Κυριακή 23 Μαρτίου 2008

Μία ακόμη απόδειξη του πόσο πίσω είναι η ορθόδοξη εκκλησία

Λοιπόν το διάβασα σήμερα και πολύ γέλασα, δείτε σε περίληψη γιατί οι μεγάλοι της ορθοδοξίας δεν συντονίζονται με τον υπόλοιπο κόσμο: (ολόκληρο εδώ)

<...> η Κυριακή που Πάσχα είναι "η πρώτη Κυριακή μετά την πρώτη πανσέληνο μετά την εαρινή ισημερία. Αν η πανσέληνος είναι Κυριακή, το Πάσχα γιορτάζεται την αμέσως επόμενη Κυριακή" (απόφαση της Α' Οικουμενικής Συνόδου - το θυμάστε αυτό ελπίζω). Λοιπόν.... Εαρινή ισημερία είναι στις 21 Μαρτίου - καμία αμφισβήτηση. Πανσέληνος είναι αύριο, δεν χρειάζεται να είναι κανείς αστρονόμος για να το ξέρει, αρκεί να κοιτάξει ψηλά και θα το δει... Τότε; Δεν θα έπρεπε η Κυριακή που μας έρχεται να είναι Πάσχα; Γιατί δεν είναι;
...Γιατί για την Ορθόδοξη εκκλησία η ισημερία δεν είναι αύριο αλλά σε 14 μέρες! Γιατί; Μα γιατί η εκκλησία ειδικά (και μόνο!) για τον υπολογισμό του Πάσχα κρατάει το Παλιό Ημερολόγιο σύμφωνα με το οποίο δεν έχουμε σήμερα 20/3 αλλά 7/3!!!! (13 μέρες διαφορά). Συμπέρασμα: Η εαρινή ισημερία είναι σε 14 μέρες, άρα μετά την πανσέληνο έστω και του Μέτωνα! Άρα το Πάσχα θα γιορταστεί την πρώτη Κυριακή μετά την ΕΠΟΜΕΝΗ πανσέληνο (του Μέτωνα πάντα, όχι την πραγματική!!!!!!)
<...>426 χρόνια έχουν περάσει από τότε που οι Δυτικοί έκαναν την αναγκαία διόρθωση (1582 μΧ), για μας ο Ιεράρχης αυτός δεν φάνηκε ακόμα.....

11 σχόλια:

σταυρος είπε...

και ομως υπαρχει σοβαροτατη εξηγηση Μαυρικιε!!!!

Η δικη μας εκκλησια δεν αλλαζει αυτο τον υπολογισμο, γιατι θα πρεπει να δεχτει την αλλαγη του ημερολογιου, κατι που θα σημαινει την αποδοχη των δυτικων που ηδη το εχουν αλλαξει εδω και κατι χρονακια.....

ναι αλλα πως να αποδεχτει τους δυτικους, οταν ολοι ξερουμε οτι αυτι ειναι ΠΟΡΝΟΙ?????

mgpolitis είπε...

άσε, πως δεν το σκέφτηκα και να φανταστείς έχω ζήσει μέσα στην πορνεία για 3 χρόνια (πολιτικός '96 - θρησκευτικός '99) μέχρι να καταλάβω την διαφορά...

has είπε...

Σαν τη χήρα στο κρεβάτι κάνετε με την Εκκλησία...
Όχι ότι μου έτυχε αλλά από διηγήσεις φίλων που μου είπαν , η χήρα νιώθει άβολα αλλά μετα επιτάσεως θέλει να πιστέψει αυτό που φαντάζεται και έχει μπροστά του.
Αντε πια , με πρήξατε !
Αφήστε τα μίση και πιάστε την ουσία αυτού που μας διδάσκει η Εκκλησία .

Ο υμνος της Αγάπης.

