Τετάρτη 27 Αυγούστου 2008

Dazed and confused

Καθημερινα ειμαι On-line στο site της Αθλητικης Εφημεριδας SPORTDAY (www.sport-fm.gr)
Ενας λογος που το προτιμω αυτο το site ειναι γιατι αρθρογραφουν ο Σωτηρακοπουλος, Σπυροπουλος και κυριως ο Καρπετοπουλος (τον θεωρω κορυφαιο στο ειδος του, αν και ο Νικος μπορει να διαφωνησει).
Ο Σωτηρακοπουλος γραφει ενα αρθρο για την ΑΕΚ σημερα και στο τελος αλλαζει θεμα και εχει μια παραγραφο με τιτλο "Εγιναν ταυτοσημες εννοιες"
Νομιζω οτι αξιζει το αρθρο (http://www.sport-fm.gr/article/144020)
"Στην τελετή παράδοσης της σημαίας των Ολυμπιακών Αγώνων από τους Κινέζους στους Αγγλους, εκείνο που περισσότερο από οτιδήποτε άλλο έκανε εντύπωση ήταν η επιβεβαίωση πως το λαμπερό υπερέχει του άξιου στη σύγχρονη εποχή. Και πως ο κόσμος έχει συνδυάσει την έννοια του διάσημου και του γνωστού με την έννοια του επιτυχημένου. Τα τελευταία είκοσι χρόνια η Βρετανία έχει βγάλει αληθινούς πρωταθλητές. Η λίστα είναι μεγάλη, από τον Ρεντγκρέιβ, των τεσσάρων χρυσών μεταλλίων σε διαφορετικές Ολυμπιάδες στην κωπηλασία, μέχρι τον Ματ Ντίκινσον, αρχηγό της παγκόσμιας πρωταθλήτριας ομάδας ράγκμπι του 2003. Και όμως αυτός που επιλέχτηκε ήταν ο Ντέιβιντ Μπέκαμ, σύμβολο της εθνικής Αγγλίας στο ποδόσφαιρο, η οποία απέτυχε ακόμη και να προκριθεί στο Euro 2008. Επίσης η επιλογή μιας τραγουδίστριας, όπως η Λιόνα Λιούις, προερχόμενης από τηλεοπτικό σόου, πασπαλίστηκε με τη συμμετοχή ενός θρύλου της ροκ μουσικής, του Τζίμι Πέιτζ, του ανθρώπου που συνέθεσε τις μεγαλύτερες επιτυχίες των LED ZEPPELIN. Και είμαι βέβαιος πως δυστυχώς πάρα πολλοί από τους τηλεθεατές αναγνωρίσαν την εξαίρετη αοιδό, αλλά όχι και τον Πέιτζ! Ο οποίος, παρεμπιπτόντως, ζήτησε αυτόγραφο από τον Μπέκαμ, όταν τους σύστησαν στην τελική πρόβα! Οπως έλεγε και μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες των LED ZEPPELIN, με όλα αυτά μείναμε εντελώς «Dazed and confused». Αλλά η ουσία παρέμεινε μία, πως στον σημερινό κόσμο οι απλώς γνωστοί και οι διάσημοι απέκτησαν ταυτόσημη έννοια με τους μεγάλους και μυθικούς. "

1 σχόλια:

mgpolitis είπε...

Καλά οι Άγγλοι έχουν γίνει τσιτσιολίνες των ολυμπιακών και θα σκάσουν σα φούσκα μόλις αρχίσουν να τσιμπάνε να "χρυσά" παιδιά τους στο αντι-ντόπιγκ. Πάντως για τον Καρπετόπουλο διάβασα σήμερα κάτι ανατριχιαστικά που έγραψε και εάν είναι αλήθεια το άτομο είναι για μπάρτσες, δες εδώ. Απόσπασμα από το παραπάνω:
Για να έχει, λοιπόν, τύχη ο Ολυμπιακός στη ρεβάνς και να προκριθεί χρειάζεται πρώτα απ' όλα να επιστρέψει στου Ρέντη ο Σάββας και να γυρίσει ο Κόκκαλης από τη Μύκονο. Ο πρώτος πρέπει να εξηγήσει στους παίκτες τη σημασία της αποστολής και να πωρώσει την ομάδα ως εκεί που δεν παίρνει.
Ο δεύτερος πρέπει να κάνει σε χρόνο ρεκόρ δύο τουλάχιστον μεταγραφές για να ζεσταθεί ο κόσμος που έχει παγώσει. Μετά πρέπει να γίνει κινητοποίηση και συσπείρωση ώστε το Καραϊσκάκη να «καίει» στη ρεβάνς ακόμα κι αν χρειαστεί να πληρωθεί το πάθος με κανα-δυο αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών.