Παρασκευή 14 Μαρτίου 2008

Ανακαλύπτοντας μια νέα γλώσσα στο Music Idol 2 Βουλγαρίας

Ken Lee, το γνωστό τραγούδι που (ξανά) έκανε επιτυχία η Mariah Carey σε μια νέα έκδοση.

10 σχόλια:

chitis είπε...

Maurice, υποψιάζομαι οτι ανέβασες το post με ολοφάνερη ειρωνική διάθεση.
Ο τίτλος που του έδωσες, σε εμενα, αυτό προδίδει.

Ίσως, και εσύ, είσαι ένας απο τους πολλούς που δεν γνωρίζoυν τα περίφημα μπουλγκάρκλις (bulgarglish) που τόσο διαδεδομένα είναι στην - άρτι ενταχθείσα στην Ε.Ε.- γείτονο χώρα.

Το τραγούδι "Ken Lee", που τόσο πετυχημένα απέδωσε η Βουλγάρα υποψήφια ερμηνεύτρια, αναφέρεται στον ομώνυμο πιονέρο χρυσοθήρα, που έδρασε και μεγαλούργησε στις Ενωμενες Πολιτείες στα μέσα του 19ου αι.

Ηταν γιος της Ψω-Lee και του Σηφη-Lee, Kρήτα μετανάστη πρώτης γενεάς καθώς και μακρινός ανηψιός της Τσου-Lee, ασιάτισσας εταίρας, η πρώτη που ανοιξε δικό της οίκο ανοχής στο Κωλοράντο.

Απόγονοί του ίδρυσαν τον κολοσσό "Lee Jeans" και έφεραν τον martial arts master Bruce Lee στα πλατώ του Χολυγουντ.

mgpolitis είπε...

όπως βέβαι και του Ken της Barbie άλλωστε... Μ'αρέσει που αναρωτιέσαι εάν το έχω ρίξει στην πλάκα. Αλλά μήπως έπρεπε να πάρω το τραγούδι (και την γλώσσα) στα σοβαρά? Μήπως τελικά ζουν ανάμεσα μας...

chitis είπε...

Κι εσύ όμως, αναρωτιέσαι εάν ζουν ανάμεσά μας.

Φιλαράκο, ζούν και βασιλεύουν.
Αμ το άλλο;
Ψηφίζουν κιόλας!

Δηλαδή έπρεπε να την πάμε ως τη Βουλγαρία τη βαλίτσα, για να το διαπιστώσουμε;

Τι να σε κάνω όμως που την πέταξες απ το παράθυρο τη ρημάδα την τιβί και δεν παρακολουθείς τα εγχώρια φυντάνια-σούργελα.

Απίστευτη δεξαμενή, ποτάμια τα πτώματα για να πατήσει πάνω τους μια (συνηθως) χρυσή μετριότητα που θα κερδίσει καριέρα μακρόβια όσο μια τηλεοπτική σεζόν, τόσο πολύ!

chitis είπε...

(Να το συνεχίσω και λίγο ακόμα).

Απεχθάνομαι την έκθεση στη δημοσιότητα και όποτε βλεπω κάμερα, στρίβω.

Δεν ξέρω εάν έχω κάποιου είδους πρόβλημα, χούι, ψυχολογικό ας πούμε, δεν το χω ψάξει και νομίζω πως δεν πρόκειται να το κάνω (πιά).

Μιλάω για απλές περιπτώσεις, π.χ. να σε σταματήσει η τύπισσα στη γωνία Αριστοτέλους με Τσιμισκή και να σου χώσει ενα μαρκούτσι στα μούτρα ρωτώντας τη γνώμη σου για την υπαρξη ζωης σε άλλο πλανήτη.

Δεν προκειται καν να κοντοσταθω.
Καποιος άλλος μπορεί να χωθεί, να στριμωχθεί, να πεταχτεί για να το κάνει.
Να πει και να εμφανισθεί δημόσια.
Εγω, το αποφεύγω.