"Aκόμα κι αν ήξερα να μιλώ όλες τις γλώσσες των ανθρώπων μα και των αγγέλων, χωρίς όμως να έχω αγάπη, θα είχα γίνει χαλκός που βγάζει σκέτους ήχους ή τύμπανο που δημιουργεί μόνο φασαρία. Kι αν είχα το χάρισμα της προφητείας και κατανοούσα όλα τα μυστήρια και κατείχα όλη τη γνώση, κι αν είχα όλη την πίστη, έτσι που να μετατοπίζω βουνά, χωρίς όμως να έχω αγάπη, θα ήμουν ένα τίποτε. Kι αν ακόμα διάνεμα όλα τα υπάρχοντά μου για να θρέψω τους πεινασμένους, κι αν παρέδιδα το σώμα μου να καεί στη φωτιά, χωρίς όμως να έχω αγάπη, δε θα με είχε ωφελήσει σε τίποτε.

H αγάπη μακροθυμεί, επιζητάει το καλό. H αγάπη δε φθονεί.

H αγάπη δεν καυχησιολογεί, δεν αλαζονεύεται, δε φέρεται άπρεπα, δεν κυνηγάει το δικό της συμφέρον, δεν κυριεύεται από θυμό, δεν κρατά λογαριασμό για το κακό που της κάνουν, δε χαίρεται για την αδικία, αλλά μετέχει στη χαρά για την επικράτηση της αλήθειας. Όλα τα καλύπτει, όλα τα πιστεύει, όλα τα ελπίζει, όλα τα υπομένει.

H αγάπη ποτέ δεν ξεπέφτει. Eνώ τα άλλα, είτε προφητείες είναι αυτές, θα καταργηθούν, είτε γλώσσες είναι, θα πάψουν, είτε γνώση, θα καταργηθεί. Γιατί μόνο ως ένα βαθμό γνωρίζουμε και ως ένα βαθμό προφητεύουμε. Mα όταν έρθει το τέλειο, τότε το ατελές θα καταργηθεί.

Παιδάκι όταν ήμουνα, σαν παιδάκι μιλούσα, σαν παιδάκι σκεφτόμουν, σαν παιδάκι έβγαζα συμπεράσματα. Mα όταν έγινα άντρας, σταμάτησα να σκέφτομαι και να ενεργώ σαν παιδάκι. Γιατί, πραγματικά, τώρα βλέπουμε απροσδιόριστα σαν σε θαμπό καθρέφτη. Tότε όμως θα δούμε πρόσωπο με πρόσωπο. Tώρα γνωρίζω μονάχα ως ένα βαθμό, τότε όμως θα γνωρίσω τέλεια, όπως ακριβώς μ� έχει γνωρίσει ο Θεός.

Aυτά, λοιπόν, που μένουν τελικά, είναι η πίστη, η ελπίδα και η αγάπη. Aυτά τα τρία, με κορυφαία τους, όμως, την αγάπη."

(Απ Παύλος Α' Κορινθίους κεφ. 13)

Αν κάποιος μπορεί να το διαβάσει και στο εκκλησιαστικό κείμενο (λίγο αρχαια ελληνικά )ας το διαβάσει. http://dimitr.blogspot.com/2007/03/blog-post_06.htmlΕίναι αριστούργημα!

mgpolitis είπε...

