφετιού, στην πατρίδα και κοιτίδα των Αγώνων όπου ο Πρώτος (και μόνο ο Πρώτος) έβαζε τον κότινο στο κεφάλι του και επέστρεφε Ηρωας στην Πόλη του (εδώ διαφωνώ με το Δήμου, οι αθλητές από τότε εκπροσωπούσαν την πόλη-κράτος τους), πού ακούστηκε ο 4ος, ο 7ος, ο 8ος να θεωρείται... Ολυμπιονίκης;

Τσιμέντο να γίνει για τους δευτεροτρίτους, αλλά πού ακούστηκε Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών, τίγκα με αθλητές που δεν πήραν μετάλλιο, δεν ανέβηκαν στο βάθρο αλλά χαίρουν ένα σκασμό προνομίων;


(Υ.Γ. Ντοπέ Κορεάτης αθλητής σκοποβολής!
Και απόρησα.
Τι μπορεί να είχε πάρει ο πούστης και γιατί;

http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&artid=81856&ct=5 )

mgpolitis είπε...

@chitis συμφωνώ απόλυτα με την νομιμοποίηση της ντόπας. Όχι μόνο αθλητή σκοποβολής θα πιάσουν αλλά και παιδιά στο δημοτικό/γυμνάσιο που ντοπάρονται για να μπουν σε μια σχολή χωρίς εξετάσεις. Απλά περίμενε να αρχίσουν συστηματικούς ελέγχους... Υπάρχει δημοσιευμένο άρθρο καθ. Medical Ethics στο Cambridge που προτείνει ακριβώς αυτό: legalize it, τουλάχιστον να έχουν και σωστή ιατρική παρακολούθηση.

mgpolitis είπε...

αλλά δεν ντοπάρονται μόνο οι αθλητές, δείτε εδώ για την ντόπα των "πνευματικών" ανθρώπων ή τέλος πάντων όσων θέλουν να βελτιώσουν την διανοητική τους απόδοση. Απόσπασμα:

“Suppose you’re preparing for the SAT, or going for a job interview — in those situations where you have to perform on that day, these drugs will be very attractive,” said Dr. Barbara Sahakian of Cambridge, a co-author with Sharon Morein-Zamir of the recent essay in Nature. “The desire for cognitive enhancement is very strong, maybe stronger than for beauty, or athletic ability.”

has είπε...

Ρε παιδιά , καταπληκτική η συζήτηση .
Βέβαια πήγαμε από Δήμου και ελληνοφρένεια στα της ντόπας και στο τέλος τη νομιμοποίηση της .
Δε μου αρέσει η νομιμοποίηση των πάντων . Απλά γιατί ο νέος άνθρωπος έχει ανάγκη από έστω ευρεία πλαίσια και αρχές για να αντιληφθεί την έλευθερία του.(άποψη μου).
Ακουσα προχθές κάτι ωραίο στο ραδιόφωνο .
Η συζήτηση ήταν σχετική με τις διακοπές και το ξαναγέμισμα των " μπαταριών ".
Όλοι μιλούσαν για την "τρέλα" των δουλειών , την απαραίτητη διακοπή για να " ξαναμπούν τα κεφάλια μέσα " . Και όλοι εκθείαζαν την ανάγκη των διακοπών , το ξελαμπικάρισμα ,την δεκαήμερη εκτόνωση .
Μέχρι που παίρνει κάποιος τηλέφωνο και λέει ..
" Κοιτάξτε , υπάρχουν και άνθρωποι που δεν κάνουν διακοπές . Δηλαδή αυτοί έπρεπε να είναι ολοι τρελοί ?
Ακούστε , αν τα πας καλά με τον εαυτό σου , δεν χρειάζεσαι τις διακοπές . Δ ε ν είναι εύκολο αλλά πρέπει ο καθένας να το προσπαθήσει .Να βρεί τον εαυτό του . "
Η παραπάνω αντιμετώπιση θα μπορούσε να είναι μια ιδέα κ α ι για το θέμα του ντόπιγκ .
Αν καταλάβαινε αυτός που πήρε τη ντόπα για να διακριθεί (πνευματικά ή σωματικά) , οτι αυτός που θα κερδίσει Δεν θα είναι Αυτός ( ο Εαυτός ) , αλλά " η Ντόπα και Αυτός " τίποτε δε θα γινόταν όπως γίνεται τώρα .
Και στο κάτω κάτω , Γιατί ΔΕΝ πρέπει να προστατευτεί , φίλοι μου , και αυτός που έντιμα ΚΑΙ φιλότιμα αγωνίζεται καθημερινά ?
Γιατί θα πρέπει να συναγωνιστεί τον " τα αφήνω όλα ελεύθερα " ντοπαρισμένο ?

