Παρασκευή 22 Αυγούστου 2008

Τεχνικά θέματα ιστολόγιου

Data cloud showing world population by country...Image via Wikipedia Νομίζω πως έχετε προσέξει πως στα αριστερά της σελίδας έχω προσθέσει (εδώ και καιρό) κάποια επιπλέον "εργαλιάκια" ή widgets όπως οι ειδήσεις του Google, το tag cloud που σου δίνει τα ποιό κοινά θέματα με μεγαλύτερα γράμματα, τα ποιό πρόσφατα σχόλια πρώτα από όλα και το χάρτη με τον καιρό στην περιοχή. Από περιέργεια θα ήθελα να μου πείτε τη γνώμη σας για αυτά, εάν τα βρίσκετε χρήσιμα, αδιάφορα ή και ενοχλητικά. Η σειρά που έχουν είναι ΟΚ ή θα προτιμούσατε αλλιώς? Εάν κάποιος σκέφτηκε να προσθέσουμε κάτι θα χαρώ να το προσπαθήσω.
Γενικότερα παρατηρώ ότι η κατάσταση στο ιστολόγιο έχει παγιωθεί, με τους γνωστούς 4 σχολιαστές και τον Chris στη χάση και την φέξη. Ο Greg με τον Antonis εμφανίζονται πλέον παρέα με τον κομήτη του Halley.

Reblog this post [with Zemanta]

10 σχόλια:

chitis είπε...

Ωραία τα widgets, σωστή και η κατάταξή τους ή τουλάχιστον έτσι τα συνήθισα με την σταδιακή εισαγωγή τους.
Στα σίγουρα, θέλω στην κορυφή τα "Πρόσφατα σχόλια", ενώ δεν μπήκα ποτέ να διαβάσω τις ειδήσεις μέσω του blog μας.
Καλό είναι να χρησιμοποιούμε τις ετικέτες, έκανα μάλιστα μιαν απόπειρα να προσθέσω κάποια σε προηγούμενα posts μου.

mgpolitis είπε...

άλλαξα την σειρά με πρώτα τα πρόσφατα σχόλια και μετά καιρό, tags, ειδήσεις. Ούτε εγώ βρήκα χρήσιμα τα νέα γιατί τα διαβάζω με τον google reader.

σταυρος είπε...

Μαυρικιε εγω θεωρω καλυτερο και πιο χρησιμο το "Προσφατα Σχολια". Ο καιρος ειναι χρησιμος, οπως και οι ειδησεις. μπορει ολοι να ενημερωνομαστε απο αλλα sites αλλα αν ξεχαστεις κατι μπορει να πεσει στην αντιληψη σου. Τα υπολοιπα δεν τα δινω σημασια.
Το μοναδικο προβλημα ειναι οτι, περιπου σε ποσοστο 50%, τις φορες που μπαινω στο blog δεν εμφανιζονται παντα τα Προσφατα Σχολια. δεν ξερω αν και εσεις το εχετε διαπιστωσει αυτο

chitis είπε...

Ναι, ισχύει.

mgpolitis είπε...

ο javascript κώδικας για τα πρόσφατα σχόλια δίνει μόνο δύο μεταβλητές: αρ. λέξεων ανά σχόλιο (200) και αρ. σχολίων (8). Θεωρητικά πρέπει να εμφανίζει τα 8 πιο πρόσφατα αλλά όταν δεν υπάρχουν σχόλια για μερικές μέρες μένει κενό. Δεν έχω καταλάβει πόσο "φρέσκα" πρέπει να είναι τα σχόλια για να εμφανίζονται.

has είπε...

μπράβο Maurice! Παραδέχομαι! (αν και είμαι λίγο ως πολύ, πίσω σ αυτά .. )
όλα σούπερ!

mgpolitis είπε...

@tas, ευχαριστώ αλλά επί τούτου έχεις κάποιο σχόλιο?

has είπε...

όχι , sorry ...

mgpolitis είπε...

άλλαξα κώδικα στο 'πρόσφατα σχόλια' αλλά πάλι εξαφανίστηκε! θα το ψάξω...

mgpolitis είπε...

έκανα (ξανά) αλλαγή στο πρόσφατα σχόλια και πλέον δείχνει να λειτουργεί σωστά. Αύξησα και τον αρ. στα 10.