22 ΕΝΩ ΟΥΤΟΙ ΕΥΦΡΑΙΝΟΝ ΤΑΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΑΥΤΩΝ ΙΔΟΥ ΟΙ ΑΝΔΡΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΕΩΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΠΕΡΙΕΚΥΚΛΩΣΑΝ ΤΗΝ ΟΙΚΙΑΝ ΚΡΟΥΟΝΤΕΣ ΕΙΣ ΤΗΝ ΘΥΡΑΝ ΚΑΙ ΕΙΠΟΝ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟΝ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟΝ ΤΗΣ ΟΙΚΙΑΣ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΛΕΓΟΝΤΕΣ ΕΚΒΑΛΕ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟΝ ΤΟΝ ΕΛΘΟΝΤΑ ΕΙΣ ΤΗΝ ΟΙΚΙΑΝ ΣΟΥ ΔΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΩΜΕΝ ΑΥΤΟΝ
23 ΚΑΙ ΕΞΗΛΘΕ ΠΡΟΣ ΑΥΤΟΥΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΙΑΣ ΚΑΙ ΕΙΠΕ ΠΡΟΣ ΑΥΤΟΥΣ ΜΗ ΑΔΕΛΦΟΙ ΜΟΥ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΗ ΠΡΑΞΗΤΕ ΤΟΥΤΟ ΤΟ ΚΑΚΟΝ ΑΦΟΥ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΟΥΤΟΣ ΕΙΣΗΛΘΕΝ ΕΙΣ ΤΗΝ ΟΙΚΙΑΝ ΜΟΥ ΜΗ ΠΡΑΞΗΤΕ ΤΟΙΑΥΤΗΝ ΑΦΡΟΣΥΝΗΝ
24 ΙΔΟΥ Η ΘΥΓΑΤΗΡ ΜΟΥ Η ΠΑΡΘΕΝΟΣ ΚΑΙ Η ΠΑΛΛΑΚΗ ΑΥΤΟΥ ΤΩΡΑ ΘΕΛΩ ΦΕΡΕΙ ΑΥΤΑΣ ΕΞΩ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΩΣΑΤΕ ΑΥΤΑΣ ΚΑΙ ΚΑΜΕΤΕ ΕΙΣ ΑΥΤΑΣ Ο ΤΙ ΦΑΝΗ ΑΡΕΣΤΟΝ ΕΙΣ ΤΟΥΣ ΟΦΘΑΛΜΟΥΣ ΣΑΣ ΑΛΛ ΕΙΣ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟΝ ΤΟΥΤΟΝ ΜΗ ΠΡΑΞΗΤΕ ΕΡΓΟΝ ΤΟΙΑΥΤΗΣ ΑΦΡΟΣΥΝΗΣ
25 ΟΙ ΑΝΔΡΕΣ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΗΘΕΛΗΣΑΝ ΝΑ ΑΚΟΥΣΩΣΙΝ ΑΥΤΟΝ ΚΑΙ ΕΛΑΒΕΝ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΗΝ ΠΑΛΛΑΚΗΝ ΑΥΤΟΥ ΚΑΙ ΕΦΕΡΕΝ ΑΥΤΗΝ ΕΞΩ ΠΡΟΣ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΓΝΩΡΙΣΑΝ ΑΥΤΗΝ ΚΑΙ ΥΒΡΙΣΑΝ ΕΙΣ ΑΥΤΗΝ ΟΛΗΝ ΤΗΝ ΝΥΚΤΑ ΕΩΣ ΠΡΩΙ ΚΑΙ ΚΑΘΩΣ ΕΦΑΝΗ Η ΑΥΓΗ ΑΠΕΛΥΣΑΝ ΑΥΤΗΝ
26 ΚΑΙ ΗΛΘΕΝ Η ΓΥΝΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΧΑΡΑΓΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΚΑΙ ΕΠΕΣΕ ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΘΥΡΑΝ ΤΗΣ ΟΙΚΙΑΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΟΠΟΥ ΗΤΟ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΑΥΤΗΣ ΕΩΣΟΥ ΕΦΕΓΞΕ
27 ΚΑΙ ΕΣΗΚΩΘΗ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΑΥΤΗΣ ΤΟ ΠΡΩΙ ΚΑΙ ΗΝΟΙΞΕ ΤΑΣ ΘΥΡΑΣ ΤΗΣ ΟΙΚΙΑΣ ΚΑΙ ΕΞΗΛΘΕ ΔΙΑ ΝΑ ΥΠΑΓΗ ΕΙΣ ΤΗΝ ΟΔΟΝ ΑΥΤΟΥ ΚΑΙ ΙΔΟΥ Η ΓΥΝΗ Η ΠΑΛΛΑΚΗ ΑΥΤΟΥ ΠΕΣΜΕΝΗ ΕΙΣ ΤΗΝ ΘΥΡΑΝ ΤΗΣ ΟΙΚΙΑΣ ΚΑΙ ΑΙ ΧΕΙΡΕΣ ΑΥΤΗΣ ΕΠΙ ΤΟΥ ΚΑΤΩΦΛΙΟΥ
28 ΚΑΙ ΕΙΠΕ ΠΡΟΣ ΑΥΤΗΝ ΣΗΚΩΘΗΤΙ ΚΑΙ ΑΣ ΥΠΑΓΩΜΕΝ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΑΠΕΚΡΙΘΗ ΤΟΤΕ ΑΝΕΛΑΒΕΝ ΑΥΤΗΝ ΕΠΙ ΤΟΝ ΟΝΟΝ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΕΣΗΚΩΘΗ ΚΑΙ ΥΠΗΓΕΝ ΕΙΣ ΤΟΝ ΤΟΠΟΝ ΑΥΤΟΥ
29 ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΗΛΘΕΝ ΕΙΣ ΤΗΝ ΟΙΚΙΑΝ ΑΥΤΟΥ ΕΛΑΒΕ ΤΗΝ ΜΑΧΑΙΡΑΝ ΚΑΙ ΠΙΑΣΑΣ ΤΗΝ ΠΑΛΛΑΚΗΝ ΑΥΤΟΥ ΔΙΕΜΕΛΙΣΕΝ ΑΥΤΗΝ ΜΕΤΑ ΤΩΝ ΟΣΤΕΩΝ ΑΥΤΗΣ ΕΙΣ ΔΩΔΕΚΑ ΜΕΡΗ ΚΑΙ ΕΣΤΕΙΛΕΝ ΑΥΤΑ ΕΙΣ ΠΑΝΤΑ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ
(ΠΔ, Κριταί)