Απορώ λοιπόν με το ρίσκο που παίρνουν κάποιοι για να βρεθουν μπροστα απο την καμερα, ισα-ισα για να διαγωνισθούν μεταξυ άλλων κρετίνων και να εκτεθούν σε φιλους, γνωστους, γειτονες, πανελλήνια.

Σε ακόμα μεγαλύτερο βαθμό, διερωτώμαι που δεν υπαρχει κάποιος απο το κοντινό τους περιβάλλον τους, κάποιος οικείος τους ντε, για να προστατευθούν.

Τρελλαίνομαι με τους γονείς που δεν έχουν αντίρρηση, η ανήλικη κόρη τους να χριστεί "τηλεοπτικό πουτανάκι", (αν την αποκαλέσουν απλή "γλάστρα" μπορεί και να παρεξηγηθούν)μόνο και μόνο για να μπαινοβγαίνουν στα studio του ANT1.

Σάστισα τις προάλλες όταν είδα μωρά παιδια να παιρνουν μέρος σε τηλεοπτικό διαγωνισμό χορού ή στην χαρά του ευρωπαίου παιδεραστή, την baby-eurovision και είπα γιατι να συμβαινει κατι τετοιο, γιατι να τα προβληματίζουν τα ερμα τα νιανιαρα, γιατι αντί να τα προστατεύουν να τα παραδίδουν βορά στην αρένα των βαθμολογητών και της ψηφοθηρίας.



Κοίτα τώρα, τι μου ξύπνησε το clip-άκι της ανεκδιήγητης Βουλγάρας...

mgpolitis είπε...

πρώτα από όλα επιβάλλεται να ακούσουμε τον Harry Nilsson να τραγουδάει το "Without you" στη γλώσσα που το έγραψε.
Με αυτά που (πολύ σωστά) λες για τους μαλακο-γονείς που ξεφτιλίζουν τα παιδιά τους για να ικανοποιήσουν τα δικά τους συμπλέγματα μου θύμισες την ταινία "Little Miss Sunshine", μια πολύ καλή και τρυφερή παραγωγή του ανεξάρτητου αμερικάνικου κινηματογράφου. Όποιος είδε το "there will be blood" θα θαυμάσει εδώ ξανά τον πιτσιρικά να δίνει ρέστα στο ρόλο του emo-εφήβου όπως κάνει και σαν ιεραπόστολος δίπλα στο Daniel Day-Lewis.

σταυρος είπε...

αν και το πηγατε, δικαιολογημενα βεβαια, πολυ μακρια, ομολογω οτι εσκασα στα γελια, ιδιως βλεποντας την κοπελα που ηταν μελος της "κριτικης (μη χεσω) επιτροπης" που δεν μπορουσε να πιστεψει στα ματια της και στα αυτια της
πολυ αστειο!!!!

chitis είπε...

Stavros, δες και αυτό για να καταλάβεις αντίδραση από μέλος κριτικής επιτροπής.

http://www.youtube.com/watch?v=oV8yRvj9FM4

Ειναι το "Eye of the tiger" απο την ταινία Rocky.
Εγώ, πάντως, όποτε το βλέπω, γελάω.

has είπε...

Eλεος ρε Νικ , έλεος ...
η παρομοιωση είναι ανεπιτυχής , αλλά μου θύμισε αισθησιακές ταινίες με "καημένους και ανήμπορους"...
Τέτοιο πράμα...

has είπε...

ΝΙΚΟΛΑΚΗ...για τα σημερινά γενέθλια σου 15-3-2008 blogοευχές...
Να είσαι γερός και να χαιρεσαι τους δικούς .Υγεία - χαρές και Το κεφάλι έξω απ το νερό πάντοτε !
ΚΑΛΑ ΣΑΡΑΝΤΑ!

mgpolitis είπε...

Νίκο τα χρόνια πολλά μου και από μένα χωρίς όμως ποσοτικές αναφορές ;-)Κάθε ευτυχία, όπου και εάν αυτή βρίσκεται.
Λοιπόν ψάχνοντας βρήκα ότι το Without you δεν είναι του Nielsson όπως νόμιζα αλλά των Badfinger, μια beetlesque μπάντα των '60/'70s και αξίζει να ακούσετε την πρώτη εκτέλεση εδώ