Παρασκευή 21 Μαρτίου 2008

Beatles στην Αράχωβα


Στο www.beatles.gr/photogreece.htm μπορείτε να θαυμάσεται μια πολύ ωραία συλλογή από φωτογραφίες της επίσκεψης των σκαθαριών στη Ελλάδα του '60. Ειδικά αυτή με τους πλανόδιους στην Αράχωβα είναι όλα τα λεφτά, rock on! Απολαύστε υπεύθυνα πίνοντας Haig και ακούγοντας το υπέροχο medley Golden Slumbers, Carry That Weight, σίγουρα επιρεασμένο από το πνεύμα της Αράχωβας του '60.

4 σχόλια:

chitis είπε...

Ναι, την γνωρίζω αυτήν την καταπληκτική φωτογραφία και την τότε επισκεψη των σκαθαριων στην πατρίδα μας.
'Ηταν προσκεκλημένοι ενός Ελληνα celebrity, κάποιου Alex Mardas, που ακόμα και σήμερα, στα 60-70 του, έχει να το λέει πως οι Beatles ηταν κολλητάρια του.
Μάλιστα, ενδιαφέρονταν να αγοράσουν και γη, καποιο νησί ίσως, αλλά τελικά δεν κόλλησε η φάση.

Πραγματικά, αθώα χρόνια!
Ακομα και οι Μπητλς μπορούσαν, τρόπο τινά, να περάσουν απαρατήρητοι.
Δεν μπορώ να φανταστώ κάτι αντίστοιχο στις μέρες μας.

Σκεφθείτε, για παράδειγμα, τον Moby ή την Madonna να κόβουν βόλτα στο μικρό Πάπιγκο.
Κόλαση!

mgpolitis είπε...

Σε μια εποχή που όλοι είμαστε διασυνδεδεμένοι ανά την υφήλιο φυσικά και δεν υπάρχει περίπτωση μια διασημότητα να περάσει απαρατήρητη ακόμα και στα βάθη του Αμαζονίου. Τότε φυσικά οι Beatles στην Αράχωβα ήταν απλά κάποιοι τύποι ντυμένοι σαν καρναβάλια που δεν μιλούσαν Ελληνικά... Δεν θα χαρακτήριζα πάντως τα χρόνια εκείνα "αθώα" σε καμία περίπτωση. Διαφωνώ βαθύτατα με την φράση-κλισέ για ότι μεταπολεμικό. Ευτυχώς (για μένα) που τα χρόνια που ζούμε δεν είναι "αθώα" με την έννοια των '60. Το θέμα όμως είναι για ανάλυση σε κάποιο άλλο post.

chitis είπε...

Αθώα.

Ναι, δεν ισχυρίστηκα οτι εκείνη την εποχή, ήταν όλοι τους παρθένες.
Ισα-ισα κιόλας!

Αν και η συγκεκριμενη φωτογραφια εχει ληφθει απο φωτογράφο-συνοδό, εγω αναφερομουν καθαρα, στον τεχνολογικο εξοπλισμο που θα μπορουσε να κουβαλαει ενας paparazzo προκειμένου να προσεγγισει καποια διασημότητα, και απο τις γενικοτερες συνθηκες που επικρατουσαν στο κυνηγητο της ζωης των επωνυμων.

Εκανα μια συγκριση του "τότε", 50 χρόνια πριν, και του τώρα που όλοι κουβαλουν απαραιτητα πανω τους, μια συσκευη αποθανατισης εικονων.

mgpolitis είπε...

Ενδιαφέρουσα η εξίσωση της παρθενίας με την αθωώτητα αλλά θα έβαζα όριο ηλικίας, δηλαδή

IF (ηλικία <= 18) THEN
παρθένα == αθώα ELSE
WRITE(*,*) "function παρθένα unknown"
ENDIF


Πέρα από πλάκα, κατάλαβα τι λες, όντως όλοι είμαστε με τουλάχιστον ένα κινητό στο χέρι. Σε λίγο στο youtube θα έχει περισσότερα στιγμιότυπα για την επικαιρότητα από τις ειδήσεις. Όπως έγραψε ο αγαπημένος μου σκαθάρης Power to the people right on