μετάφραση: ξαφνικά κάτι τύποι έρχονται σπίτι ενός γέρου και λένε ότι θέλουν να πηδήξουν (γνωρίσουν στο ορίτζιναλ) έναν "άνθρωπο", δηλ. άντρα. Ο γέρος τους λέει ότι δεν έχει αγοράκια για τα γούστα τους αλλά ευχαρίστως να βιάσουν την παρθένα κόρη τους. Αυτοί δεν γούσταραν και τους έσφαξαν όλους, end of story.
Μετά η ιστορία συνεχίζει με σφαγές για βεντέτα και άλλα πολιτισμένα από τα οποία είναι γεμάτα τα ιερά βιβλία, ειδικά η ΠΔ.

enjoy την βίβλο σου, αλλά προτιμώ να διαβάζω Ελύτη:
Μικρή πράσινη θάλασσα δεκατριώ χρονώ
Με τον άσπρο γιακά και την κορδέλα
Να μπεις απ' το παράθυρο στη Σμύρνη
Να μου αντιγράψεις τις αντιφεγγιές στην οροφή
Από τα Κυριελέησον και τα Δόξασοι
Και με λίγο Βοριά λίγο Λεβάντε
Κύμα το κύμα να γυρίσεις πίσω
Μικρή πράσινη θάλασσα δεκατριώ χρονώ
Για να σε κοιμηθώ παράνομα
Και να βρίσκω βαθιά στην αγκαλιά σου
Κομμάτια πέτρες τα λόγια των Θεών
Κομμάτια πέτρες τ' αποσπάσματα του Ηρακλείτου.

has είπε...

Για άλλη μια φορά , ΑΛΛΑ ΛΕΕΙ Η ΓΙΑΓΙΑ ΜΟΥ ΚΙ ΑΛΛΑ ΑΚΟΥΝ Τ ΑΦΤΙΑ ΜΟΥ.
Χρόνια Πολλά για τη σημερινή ημέρα!