has είπε...

ΖΗΤΩ Η ΑΝΟΡΘΩΣΗ !!!
ΖΗΤΩ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

mgpolitis είπε...

Να προσθέσω και εγώ τα συγχαρητήρια μου στην Ανόρθωση. Δυστυχώς όμως δεν θα απολαύσουμε το θρύλο να γίνεται ρόμπα μια ακόμα χρονιά στους ομίλους!

mgpolitis είπε...

@has πιστεύεις ότι σήμερα με τους ελέγχους που γίνονται "προστατεύονται" οι τίμιοι και καθαροί αθλητές? Δηλαδή έχεις εμπιστοσύνη στην WADA, στον Κυριακού και στην Ολυμπιακή Επιτροπή? Ή μήπως στο πιστοποιημένο εργαστήριο του ΟΑΚΑ? Όλως τυχαίως στα 100/200 μέτρα πιάστηκαν ντοπέ οι εξής πρωταθλητές:
Ben Johnson
Marion Jones
Linford Christie
Justin Gatlin
Florence Griffith-Joyner (δεν τη έπιασαν ντοπέ αλλά ξαφνικά έπαθε καρδιακό και πέθανε στα 30-κάτι...)
Κεντέρης
Θάνου
και πόσοι άλλοι που ξεχνάω.

Τώρα πες μου πόσο καλά προστάτευσαν τους τίμιους αθλητές...

Christos Friderikos είπε...

@chitis μην υποτιμάς το γεγονός του ότι κάποιο φθάνουν στον τελικό ή στην πρόκριση και τραυματίζονται η τα βγάζουν άκυρα....κάτι το οποίο ίσως πέρασε απαρατήρητο είναι ότι στα 110μ με εμπόδια το Νο1 στον κόσμο (Κινεζος)τραυματίστηκε στα προκριματικά το ίδιο έπαθε και ο Αμερικάνος ....
Ο ΣΚΑΙ έβγαζε είδηση ότι καλούσαν αθλητες στα Τσικλιτήρια και τους υπόσχονταν ότι δεν θα περάσουν control στην παραμονή στους στην Ελλάδα.
Ο ΑΝΤ1 είχε συνέντευξη με αυτούς που πουλούσαν την ντόπα .... και ο ντοπάρχης έλεγε στην κάμερα:...έστω ότι αναλαμβάνω μία αθλήτρια έστω στα 400 εμπόδια τότε δεν μπορώ να δώσω σε άλλη αθλήτρια του ιδίου αγωνίσματος, αυτη΄θα πρέπει να πάρει απο άλλον....
Κανένας απο στελέχη ομοσπονδιών δεν είχε την ευθιξία να παραιτηθεί ....όλοι λέγαν ότι ξέραν αλλά αυτοί δεν έχουν ευθύνη. Την ομοσπονδία της άρσης βαρών την ξήλωσε η πολιτεία.
Να θυμίσω την εικόνα της Χαλκιά που μόλις πήρε το χρυσό προσκυνούσε τον προπονητή της .... οι συνειρμοί δικοί σας.
Τα δείγματα της Κίνας θα κρατηθιύν για 8 χρόνια σε περίπτωση που ανακαλυφθούν ντόπες που δεν είναι γνωστές στη WADA.

Θα θυμίσω @chitis ότι στους Ολυμπιακούς που βλέπαμε μόλις πριν 20χρόνια (και λιγότερο) δεν συμμετείχαν επαγγελματίες αθλητές. Τα πάντα είναι θέμα απόφασης, τι θέλει η ΔΟΕ για τους Ολυμπιακούς, θέλει το show και τις επιδόσεις ντοπαρισμένων ή αγώνες καθαρών αθλητών; Είναι θέμα απόφασης.

Christos Friderikos είπε...

Ολοι μιλήσατε για την Ανόρθωση (συγχαρητήρια) ....... αλλά κανένας για το καινούργιο "μεταγραφικό" απόκτημα του ΗΡΑΚΛΗ (Μακης)....για να ακουσω κανένα σχόλιο....

σταυρος είπε...

o chitis πολυ καλα τα λεει.
καλα αυτον που πιασαν στη σκοποβολη, το ειχα διαβασει sport24.gr και θεωρω οτι αυτος ο πανιβλακας μαλλον για δικο του λογο το πηρε. δλδ τι σκατα πηρε, ουσια για να βλεπει καλυτερα???
Οσο για τον Τσατουμα οκ αυτος ειναι η αποκορυφωση της βλακειας. Εκανε στον προκριματικο αυτο που φωναζα στη Live Μεταδοση του τελικου, να κανει στο 3ο του αλμα. Κανε ενα εγκυρο στα 5μ. και παρε δικαιωμα για αλλα 3 αλματα. Οταν ειδα οτι κανει ακυρο δεν πιστευα στα ματια μου.
Και φυσικα το αποκορυφωμα των οσων συμβαινουν σε αυτην την αστα-να-πανε χωρα που δυστυχως ζουμε, ειναι να χαρακτηριζονται ολυμπιονικες οι 8οι...
ΗΜΑΡΤΟΝ ΡΕ ΜΑΛΑΚΕΣ!!!!
Ο συναδελφος σου στη δουλεια που ειμαστε στο ιδιο γραφειο, εχει ενα ξαδελφο στο Βολο που για ενα προβλημα υγειας δεν πηγε στους Ολυμπιακους στην κωπηλασια. Αυτος λοιπον εχει πει στο συναδελφο μου οτι παιρνει μια αντιβιωση για ελεφαντες, εν γνωσει του, εν γνωσει του προπονητη του και φυσικα ειναι φαρμακα που χορηγει η ομοσπονδια του. Μαλιστα ειχε και ενα προβλημα στη σπληνα του και του ειπαν οτι πρεπει να κανει ειδικες εξετασεις μηπως εχει καρκινο. Αποδειχτηκε οτι δεν ειχε, αλλα ουτε ιδρωσε το αυτι του ο μπουφος, αφου του εχουν ζαλισει τα αυτια για επαγγελματικη αποκατασταση και χρημα.
Θεμη μου, αυτο που περιεγραψες ειναι το ιδανικο, το ιδεατο αλλα δυστυχως το φανταστικο και το εξαιρεσιμο. Νομιζω οτι και εσυ αν ξημεροβραδιαζοσουν στα προπονητηρια, με κρυο και με ζεστη και για ελαχιστα δεν επιανες το οριο για να συμμετασχεις και καποιος αλλος αθλητης ηξερες οτι θα σου επαιρνε τη θεση γιατι παιρνει καποια "βελτιωτικα" και ας μην ειναι ντοπαρισμα φουλ, θα εμπαινες στο διλλημα.
Οπως και στα ναρκωτικα ετσι και εδω η λυση ειναι η νομιμοποιησηη τους και ο ελεγχος απο κρατικους μηχανισμους.

σταυρος είπε...

Οσο για τα ποδοσφαιρικα σχολια μπραβο στον Θρηνο για τη χαρα που μας εδωσε.
Ο Μακης δεν ξερω τι θα προσφερει στο Ηρακλη φιλε christo, δεν ειναι Μπεος ή Μακαρος (Ψωμιαδης). Μπορει να ειναι ανθρωπος με περιεργες διασυνδεσεις αλλα δεν ξερω ποδοσφαιρκα τι θα προσφερει.

Υ.Γ. Και για να μην ξεχνιομαστε...
Τιμημ και δοξα στη Slaven Koprivnica

chitis είπε...

Christos, προ εικοσαετίας (και βάλε) χειροκροτούσαμε και ενθουσιαζόμασταν με το σημερινό ανθρώπινο ερείπιο, το κουρέλι που λέγεται Καρλ Λιούις.
Αυτός δεν ήταν επαγγελματίας;

Ακόμα παλιότερα, η κάθε Κρατοσβίλοβα (που απο την πρωτόγονη ντόπα της εποχής κόντευε να αποκτήσει πουλί), βιοποριστικά δεν αγωνιζόταν στο σκληρό καθεστώς της Τσεχοσλοβακίας;

ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ, κάποιοι σκάζουν και ψοφούν μέσα στους αγωνιστικούς χώρους.

Ποδηλάτες, μπασκετμπολίστες σε αμερικάνικα κολλέγια, επαγγελματίες ποδοσφαιριστές (τόσο soccer όσο και american football), δρομείς, ρίπτες, απ'όλα έχει το πρωτάθλημα του άλλου κόσμου.

Ολοι κλατάρουν από την αλόγιστη ντόπα, από την μη επιστημονική παρακολούθηση και το κρυφτούλι.

Μιλω για αυτό που κάποτε αποκαλούσαμε αθλητισμό, την έννοια που συνδύαζε μέσα από την άσκηση (στην αρχαία Ελλάδα, η προετοιμασία των αθλητών ήταν κάτα κάποιο τρόπο προετοιμασία πολεμιστών, υπήρχαν και σχετικά αγωνίσματα) την υγεία στο πνεύμα και το σώμα.

Άλλο πράγμα η ντόπα του μυαλού.
Αριστουργήματα έχει βγάλει ο ντοπαρισμένος ανθρώπινος εγκέφαλος.
Άλλη μεγάλη κουβέντα αυτή.

chitis είπε...

Christos, πες μας εσύ πρώτα τη γνώμη σου, ως άμεσα ενδιαφερόμενος λόγω Γηραιού, για τον Makis και μετά να σου πω και εγώ.

chitis είπε...

Χαμογελαστά πρόσωπα, βλέπω σήμερα.
Αυτό κατάφερε η χούντα τού Κόκκαλη.

Η Ελλάδα χωρισμένη στα δύο:
Από τη μια οι γάβροι και από την άλλη οοοόλοι οι άλλοι.

Κανείς άλλος ελληνικός σύλλογος δεν το κατάφερε αυτό.

mgpolitis είπε...

@chitis, δεν είμαι παθιασμένος με τα οπαδικά έτσι αντιπαρέρχομαι το στενόμυαλο "χιούμορ" του Σταύρου για τον αγώνα του Άρη, αλλά νομίζω ότι είναι πολύ φυσικό αυτό που γίνεται με τον γαύρο. Μετά από τόσα χρόνια κυριαρχίας και οπαδικής-διοικητικής καφρίλας γίνεσαι στόχος. Δυστυχώς όμως στο δρόμο που έστρωσε ο Θρήνος περπατάνε και οι άλλοι...

σταυρος είπε...

ειχα διαβασει καποια στιγμη - δε θυμαμαι που- οτι οι Ανατολικογερμανιδες κολυμβητριες και γενικα οι Ανατολικογερμανιδες αθλητριες 20 χρονια και βαλε πισω δλδ, περνανε καποια ουσια που στους αντρες ανιχνευονταν με τα τοτε επιστημονικα μεσα αλλα στις γυναικες οχι. Καποιες απο αυτες στα τελη της δεκαετιας του 90 αρρωστησαν ενω αλλες πεθαναν. Δυστυχως για τους τοτε αθλητες και κυριως στα ολοκληρωτικα καθεστωτα που δεν υπηρχε η ολοκληρωμενη πληροφορηση πιθανον και τους εξαναγκαζαν να παιρνουν χαπακια.

