Δευτέρα 31 Μαρτίου 2008

Ο Έλληνας πρέσβης blogαρει για ΝΑΤΟ-Μακεδονικό

Στο The Huffington Post ένα πολιτικό blog με τεράστια απήχηση στην Αμερική, η αρχισυντάκτρια του μάλιστα είναι Ελληνίδα (Arianna Stassinopoulos-Huffington). Γράφει λοιπόν ο Αλεξ. Μαλλιάς μεταξύ άλλων:

Athens has shown its good will towards Skopje in many ways. It has
supported its neighbor, both politically and economically, ranking as
the number one foreign investor in that country, with $1 billion
invested capital that has generated 30,000 new jobs. Most recently, we
went the extra mile, or rather the most important mile, when we
expressed our readiness to agree to a composite name with a geographic
qualifier.

On this issue, we are not alone. 115 members of the U.S. Congress,
from both parties, support House Resolution 356, expressing the "sense
of the House of Representatives that FYROM should stop hostile
activities and propaganda against Greece, and should work with the
United Nations and Greece to find a mutually acceptable official name". A similar resolution, S.R. 300, was introduced in the Senate by Senators Menendez, Obama, Snowe.

Συνδυάστε όλα αυτά με τα όσα προτάθηκαν τελικά, δηλ. ΔτΜ (Σκόπια) και έχετε την τέλεια γεω-πολιτική Βαλκανική σούπα. Αυτά όμως είναι γνωστά, τα ενδιαφέροντα είναι στα σχόλια του post και συγκεκριμένα στο διάλογο του Vlatko με τον Ellinas αλλά και τον υπολοίπων για δείτε πως συνδέονται όλα και με την περίφανη άρνηση μας να δεχτούμε την ύπαρξη εθνικών μειονοτήτων στην (αγνή, αμόλυντη, άρια) Ελλαδάρα.

2 σχόλια:

Christos Friderikos είπε...

Δεν έχω λόγο να διαφωνήσω μαζί σου....μόνο σου επιστώ την προσοχή στην περίπτωση που μιλάμε για εθνικές μειονότητες .....είναι πράγματα λεπτά και επικίνδυνα...πράγματα που χειραγωγούνται πολλές φορές για πολιτικές, γαιοπολιτικές ανακατατάξεις. Είναι κάτι που πρέπει να το χρησιμοποιούμε με φειδώ και πολύ σκέψη πριν.
Για να στο πω διαφορετικά.... αν μου δώσεις 100 εκατομύρια Ευρώ( μια και το δολλάριο ξεφτιλίστηκε)...σου φτιάχνω και εγώ μία ελληνική μειονότητα στα Σκόπια.

mgpolitis είπε...

ή μια ωραία, πολύχρωμη (πορτοκαλί ίσως) επανάσταση...
Νομίζω μάλιστα πως γίνεται και με λιγότερα, αρκεί να αγοράσεις τα υλικά από Κινέζους και να βάλεις Ινδούς να κάνουν το σχεδιασμό, υποστήριξη και την διαχείριση της εφοδιαστικής αλυσίδας.