σταυρος είπε...

το νοημα της αγαπης, ο Θεμης το αποτυπωσε πολυ ομορφα. δεν εχει σημασια απο που ειναι.ομως δεν χρειαζομαι και την εκκλησια για να μου το μαθει.
οπως εξηγουσα στο Θεμη τηλεφωνικα χθες, το προβλημα της εκκλησιας ειναι πως διαχειριζεται τις κοινωνικες καταστασεις και πως οι εκπροσωποι της δεν μπορουν να επικοινωνησουν με τους νεους και τη συγχρονη εποχη.
δεν μου ειναι καθολου απαραιτητη η εκκλησια και οι παπαδες για να πιστευω, οπου εγω θελω να πιστευω, ουτε για να αγαπαω, ουτε για να πρεσβευω το καλο.

ομως νομιζω, οτι και οι δυο σας λιγο το παρατραβατε για μια ακομη φορα. μην ψαχνετε στοιχεια για να αποδειξετε ο ενας το λαθος του αλλου.
κατα βαθος δεν εχετε τοσες διαφορες οσες νομιζετε

chitis είπε...

«Η οδός των ενάρετων ανθρώπων περιστοιχίζεται από τη μεροληψία του εγωισμού και της τυραννίας των κακών.
Ευλογημένος είναι αυτός που στο όνομα της ευσπλαχνίας και της καλής θέλησης οδηγεί τους αδύναμους μέσα από την κοιλάδα του σκότους, διότι αυτός είναι ο φύλακας του αδελφού του και ο ευρέτης των χαμένων ψυχών.
Και θα πατάξω αυτούς με εκδίκηση και μεγάλο θυμό, όσους δοκιμάζουν να δηλητηριάσουν και να καταστρέψουν τους αδελφούς μου.
Και θα γνωρίσετε ότι είμαι ο Κύριος όταν θα ρίξω την εκδίκησή μου επάνω σας».

Ιεζεκιήλ 25:17

σταυρος είπε...

Νομιζω οτι το σχολιο του Χυτη ειναι ολα τα λεφτα

Pulp Fiction
Samuel L. Jackson

mgpolitis είπε...

Any of you fuckin' pricks move, and I'll execute every motherfucking last one of you!

Bang! Bang! Bang! (he shot me down), oops αυτό είναι από άλλη ταινία του ;-D

σταυρος είπε...

Και ενα επικαιρο αρθρο ενος αθλητικογραφου στην SPORTDAY, του Χελάκη Γιώργου με τιτλο "Τελικά όλοι είμαστε "πόρνοι" σεβασμιαότατε"

http://www.sport-fm.gr/article.jsp?id=124793

mgpolitis είπε...

Ωραίος ο Χελάκης Σταύρο, δεν τον περίμενα έτσι, ειδικά το τέλος είναι για να μπει στα σχολικά βιβλία: Ωστόσο, ένα πρόβλημα παραμένει, χωρίς η κοινωνία μας –ακόμα και τα πλέον ριζοσπαστικά τμήματά της– να το θέτει επί τάπητος. Οι αναχρονιστικές απόψεις του χριστιανισμού (ορθοδόξου και καθολικού).

Εχουμε μεγάλη ευκολία να κατακρίνουμε την μπούργκα, τη διαπόμπευση (έως και τις εκτελέσεις) γυναικών που έχουν εξωσυζυγικές σχέσεις. Εχουμε, όμως, τεράστια δυσκολία να μιλήσουμε για τους αναχρονισμούς της κρατούσας θρησκείας. Αν το κάναμε, τότε θα διαπιστώναμε ότι το πρόβλημα δεν είναι ο Ανθιμος και οι συν αυτώ. Είναι όσα το δόγμα διδάσκει.