@mgp σαφως και ηταν στενομυαλο το σχολιο μου.
ολοι οι υγειως σκεπτομενοι Ελληνες και Θεσσαλονικεις θελουν οσο τιποτα αλλο την προκριση του περηφανου αυτου συλλογου για το καλο του Ελληνικου και κυριως Θεσσαλονικιωτικου ποδοσφαιρου
Καλη επιτυχια λοιπον

chitis είπε...

Ντόπινγκ: Μάστιγα αρχαία όσο και ο αθλητισμός.

Καλό το ρεζουμέ του Ηλία Τατάλα από την "Μακεδονία":


http://www.makthes.gr/index.php?name=News&file=article&sid=15801

mgpolitis είπε...

@sskape, ελπίζω να το εννοείς αλλά thanks anyway!

@chitis τσαπατσούλικο άρθρο με πάρα πολλές ανακρίβειες. Ο Pantani δεν πέθανε από ντόπα (όχι ότι δεν έπαιρνε) αλλά από κοκαΐνη. Επίσης η Joyner ενώ κάνει νιάου νιάου τι έγινε επίσημα δεν αποδείχθηκε ποτέ κάτι. Όλα όσα γράφει για το NBA και baseball είναι παντελώς λάθος. Προς θεού δεν θέλω να πω πως στην ουσία του το άρθρο δεν είναι σωστό αλλά μου κάνει εντύπωση που δημοσιεύτηκε σε εφημερίδα γιατί ο τύπος που το έγραψε δεν μπήκε καν στον κόπο να κάνει ένα google search για να δει εάν μπορεί να στηρίξει αυτά που γράφει. Αυτό δεν είναι δημοσιογραφία είναι συζήτηση καφενείου, κρίμα για την Μακεδονία που δημοσιεύει τόσο χαμηλού επιπέδου κείμενα.

σταυρος είπε...

@mgp, @tas, ολοι οι υγιως σκεπτομενοι Θεσσαλονικεις αισθανονται ευχαριστημενοι και ανακουφισμενοι για την περηφανη προκριση του αδελφου μας σωματειου

has είπε...

Αργησες 47 λεπτά να δειξεις τον καημό σου ...
Έκανες Πρόοδο...

chitis είπε...

Mgp είπε:
"Δεν μου είναι προφανές το περιεχόμενο των όσων εννοείς. Εάν κάναμε το ιστολόγιο κλειστό στην ανάγνωση από μη-μέλη θα ήταν αρκετό για να δημοσιεύσεις περισσότερα?"


Δεν θα το κάνω πιο προφανές γιατί τόσο εσύ όσο και ο sskape κάνετε πως δεν καταλαβαίνετε.

Σεβαστείτε την άποψη μου ή εστω την επιθυμία μου.

Ούτε το ιστολόγιο να γίνει κλειστό, ας αφήσουμε και μια χαραμάδα ανοιχτή μπας και μπει κανείς από τον έξω κόσμο.

Δεν βλέπω φαντάσματα, τους σεσημασμένους ρουφιάνους μου τούς γνωρίζω έναν-έναν.
Απλά, στη χάση και στη φέξη διαπιστώνω και κάποιους "καλοθελητές" που όταν μυρίσουν αίμα, τρέχουν να πάρουν μεζέ.

Ε, ας μην τους το κάνω πιο εύκολο, δε νομίζεις;

mgpolitis είπε...

@chitis, OK από μένα επί της ουσίας αλλά ειλικρινά έχω μια θολή εικόνα για τα όσα περιγράφεις. Αυτό που σου έγραψα δεν ήταν γραμματική ντρίπλα! Περισσότερα μπορούμε να πούμε από κοντά, όταν βρεθούμε για εκείνη την μπύρα (ή τσίπουρο) που ακόμα σου χρωστάω;-)

has είπε...

Πάμε Πέμπτη 9.30 για τσίπουρο?

mgpolitis είπε...

@tas μην ξεχνάς και το αίμα που έχουμε να δώσουμε! Πάντως για Πέμπτη νομίζω είμαι ΟΚ αλλά κάπου που να παρκάρεις άνετα.

has είπε...

Αίμα την άλλη Τετάρτη 10/ 9 το απόγευμα. Οκ ?